Może warto podjąć również dyskusję i w tym zakresie
Plaga reklam w TV, masa plakatów i bilbortów oraz "złoty środek" na wszystkie bolączki Polski przed wyborami, a po wyborach pozostają słowa, słowa słowa... :evil:
Jak to możeliwe, że społeczeństwo wierzy w "przedwyborczą kiełbasę"?
_________________ "Ludzie, z którymi się spotykamy rozmijają się czasem z nami o centymetry, o dni lub uderzenia serca"
kto wierzy?
uwazam że społeczeństwo mogłoby sie zbuntowac i nie iść na wybory ;]
ale co to obchodzi tych na górze?
lepiej juz wybrać mniejsze zło :]
ale kogoooo?
Nie wiem czy wiecie ale z Akademii Ekonomicznej startuje Jaros - nasz student - bodajże do Sejmu bo na prezydenta to chyba nie Z list PO z tego co pamietam. Wczoraj spotkałem go na rynku jak agitował.
_________________ и всё будеть хорошо! Byle na wschód..
jaros to spoko koleś - złego słowa na niego powiedzieć nie moge - ale mam pewne wątpliwości czy da rade - nie chodzi o to, że brakuje mu jaj, wiedzy czy dobrych chęci - co mnie martwi to to że jest młody i brak mu doświadczenia w polityce - co prawda dobrze wiem o jego zasługach na rzecz samorządu i nzs'u ale jednak nie oszukujmy się - polityka to nie plac zabaw - to świat wielkiej władzy, odpowiedzialności i przede wszystkim pieniędzy - i właśnie obawiam się czy nie przewróci mu to w głowie, czy nie da się skorumpować albo czy nie pozwoli aby inni, bardziej doświadczeni gracze :036:, nie skaptują go i przerobią na swojego chłopca na posyłki, który dzięki swojemu młodemu wieku i ambicji dobrze się prezentuje w opini publicznej i nabija ekipie popularność :? - bardzo, ale to bardzo chciałbym się mylić
...ja bym mu proponował raczej żeby zaczął od polityki na swoim podwórku skądkolwiek pochodzi - za bardzo lubie człowieka żeby patrzeć jak mógłby zaprzepatrzeć swoje ideały i dobre pomysły - nie ma co się spieszyć na głęboką wode kiedy jeszcze się nigdy nie pływało na otwartej wodzie
tak czy siak pozdrawiam michała jeśli to czyta - ten post w żaden sposób nie był i nie miał być wymieżony w ciebie - powodzenia w wyborach - pokaż im na co cie stać
Też miałem okazje poznac Michała. Złego słowa powiedzieć nie moge. Tylko szkoda że tak daleko jest na liście...17.Ale wiecie..wystarczy dobry wynik PO w dolnośląskim i nasz człowiek wchodzi do Sejmu...byleby o nas nie zapomniał...
_________________ и всё будеть хорошо! Byle na wschód..
czy spoleczenstwo wierzy tego nei wiem ale glosowac trzeba, bo jeszcze nam kaczke albo andrju leppera wcisna i bedzie knops
Jeśli Endriu zostanie prezydentem Polski :evil: - wyrzekam się narodowości i zmykam z tego CHOREGO kraju!
Wam radzę to samo :):)
A głosować chyba rzeczywiście tym razem pójdę. Wiem, że "kijem Wisły nie zawrócę", ale przynajmniej sprzeciwię się "tempocie i głupocie", która chce sięgnąć po to, do czego nie dojrzała.
Już Polska miała jednego prezydenta-elektryka i wystarczy.
Pozdrawiam
_________________ "Ludzie, z którymi się spotykamy rozmijają się czasem z nami o centymetry, o dni lub uderzenia serca"
Wysłany: 2005-09-12, 12:49
Jeszcze mamy jedną malowniczą postać. A mianowicie pana Romana G. (zwanego u mnie w LO najwyższym talibem Polski). On co prawda jest prawnikiem, ale z tego co mi mówili ludzie, którzy znają się na prawie, chyba sobie kupił ten dyplom.
Ostatnio zmieniony przez ankaka 2005-09-12, 21:45, w całości zmieniany 1 raz
Jeszcze mamy jedną malowniczą postać kandydującą na prezydenta. A mianowicie pana Romana G. (zwanego u mnie w LO najwyższym talibem Polski). On co prawda jest prawnikiem, ale z tego co mi mówili ludzie, którzy znają się na prawie, chyba sobie kupił ten dyplom.
To rzeczywiście jest postać nad postacie hi hi hi .....
A co do dyplomu Romana G.- wiesz mam koleżankę, która ma dwa dyplomy z prawa - właski i polski. Nie sądzę aby skończyła prawo "jak należy", bo bladego pojęcia nie ma na temat najbardziej "hucznych" zmian, jakie mają miejsce chociażby w prawie pracy.
I żeby było śmieszniej - pracuje w kancelarii prawnej Rady Misistrów! :evil:
I co Ty na to :???
PS: Ja i mój facet nazywamy Romana G. "troglodytą"
Wysłany: 2005-09-12, 13:33
Elektra, weź mnie nawet nie dołuj.
Ja z dwoma dyplomami (o ile je dostanę :p ) pewnie będę siedzieć w jakiejś nudnej firmie za 2000 zł/mies, a tacy ludzie nie dość, że mają ciekawą pracę, to jeszcze zarabiają kasę, o której pewnie nigdy nawet nie będę śnić.
Wysłany: 2005-09-12, 14:24
Nic już nie mów, bo się zaraz pójdę utopić
Mam nadzieję, że coś się zmieni... A jak nie to trzeba będzie stąd uciekać. Inaczej swojej przyszłości nie widzę
Nic już nie mów, bo się zaraz pójdę utopić
Mam nadzieję, że coś się zmieni... A jak nie to trzeba będzie stąd uciekać. Inaczej swojej przyszłości nie widzę
Mój wujek przy każdym spotkaniu mi to powtarza.
Daj Bóg aby nastąpiły te zmiany na lepsze - bardzo na to liczę :!!!!!
Ale jakoś póki co nie za bardzo w to wierzę :evil:
Wysłany: 2005-09-12, 14:45
Ale to właśnie MY musimy coś zmienić.
Powinniśmy zapomnieć o naszej egoistycznej naturze, wyzbyć się przekonań takich jak "cel uświęca środki" czy "po trupach do celu". Za to powinniśmy uświadomić sobie i starać się uświadomić innym co to jest zdrowa ambicja i zdrowa konkurencja. Powinniśmy się nauczyć odpowiedzialności i uczciwości.
A może wtedy innym zrobi się głupio... :
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum