forum UE Wrocław

Wyszukiwarka pracowników UE Wrocław: GooglePrzeszukaj forum oraz stronę główną UE

Regulamin forum | Strona główna UE | Plan zajęć | ZF info | NE info | IE info
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
WYBORY I KAMPANIE
Autor Wiadomość
Elektra 

Wysłany: 2005-09-08, 07:20   WYBORY I KAMPANIE

Może warto podjąć również dyskusję i w tym zakresie :)

Plaga reklam w TV, masa plakatów i bilbortów oraz "złoty środek" na wszystkie bolączki Polski przed wyborami, a po wyborach pozostają słowa, słowa słowa... :evil:

Jak to możeliwe, że społeczeństwo wierzy w "przedwyborczą kiełbasę"?

Jonathan Carroll "OKO DNIA" :)

Kliknij - to nic nie kosztuje!
Ostatnio zmieniony przez Elektra 2005-10-27, 13:56, w całości zmieniany 1 raz  

efika 

Wysłany: 2005-09-08, 08:58   

kto wierzy? :>
uwazam że społeczeństwo mogłoby sie zbuntowac i nie iść na wybory ;]
ale co to obchodzi tych na górze?
lepiej juz wybrać mniejsze zło :]
ale kogoooo? :(

Lilith_Maxwell 

Wydział: ZF
Wysłany: 2005-09-08, 11:14   

czy spoleczenstwo wierzy tego nei wiem :P ale glosowac trzeba, bo jeszcze nam kaczke albo andrju leppera wcisna i bedzie knops ;P

a moze by poprosic arniego z 13 posterunku? w koncu polska chce byc jak usa ;)

KGB 

Wydział: NE
Wysłany: 2005-09-08, 13:25   

Nie wiem czy wiecie ale z Akademii Ekonomicznej startuje Jaros - nasz student - bodajże do Sejmu bo na prezydenta to chyba nie :P Z list PO z tego co pamietam. Wczoraj spotkałem go na rynku jak agitował.

zork 

Wysłany: 2005-09-08, 14:05   

www.michaljaros.pl

kolos 

Wysłany: 2005-09-08, 17:03   

jaros to spoko koleś - złego słowa na niego powiedzieć nie moge :) - ale mam pewne wątpliwości czy da rade :/ - nie chodzi o to, że brakuje mu jaj, wiedzy czy dobrych chęci :P - co mnie martwi to to że jest młody i brak mu doświadczenia w polityce - co prawda dobrze wiem o jego zasługach na rzecz samorządu i nzs'u ale jednak nie oszukujmy się - polityka to nie plac zabaw - to świat wielkiej władzy, odpowiedzialności i przede wszystkim pieniędzy :| - i właśnie obawiam się czy nie przewróci mu to w głowie, czy nie da się skorumpować albo czy nie pozwoli aby inni, bardziej doświadczeni gracze :036:, nie skaptują go i przerobią na swojego chłopca na posyłki, który dzięki swojemu młodemu wieku i ambicji dobrze się prezentuje w opini publicznej i nabija ekipie popularność :? - bardzo, ale to bardzo chciałbym się mylić :|
...ja bym mu proponował raczej żeby zaczął od polityki na swoim podwórku skądkolwiek pochodzi - za bardzo lubie człowieka żeby patrzeć jak mógłby zaprzepatrzeć swoje ideały i dobre pomysły - nie ma co się spieszyć na głęboką wode kiedy jeszcze się nigdy nie pływało na otwartej wodzie ;)

tak czy siak pozdrawiam michała jeśli to czyta - ten post w żaden sposób nie był i nie miał być wymieżony w ciebie - powodzenia w wyborach - pokaż im na co cie stać 8)

KGB 

Wydział: NE
Wysłany: 2005-09-09, 10:02   

Też miałem okazje poznac Michała. Złego słowa powiedzieć nie moge. Tylko szkoda że tak daleko jest na liście...17.Ale wiecie..wystarczy dobry wynik PO w dolnośląskim i nasz człowiek wchodzi do Sejmu...byleby o nas nie zapomniał...

Elektra 

Wysłany: 2005-09-12, 11:49   

kolos napisał:
Cytat:
polityka to nie plac zabaw

Jak to nie plac zabaw :??? Oczywiście, że tak. To najlepszy plac , bo bardzo dobrze płatny :evil:

Kolegi, o którym tu rozprawiacie Panowie nie znam, ale skorzystam z linka i poczytam co ma do zaoferowania społeczeństwu :)

Pozdrawiam

[ Dodano: 2005-09-12, 12:00 ]
Lilith_Maxwell napisała:
Cytat:
czy spoleczenstwo wierzy tego nei wiem ale glosowac trzeba, bo jeszcze nam kaczke albo andrju leppera wcisna i bedzie knops

Jeśli Endriu zostanie prezydentem Polski :evil: - wyrzekam się narodowości i zmykam z tego CHOREGO kraju! :)

Wam radzę to samo :) :):)

A głosować chyba rzeczywiście tym razem pójdę. Wiem, że "kijem Wisły nie zawrócę", ale przynajmniej sprzeciwię się "tempocie i głupocie", która chce sięgnąć po to, do czego nie dojrzała.

Już Polska miała jednego prezydenta-elektryka i wystarczy.

Pozdrawiam

ankaka 

Wysłany: 2005-09-12, 12:49   

Jeszcze mamy jedną malowniczą postać. A mianowicie pana Romana G. (zwanego u mnie w LO najwyższym talibem Polski). On co prawda jest prawnikiem, ale z tego co mi mówili ludzie, którzy znają się na prawie, chyba sobie kupił ten dyplom. :/
Ostatnio zmieniony przez ankaka 2005-09-12, 21:45, w całości zmieniany 1 raz  

Elektra 

Wysłany: 2005-09-12, 13:19   

ankaka napisała:
Cytat:
Jeszcze mamy jedną malowniczą postać kandydującą na prezydenta. A mianowicie pana Romana G. (zwanego u mnie w LO najwyższym talibem Polski). On co prawda jest prawnikiem, ale z tego co mi mówili ludzie, którzy znają się na prawie, chyba sobie kupił ten dyplom.

To rzeczywiście jest postać nad postacie hi hi hi .....

A co do dyplomu Romana G.- wiesz mam koleżankę, która ma dwa dyplomy z prawa - właski i polski. Nie sądzę aby skończyła prawo "jak należy", bo bladego pojęcia nie ma na temat najbardziej "hucznych" zmian, jakie mają miejsce chociażby w prawie pracy.

I żeby było śmieszniej - pracuje w kancelarii prawnej Rady Misistrów! :evil:

I co Ty na to :???

PS: Ja i mój facet nazywamy Romana G. "troglodytą" :)

Ostatnio zmieniony przez Elektra 2005-10-27, 13:58, w całości zmieniany 1 raz  

ankaka 

Wysłany: 2005-09-12, 13:33   

Elektra, weź mnie nawet nie dołuj.
Ja z dwoma dyplomami (o ile je dostanę :p ) pewnie będę siedzieć w jakiejś nudnej firmie za 2000 zł/mies, a tacy ludzie nie dość, że mają ciekawą pracę, to jeszcze zarabiają kasę, o której pewnie nigdy nawet nie będę śnić.

M A S A K R A ! ! ! !

Elektra 

Wysłany: 2005-09-12, 14:02   

Taka właśnie jest ta Polska nasza :!!!! :evil:

Znam ten ból ankaka :(

Oprócz tego, że mają ciekawą pracę, dobrze zarabiają to jeszcze specjalnie się nie przepracowują.

Mam tez koleżanke w infrastrukturze w MF - nie dodzwonisz się do niej za Chiny Ludowe, bo wciąż wisi na telefonie (zamiast pracować).

ankaka napisałaś:
Cytat:
pewnie będę siedzieć w jakiejś nudnej firmie za 2000 zł/mies

2000 zł/m-c to nie taka zła kasa, w porównaniu do niej ja biorę zasiłek :evil: hi hi hi

Większość moich koleżanek (mimo wyższego wykształcenia) też bierze taką zapomogę.

I jak tu się nie złościć :?????

A swoją drogą - ostatnio w TV widziałam porównanie czasu pracy w Polsce i UE oraz płacy za tę pracę. Zgadnij ja wypadliśmy :????

Średnio pracujemy za ok. 5 razy niższą pensję (porównywano równorzędne stanowiska Polska -UE), a tydzień pracy mamy najdłuższy :(

ankaka 

Wysłany: 2005-09-12, 14:24   

Nic już nie mów, bo się zaraz pójdę utopić :/
Mam nadzieję, że coś się zmieni... A jak nie to trzeba będzie stąd uciekać. Inaczej swojej przyszłości nie widzę :/

Elektra 

Wysłany: 2005-09-12, 14:27   

ankaka napisała:
Cytat:
Nic już nie mów, bo się zaraz pójdę utopić
Mam nadzieję, że coś się zmieni... A jak nie to trzeba będzie stąd uciekać. Inaczej swojej przyszłości nie widzę

Mój wujek przy każdym spotkaniu mi to powtarza.

Daj Bóg aby nastąpiły te zmiany na lepsze - bardzo na to liczę :!!!!!
Ale jakoś póki co nie za bardzo w to wierzę :evil:

ankaka 

Wysłany: 2005-09-12, 14:45   

Ale to właśnie MY musimy coś zmienić.
Powinniśmy zapomnieć o naszej egoistycznej naturze, wyzbyć się przekonań takich jak "cel uświęca środki" czy "po trupach do celu". Za to powinniśmy uświadomić sobie i starać się uświadomić innym co to jest zdrowa ambicja i zdrowa konkurencja. Powinniśmy się nauczyć odpowiedzialności i uczciwości.
A może wtedy innym zrobi się głupio... :roll :

Odpowiedz do tematu