w przeprowadzonych wyborach wśród studentów na 33 uczelniach w całej Polsce wygrało PO 60%, przewaga nad pozostałymi dość duża, chciałam wkleić link do artykułu ale nie mogę go znaleźć...
ale za to coś innego:
http://www.gazetawyborcza.pl/1,75248,4587930.html
"Na wybory w Wielkiej Brytanii i Irlandii zarejestrowało się 68 tys. Polaków. Prawie dwa razy więcej, niż głosowało w 2005 r. na całym świecie! "-wstęp do artykułu
czyżby w Polakach obudziła się świadomość, że jednak mają wpływ na to co się dzieje w naszym kraju
mam nadzieję, że tak
Wydział: NE
Wiek: 26 Dołączył: 27 Maj 2005 Posty: 1471 Skąd: zza kulis
Wysłany: 2007-10-18, 14:14
Ilu facetów w jego wieku mieszka z mamusią? - Niewielu
Ilu facetów w jego wieku nie ma auta? - Niewielu
Ilu facetów w jego wieku nie ma "prawka"? - Niewielu
Ilu facetów w jego wieku nie ma konta bankowego? - Niewielu.
Ilu facetów w jego wieku nie ma żadnego majątku? - Niewielu
Ilu facetów w jego wieku nie ma więcej niż 165 cm? - Niewielu
Ilu facetów w jego wieku nie ma żony lub dziewczyny tylko ma kota? - Bardzo,bardzo niewielu
Dlaczego facet, który swoim podejściem do życia i zachowaniem reprezentuje
niewielu, ma być twoim premierem?
Ile ludzi powinno zagłosować na Jarosława? - Niewielu.
Idź na wybory i nie bądź jednym z niewielu. o!
no sorki, ale jak ktoś kto nie ma pojęcia co to rodzina (żona, dzieci) i obowiązki z tym związane może w pełni świadomie dbać o interesy rodziny i wogóle ustanawiać jakieś przepisy, itp.
przecież w spotach pis-u jest o rodzinie, a jakie pojęcie ma o tym Kaczyński
można, tylko że dla mnie jest to jakiś fałsz, jak oglądam Kaczyńskiego lub jakiegokolwiek innego polityka, który kompletnie nie wie czym jest rodzina i jak wygląda jej życie oraz problemy, a robi z siebie takiego wszystkowiedzącego, że to on wie najlepiej co jest dla niej dobre...
W takim razie - idąc tym tropem, należy uznać, że Doniu Tusek najlepiej by się nadawał na przewodniczącego stowarzyszenia sepleniących, mgr Oluś Kwas - szefa państwowej agencji rozwiązywania problemów alkoholowych, Endrju "Morda Solare" Lepper - powinien aktywnie działać na rzecz ograniczenia zjawiska prostytucji, z kolei, Ludwik Dorn natomiast powinien zostać szefem polskiego związku kynologicznego.
W kompleksie "wszechwiedzących" przoduje kler oraz prawica - czyli to co zwykle, bo to oni najlepiej wiedzą w jakich mundurkach najlepiej wychowywać dzieci oraz jak dbać o życie poczęte (jakby jakieś niepoczęte w ogóle istniało).
Ja nadal czekam, aż ktoś z tu obecnych wyborców poda jakiś argument "za" jakimś komitetem, a nie "przeciwko" PiSowi.
_________________ "Kiedy ludzie są tego samego zdania co ja, mam zawsze wrażenie, że się pomyliłem." - Oscar Wilde
Wydział: NE
Wiek: 26 Dołączył: 27 Maj 2005 Posty: 1471 Skąd: zza kulis
Wysłany: 2007-10-18, 16:36
proszę bardzo:
PO: wprowadzenie podatku liniowego, reforma finansów publicznych (np. budżet zadaniowy), prywatyzacja, cmoknięcie w dupe USA w końcu, a nie lizanie im tyłka nie wiadomo po co i oczywiście za darmo bądź nawet płacąc, euro - chyba jedyna partia, która zdaje sobie sprawę, że Polska euro przyjąć musi, bo traktat z Maastricht nas do tego zobowiązuje...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum