Jednoznacznie i wyraźnie PO!! Niekoniecznie mam przekonania prawicowe, ale wybieram mniejsze zło. Rozum bardziej mi podpowiada LiD, ale oni już mieli swoją szansę i niezbyt dobrze skonczyli
Wydział: IE
Wiek: 26 Dołączyła: 08 Mar 2005 Posty: 2486 Skąd: w cieniu 71
Wysłany: 2007-10-19, 11:39
Ananas, chodziło o argument ZA kimś, a nie w PRZECIW pisowi. Jest to argument, i założenie, że tak może być. Cz y tak będzie czy nie - nie można powiedzieć póki do faktu nie dojdzie.
A Ty za kim jestes ?
Jutro wieczorem napiszę na kogo zagłosowałem . Wcześniej wspominałem Radka Gawlika, ale w końcu nie wystartował, tak więc mój głos do sejmu pójdzie na inna znaną mi osobiście osobę z innego, bliskiego światopoglądowo ugrupowania.
Nadal natomiast zastanawiam się ciągle nad głosami do senatu.
W każdym razie zachecać do głosowania można, więc zachęcę i ja . Prawy do lewego, głosuj kolego, a kto nie zagłosuje, tego we dwa... kije
_________________ "Kiedy ludzie są tego samego zdania co ja, mam zawsze wrażenie, że się pomyliłem." - Oscar Wilde
ORDYNACJA WYBORCZA DO SEJMU RZECZYPOSPOLITEJ POLSKIEJ I DO SENATU RZECZYPOSPOLITEJ POLSKIEJ
(Dziennik Ustaw Nr 46, poz. 499)
Art. 86.
Od zakończenia kampanii wyborczej aż do zakończenia głosowania zabronione jest podawanie do wiadomości publicznej wyników przedwyborczych badań (sondaży) opinii publicznej dotyczących przewidywanych zachowań wyborczych i wyniku wyborów.
Art. 87.
1. Od zakończenia kampanii wyborczej aż do zakończenia głosowania zabronione jest zwoływanie zgromadzeń, organizowanie pochodów i manifestacji, wygłaszanie przemówień, rozdawanie ulotek, jak też prowadzenie w inny sposób agitacji na rzecz kandydatów i list kandydatów.
2. Zabronione są wszelkie formy agitacji w lokalu wyborczym oraz na terenie budynku, w którym ten lokal się znajduje.
Art. 219.
Kto podaje do wiadomości publicznej wyniki przedwyborczych badań (sondaży) opinii publicznej dotyczących przewidywanych zachowań wyborczych i wyniku wyborów z naruszeniem zakazu, o którym mowa w art. 86, podlega grzywnie od 500 000 do 1 000 000 złotych.
Art. 220.
Kto:
1) narusza zakazy określone w art. 87 albo w art. 88 ust. 1, 2 lub 3,
2) umieszcza plakaty i hasła wyborcze bądź ustawia urządzenia ogłoszeniowe z naruszeniem zasad określonych w art. 90,
podlega karze grzywny.
Art. 230.
Do postępowania w sprawach, o których mowa w art. 220, art. 222, art. 224 i art. 225, stosuje się przepisy o postępowaniu w sprawach o wykroczenia.
btw - grzywna - do 1 000 000 zł
Do tego fragment jednego z artykulow na ten temat:
Cytat:
Jeśli ktoś moderuje fora, a moderator generalnie powinien mieć świadomość zakazu agitacji, moderator powinien wyłapać próby agitacji łamiących ciszę wyborczą.
No i z tego co widze na kilku innych forach watki wyborcze zostaly pozamykane - zostana ponownie otwarte po zakonczeniu wyborów.
Wydział: NE
Wiek: 26 Dołączył: 27 Maj 2005 Posty: 1471 Skąd: zza kulis
Wysłany: 2007-10-20, 14:45
Media płacą do 1mln zł, tak to jest przewidziana grzywna (kod. cywilny) do 5tys zł , wątki nie zostaną zamknięte, uzytkownicy nie dzieci, natomiast poruszanie wiadomych kwestii bedzie "nagradzane" ostrzeżeniem, a posty będą usuwane, to tyle w temacie
Wydział: IE
Wiek: 26 Dołączyła: 08 Mar 2005 Posty: 2486 Skąd: w cieniu 71
Wysłany: 2007-10-20, 15:30
Cytat:
Media płacą do 1mln zł, tak to jest przewidziana grzywna (kod. cywilny) do 5tys zł , wątki nie zostaną zamknięte, uzytkownicy nie dzieci, natomiast poruszanie wiadomych kwestii bedzie "nagradzane" ostrzeżeniem, a posty będą usuwane, to tyle w temacie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum