forum UE Wrocław

Wyszukiwarka pracowników UE Wrocław: GooglePrzeszukaj forum oraz stronę główną UE

Regulamin forum | Strona główna UE | Plan zajęć | ZF info | NE info | IE info
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Zyta na Ministra
Autor Wiadomość
rasziel 

Wysłany: 2006-01-13, 21:40   

Co do szarej strefy - najlepsze jest to, że politycy walczą z nią nie w tych zawodach, w których powinni. Wszyscy chyba słyszeliśmy o przymusie posiadania kasy fiskalnej w taksówce, swego czau był pomysł by fryzjerzy też sobie kasy zamontowali. Były to w.g mnie poronione pomysły - ile wynosi szara strefa w tych zawodach? 2% całej? Może powinniśmy nakazać posiadanie kas fiskalnych, tam gdzie jest to naprawdę potrzebne, w tych zawodach, które stanowią większość szare strefy - u prawników i lekarzy? Większość lekarzy i duża część prawników zarabiają uczciwie i oddają fiskusowi co mu należne, jednak wielu ciągle żyje ponad prawem. Niestety nie wydaje mi się by sejm tejże kadencji uchwlił odpowiednie zapisy prawne - większość poltyków PiS-u to prawnicy i nie sądzę by zechcieli zadziałać przeciwko środowisku z którego się wywodzą. :evil:

Elektra 

Wysłany: 2006-01-15, 18:18   

rasziel napisał/a:
Co do szarej strefy - najlepsze jest to, że politycy walczą z nią nie w tych zawodach, w których powinni. Wszyscy chyba słyszeliśmy o przymusie posiadania kasy fiskalnej w taksówce, swego czau był pomysł by fryzjerzy też sobie kasy zamontowali. Były to w.g mnie poronione pomysły - ile wynosi szara strefa w tych zawodach? 2% całej?

I tu słusznie zauważyłeś rasziel, ale takie działania polityków czemuś (a raczej komuś) służą.

Nie wiem czy wiesz, że kasy jakie był wymóg montować w taksówkach były obwarowane pewnymi wyznacznikami :???

Zgadnij kto zarobił na tym "montowaniu" :???

Odpowiadam: syn byłego premiera Leszka Millera :evil:

Tylko jego firma produkowała kasy spełniące "wymogi", jakie kasa musiała spełniać by mogła być zamontowana w taxi i przypadek zapewnie sprawił, że jej właścicielem był właśnie wspomniany syn :evil:

rasziel napisał/a:
Może powinniśmy nakazać posiadanie kas fiskalnych, tam gdzie jest to naprawdę potrzebne, w tych zawodach, które stanowią większość szare strefy - u prawników i lekarzy?

Popieram w całej rozciągłości ale myślę, że nie wielu takich w sejmowych ławach się znajdzie. A z jakiej przyczyny :??? Chyba odpowiadać nie muszę :twisted:

Jonathan Carroll "OKO DNIA" :)

Kliknij - to nic nie kosztuje!

Odpowiedz do tematu