hmm mam takie pytanko, może nie akurat na to forum... spytać nie zaszkodzi:
czy ktoś z was wie jak jest z awaryjnością tych audic? wyglądają pięknie, ale psują się? jak jest z częściami zamiennymi?
tak już planuje co sobie kupic po powrocie ze stanów:) wyprówając sobie flaki muszę mieć jakiś ambitny cel:)
a takie a6 2.5tdi quattro to jest hmmmm.... mniam:)
no wiem, że trzeba płacić:) szczególnie jak ma się automata albo tiptronic... wtedy jak skrzynia nawali, to zbankrutować można. z resztą same auto tanie nie jest.
tylko boję się żeby nie było tak jak z mercedesami - uchdziły za auta nie do zdarcia, ale jak pojawiły się pierwsze okulary to pojawiły się problemy (np. pompa paliwowa do wymiany praktycznie na start).
dlatego tez celowo napisałem powyżej rocznika 97-98. chodzi o a6 "dwójkę", sam miałem kiedyś audi 80 i jedyne co trzeba było wymienić oprócz płynów to sprężyny i amortyzatory...
[ Dodano: 2006-01-26, 18:19 ]
i poza tym to moja marka nr 1. a to a6 jest przecudne... prostota, finezja i elegncja - mniam!
a 1.9 da radę bujnąć taką masę? musiałbym czipa od ciebie kupić:) poza tym o wiele łatwiej jest dostać 2.5 od 1.9. w sumie tylko raz w życiu widziałem to auto z takim silnikiem (i to nie w polsce). dzięki za linki, poczytam...
kowal, cholera, na takiego zgreda to nie wygladasz zeby w tak mlodym wieku kupowac limo
(przyganial kociol garnkowi, ja osobiscie chetnie bym sobie kupil np mietka beczke na cruisera (dosc realne), albo senatora b/omege a na wypasie )
spalanie 7l/100km to wielkie marzenie kowala zapewniam, że takie nie użyczysz a kupować opał za 1,50 to gratuluje wyboru ten silnik walnie wielką kupę po 10tys km. Trzeba też miec na eksploatacje nie ma co sie podniecac.
_________________ She makes a man want to speak Spanish
15l/100? Czy ktoś z Was jeździł w ogóle jakimś Dieslem VW Group?
W poprzednie wakacje przejechałem 8000 km po Europie Golfem VI. 1.9TDi (115KM) chipowny na 142KM.
4 osoby + trumna na dachu + klima non stop. Efekt, to średnie spalanie 6.6. Warto jednak zwrócić uwagę, że nie żałowałem autka. Po autostradach 160-180km/h cały czas (więcej nie dawałem rady, bo trumna stawiała zajebisty opór, a 4 osoby to też nie mało).
Znajomy ma 2.5TDI w Audi A6 (chyba rocznik 2002) i w 7 na trasie można się śmiało zmieścić (oczywiście mowa o dosyć szybszej jeździe), bo jak ktoś ma narwy, by ciągnąć się non stop 100-120km/h, to pewnie w 6 litrach się zamknie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum