jestem pod ogromnym wrazeniem, bo te grafiki są wykonywane niemal na kazdej nawierzchni [ zalezy co kto bedzie chcial miec namalowane i gdzie ], są wykonywane tylko i wylacznie sprayami.
Moze widzieliscie kiedys tego czlowieka, bo kilkakrotnie robil pokazy na wroclawskim rynku.
Jego obrazy mozna rowniez zamowic - za 50 zl wykonuje obraz formatu a4.
Wydział: Absolwent UE
Wiek: 27 Dołączył: 07 Mar 2005 Posty: 3015 Skąd: Sułów/Wrocław
Wysłany: 2006-09-18, 11:50
wiem co to, on wykorzystuje do tego spray i kartki a właściwie jakieś gazety spryskuje je i przykleja do pracy i tak po kawałku, jeżeli myśle o tym samym, ciekawie wychodzi a taką pracę wykonuje sie bardzo szybko
[ Dodano: 2006-09-18, 12:51 ]
możliwe że nie o tym myśle bo galerię ma skomplikowaną
Wydział: IE
Wiek: 26 Dołączyła: 08 Mar 2005 Posty: 2486 Skąd: w cieniu 71
Wysłany: 2006-09-18, 12:04
Cytat:
wiem co to, on wykorzystuje do tego spray i kartki a właściwie jakieś gazety spryskuje je i przykleja do pracy i tak po kawałku, jeżeli myśle o tym samym, ciekawie wychodzi a taką pracę wykonuje sie bardzo szybko
dokladnie tak - wyobrazcie sobie, ze takie 'malowidlo' wykonuje w max. 15 minut. Dla mnie niesamowite, bo efekt jest zniewalający.
mam nadzieje zobaczyc to na żywo, a nawet moze posiąść jakas jego prace ?
A wy co sadzicie ? A moze macie tez jakiegos wspolczesnego, ulubionego polskiego artyste, ktory zrobil na was wrazenie ?
Wydział: NE
Wiek: 26 Dołączył: 27 Maj 2005 Posty: 1471 Skąd: zza kulis
Wysłany: 2006-09-18, 12:15
a ja bardzo lubie i cenie dorobek ś.p. Zdzisława Beksińskiego.
Mimo ze tematyka dosc specyfistyczna to ... porusza i to konkret.. pierwszy raz obejrzalem jego prace w galerii majac lat chyba ze 12..i wywarly na mnie takie wrazenie ze sledzilem kazde nowe płody jego tworczosci..az do 2005 roku
Uwielbiam Salvadora Dali. Z jego prac, bardziej znanych, najbardziej lubie "płonącą żyrafę" i "melting clocks" [ jaki jest polski tytul tego obrazu ? ]
Ten pierwszy link rowniez wydaje sie byc ciekawy, rzuce na niego okiem doglebniej
Wydział: NE
Wiek: 26 Dołączył: 27 Maj 2005 Posty: 1471 Skąd: zza kulis
Wysłany: 2006-09-18, 12:23
katia napisał/a:
Ten pierwszy link rowniez wydaje sie byc ciekawy, rzuce na niego okiem doglebniej
pewnie, sex i przemoc rulz EOT
ale tak wracajac.. w sumie ciezko mi teraz powiedziec co mnie tak rusza z polskiej, terazniejszej tworczosci (nie mowie o performerach, bo to zawsze szokuje ) bo po prostu...jakos tak bezplciowo sie zrobilo ostatnio. Nie uwazam sie za znawce sztuki, co to to nie, ale powiedzmy ze lubie.. a tu posucha
Wydział: IE
Wiek: 26 Dołączyła: 08 Mar 2005 Posty: 2486 Skąd: w cieniu 71
Wysłany: 2006-09-18, 12:30
Julu napisał/a:
nie wiem czy psucha, nie ma ich w mediach szeroko dostępnych, ale Polacy mają moc
no wlasnie, faktem jest, ze tak dosyc wasko pojeta sztuka, nie jest wybitnie propoagowana przez polskie srodki masowego przekazu. Dlatego tez krazy przesad, ze telewizja oglupia. Dziwne? No nie, skoro naprawde ambitne programy maja pore emisji w porach, kiedy nie kazdy to moze ogladac.
A pamietacie moze, byl taki program na tvp regionalnej zdaje sie, pore emisji mial ok. 14 - pewien starszy pan, uczyl malowac pejzaże od podstaw. Nie pamietam niestety nazwiska, ale tez malowal niemal w mgnieniu oka. Wprawdzie obrazy nie powalaly, ale byly takie "poprawne".
A pamietacie moze, byl taki program na tvp regionalnej zdaje sie, pore emisji mial ok. 14 - pewien starszy pan, uczyl malowac pejzaże od podstaw. Nie pamietam niestety nazwiska, ale tez malowal niemal w mgnieniu oka. Wprawdzie obrazy nie powalaly, ale byly takie "poprawne".
mehe, ja tez to czasem ogladalem fakt, ze nie tak, ze wiedzialem kiedy to leci i jak sie nazywa i jak sie zaczynalo, to przerywalem wszystko inne, co robilem, zeby obejrzec, ale jak juz przypadkiem na to trafilem, to na prawde milo bylo popatrzec
ale poza tym, sztuka jakos specjalnie sie nie interesuje, wiec nie bede na ten temat czegos zmyslal, bo sie nie znam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum