To są rzeczy nagrane ponoć na wyjazd integracyjny pracowników Auchan - Wrocław i nie miały wyciec do internetu, ale przecież w internecie jest wszystko
Ja tam się tylko czasem zastanawiam, czy aby filmy z moich niektórych wyjazdów nie wyciekły jeszcze w eter
_________________ Proste są dla szybkich samochodów, zakręty są dla szybkich kierowców
z trudem dosłuchałem do końca - najgorsze, że to nawet śmieszne nie było - nawet gościu w okularach co się tak bardzo wczuwał nie odratował tej piosenki
co do określenie "żenada oku" to bym się wstrzymał - w końcu jeszcze ładnych parę miesięcy przed nami
W świetle tego, co przeczytałem powyżej, że nie miało to być w sieci itp, to napisze, że mi się to nawet podoba. Jeśli miało to być na użytek własny, to po co się z tego naśmiewać? Jeśli pracownicy się przy tym świetnie bawili, to czemu nie nagrywać takich piosenek. Niezła pamiątka. No chyba, że zostali zmuszeni do nagrania tego przez władze Auchan pod groźbą zwolnienia to już inna bajka, ale tego nie wiemy. Po za tym studenci w całym kraju nagrywają, o wiele gorsze nagrania i co gorsza specjalnie to wrzucają do sieci, aby w niej powiedzmy sobie jakoś 'zaistnieć'. Po prostu według mnie nie ma co pisać, że to żenada roku, bo to nie ma sensu. Bardziej bym to określił jako wpadkę roku, jeśli nie mieli tego udostępniać. Zapraszam do dyskusji i wyrażania swoich opinii nie zgadzających się z moją wypowiedzią:D
pozdrawiam
naprawdę? ...eee ...jak dla mnie ten teledysk to pomyłka, tekst nieporozumienie a od wykonania uszy krwawią - innymi słowy nie było to fajne - niektóre jingle sklepów są żenujące ale jeżeli ktoś już się zabiera za "pełnometrażowy" kawałek z teledyskiem, to niech już ma na to konkretny pomysł a nie jedzie po najniższej linii oporu kopiując znany numer, który na dodatek znaczył coś swego czasu a i nadal niesie ze sobą jakieś przesłanie
olshinho napisał/a:
Po za tym studenci w całym kraju nagrywają, o wiele gorsze nagrania i co gorsza specjalnie to wrzucają do sieci, aby w niej powiedzmy sobie jakoś 'zaistnieć'.
racja ale jeżeli coś takiego byłoby żenujące, to też nazwałbym to żenadą pomimo tego, że została stworzona przez brać studencką
naprawdę? ...eee ...jak dla mnie ten teledysk to pomyłka, tekst nieporozumienie a od wykonania uszy krwawią
Może się niejasno wyraziłem. Nie oceniam tu wykonania, tekstu, melodii, czy dobrze pracowali przeponą i czy trafiali czysto w dźwięki. Chodzi mi o to, że nagrywali to dla siebie i się dobrze przy tym bawili i to mi się podoba. Zamienili swoją codzienną, może nudną pracę na chwile zabawy( jaka ona by nie była w oczach innych). Według mnie( może się mylę), że akurat trafiło na Auchan to zebrali negatywne opinie podwójnie, raz za piosenkę a dwa, że to Auchan( przykłady z tego wątku, że nie wspomnieli o odświeżaniu mięsa, czy "tak się kończy się amerykański sposób prowadzenia firmy w Polsce"). Założę się, że gdyby to był film nagrany np przez pracowników Microsoftu czy innej firmy, to takich komentarzy byłoby troszkę mniej. Także moim skromnym zdaniem, nie ma co oceniać, bo tak naprawdę nie chcieli, żeby byli oceniani. Do końca nie wiem, ale czytam to, co inni napisali. Co innego gdyby ten filmik został nagrany pod przymusem w celach promocyjnych, specjalnie umieszczony w sieci - wtedy, to można byłoby nazwać żenadą. Kolos, myślę, że wiesz o co mi chodzi i naprawdę, też nie wpada mi to do ucha, nie słucham tego wieczorami, żeby słodko spać
Założę się, że gdyby to był film nagrany np przez pracowników Microsoftu czy innej firmy, to takich komentarzy byłoby troszkę mniej.
zgoda, że do mięsa z microsoftu bym się nie przyczepił ale poza tym pudło - po takiej ekipie to dopiero bym pojechał - za viste tępe zbóje! ...ok - to był taki lejm dżołk - akurat produktami microsoftu, a tym bardziej vistą, już od paru lat się nie interesuje, więc komentował nie będę - w każdym razie teraz już wiem co miałeś na myśli, jednak wciąż mam pewne ale
przede wszystkim racja - wspólna zabawa, odskocznia od nudnej roboty i w ogóle jak najbardziej są fajne - umówmy się jednak, że takie rzeczy najfajniejsze są na imprezach albo wyjazdach integracyjnych - nie wiem co prawda czy auchan takie organizuje ale wiem, a raczej chcę wierzyć, że żaden szanujący siebie pracownik tego marketu - żadna praca nie hańbi i jak najbardziej szanie wziąłby udział w podobnym projekcie dobrowolnie lub bezinteresownie - jakaś forma perswazji musiała tutaj zadziałać (co źle świadczyłoby o firmie) albo uczestnicy tego przedsięwzięcia to banda największych dupowłazów po tej stronie mississippi co z kolei też należy napiętnować
przede wszystkim racja - wspólna zabawa, odskocznia od nudnej roboty i w ogóle jak najbardziej są fajne - umówmy się jednak, że takie rzeczy najfajniejsze są na imprezach albo wyjazdach integracyjnych
No podobno tak właśnie było. Można przeczytać w poście powyżej albo w artykule podanym przez jul. Co do tego czy brali w tym udział dobrowolnie -nie wiem. Jeśli nie, jeśli są dupowłazami, jeśli firma wywiera na nich jakaś presję to jak najbardziej się z tobą zgadzam. Swoją drogą pracuje w przychodni, która robi badania do pracy właśnie dla firmy Auchan i czasami mam styczność z ich pracownikami - nie mam dobrych wspomnień i nieskazitelnej opinii, mogę tylko powiedzieć, że np pracownicy na kasie czy na magazynie często są "prostymi" ludźmi, więc może być tak jak mówisz, że troszkę zostali zmanipulowani i wykorzystani przez pracodawców - wtedy jak najbardziej "żenada roku", ale dla pracodawców, a nie dla tych "piosenkarzy"
nie no, masz racje. Nic więcej dodać nie potrafię, bo nie było mnie przy nagrywaniu a nie chce wysuwać żadnych wniosków, które i tak pewnie mijają się z prawdą.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum