forum UE Wrocław

Wyszukiwarka pracowników UE Wrocław: GooglePrzeszukaj forum oraz stronę główną UE

Regulamin forum | Strona główna UE | Plan zajęć | ZF info | NE info | IE info
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Badania lekarskie na wydziele IE
Autor Wiadomość
emi 

Wydział: IE
Wysłany: 2011-08-29, 20:11   Badania lekarskie na wydziele IE

Hej! :) Czy badania lekarskie mozna zrobic tylko u ktoregos z lekarzy, ktory jest podany na stronie uczelni, czy mozna je zrobic gdzies blisko miejsca swojego zamieszkania?

lavka1992

Wysłany: 2011-08-29, 21:22   

hej :) a te badania to do kiedy trzeba zrobić??
możesz podac link, gdzie jest rozpiska tych lekarzy?? z góry dzięki :D

Kwachu 

Wysłany: 2011-08-29, 22:12   

lavka1992, wykaz przychodni, ale one dotyczą tylko woj. dolnośląskiego.
Zaświadczenie że możemy podjąć studia, musimy złożyć w tym dniu, w którym będziemy odbierać legitymacje (23 lub 24 IX). Tak poza tym, to nie dostałaś listu? Tam jest wszystko napisane.

emi, z takim pytaniem, to raczej do dziekanatu powinnaś się kierować. Na pewno musi być to lekarz medycyny pracy, bo badają wzrok, pobierają krew itd.
Zeby nie stać w kolejkach, chciałem pokazać wyniki, które miałem robione w maju. Niestety, miałem tam pieczątkę lekarza ogólnego i musiałem czekać na odpowiednią pieczątkę od medycyny pracy :roll

W tych przychodniach co są wymienione na stronie uczelni, badania są darmowe.

Em. 

Wysłany: 2011-08-30, 13:02   

Ja w tamtym roku robiłam u siebie w mieście, nie widzę go w rozpisce, a problemów nie miałam. Także myślę, że spokojnie możesz to robić u siebie. I tak jak wspomniał Kwachu, ważne jest tylko żeby to był lekarz medycyny pracy.

emi 

Wysłany: 2011-08-30, 14:03   

Dzięki za odpowiedź:)

lavka1992

Wysłany: 2011-08-30, 14:32   

nie dostałam jeszcze listu, ale ja jestem z zaocznych, także może pierwszeństwo w listach mieli dzienni ;)

emi 

Wysłany: 2011-08-31, 10:53   

Em. a jestes pewna, ze w zeszlym roku jak robilas te badania w swoim miescie to tez nie bylo go w tamtej rozpisce? Bo moze te rozpiski moga sie zmieniac co roku.. Pytam bo wole sie upewnic, ze mozna zrobic to u innego lekarza medycyny pracy niz oni podali :)

Em. 

Wysłany: 2011-08-31, 13:21   

emi napisał/a:
Em. a jestes pewna, ze w zeszlym roku jak robilas te badania w swoim miescie to tez nie bylo go w tamtej rozpisce? Bo moze te rozpiski moga sie zmieniac co roku.. Pytam bo wole sie upewnic, ze mozna zrobic to u innego lekarza medycyny pracy niz oni podali :)

Na stronie są podane przychodnie gdzie badania zrobisz za darmo. Jeśli Twojej przychodni nie ma na liście to po prostu zapłacisz (ja płaciłam 30 albo 50 zł, nie pamiętam), ale problemów na pewno nie będzie. W tamtym roku mojej przychodni też nie było na liście ;)

osovsky 

Wysłany: 2011-08-31, 17:35   

Potwierdzam, miejsce jest obojętne, liczy się tylko pieczątka lekarza medycyny pracy. By jednak takową wystawił, trzeba wcześniej przejść badanie okulistyczne i pobrać krew (próby wątrobowe).

Aha, z podanej listy przychodni część nie jest już bezpłatna (choćby te na Piłsudskiego, Oławskiej czy Joannitów, czyli najbliższe centrum), bo skończyły im się kontrakty :)

emi 

Wysłany: 2011-08-31, 19:38   

Dzięki za informacje :)

g. 

Wysłany: 2011-08-31, 20:25   

Zrobiłem badania jakies 2 tygodnie temu. Generalnie jest to medycyna pracy, wiec robisz gdzie chcesz. Jeżeli uda Ci się zrobić gdzieś bezpłatnie (na kase chorych) to plus dla Ciebie. Ja nie znalazłem takiego miejsca, wszedzie trzeba płacić. Ten wykaz miejsc, gdzie można zrobić bezpłatne badania można sobie podarować. Dzwoniłem do kilku przychodni z tej listy, nigdzie nie robią bezpłatnie. Polecam Pro-Med - centrum wrocławia, wszystko zrobiłem jednego dnia w 1 godzinę, cenowo taniej niż w innych miejscach.

Kwachu 

Wysłany: 2011-08-31, 21:20   

Ja byłem w Jeleniej Górze i badania miałem za darmo.

olom

Wysłany: 2011-09-01, 16:48   

hejka :D rozumiem, ze na tym skierowaniu do lekarza samemu mamy wpisac swoje imie, nazwisko, date ur. i date?

Kwachu 

Wysłany: 2011-09-01, 17:34   

olom, może tez to wpisać twoja mama :)

emi.mkp 

Wysłany: 2011-09-03, 13:01   

Wiadomo, że można iść albo do lekarza medycyny pracy np w swoim mieście, zapłacić ale nie mieć wszystkich badań - tak jak u nas, przychodzisz, lekarz zbada czy dobrze oddychasz o koniec, 50 zł wydane. Można jechać do którejś z przychodni z listy, masz wszystkie potrzebne badania i za darmo :)

Odpowiedz do tematu