Jaki był próg w 2007 roku. Czy wystarczy dostać się na FiR na ZIFie na studia w języku polskim, żeby podejść do rozmowy kwalifikacyjnej po angielsku? Czy może dostanie się na Fir na BSIF nie ma nic wspólnego z dostaniem się na FIR w języku polskim? Proszę o odpowiedź... .
Wydział: ZF
Wysłany: 2008-06-04, 01:11
żeby być przyjętym, trzeba było dostać się na FiR i przejść pomyślnie rozmowę. rozmowa była przed wynikami rekrutacji na polskie studia. zdaje się, że zapraszali każdego, kto składał podanie.
dzięki za odpowiedź, ale wciąż nie mogę znaleźć informacji jaki był w tamtym roku próg na firze na zifie. Na forum piszą coś o firze, ale nie wiem, który fir mają na myśli, tzn. na wydziale NE czy ZIF? trudna jest ta rozmowa kwalifikacyjna po angielsku?
Wysłany: 2008-06-05, 20:40
co do progów - wczytaj się, na pewno gdzieś już to było. zresztą szukanie konkretnej liczby wydaje mi się trochę bez sensu, w końcu od paru lat co chwilę trochę zmieniają formę matury, a co za tym idzie porównywanie się jest utrudnione.
jeśli zaś chodzi o rozmowę - czy ja wiem czy trudna? po prostu musisz rozumieć o co cię pytają i płynnie się wypowiedzieć z tego, co wiem, powtarzającymi się motywami było: czemu chcesz iść właśnie na to, czego oczekujesz po kierunku, co chcesz robić potem oraz ogólne co tam słychać w gospodarce
mam jeszcze jedno pytanie: co jeśli złożę papiery na fir, przystąpię do rozmowy kwalifikacyjnej w j. angielskim i nie przyjmą mnie na BSIF. czy wtedy mogę iść na normalny fir w języku polskim? czy może podchodząc do rozmowy automatycznie rezygnuję z polskiego FIRu? składa się tam 1 podanie czy 2 (jeśli zależy mi na BSIF albo na zwykłym firze)?
Wysłany: 2008-06-07, 19:21
na liście kierunków do wyboru dla BSiF było osobne zgłoszenie, czyli zgaduję, że musisz złożyć drugie podanie na kierunek po polsku (nie wiem na pewno, bo nie składałam na polski FiR).
ale o ile pamietam to jak skladasz na basielora to jako 2 pod wzgledem waznosci kierunek mozesz podac FiR polski bo oplata jest za wydzial a nie kierunek.
_________________ "Kochaj i szalej i nie myśl co dalej"
Tanie doładowania prepaid! Więcej info na PW!
Wysłany: 2008-06-11, 08:01
ja tam jestem zadowolona. angielski - z grubsza ok (bywają wyjątki, ale to jeden-dwóch wykładowców na semestr); grupy - spoko, jest nas stosunkowo mało, więc zna się cały kierunek i można się poczuć trochę jak w liceum znowu swoją drogą myślę, że informacja "jak to z nami jest dokładnie" jest ci po nic, bo przecież wasz rocznik może być zupełnie inny .
witam Forumowiczów AE:))) jestem tutaj nowy i chciałem zadać parę pytań dotyczących BSiF. Wybrałem ten temat, gdyż pozostałe upadły gdzieś w lutym
Jeśli któryś ze studentów BSiF mógł podzielić się swoim zdaniem na temat tego kierunku, ot byłbym bardzo wdzięczny. Czy naprawdę wyrasta on na wychuchaną perełkę AE?? Przy okazji chciałem też spytać, o to który wydział me lepszą renomę wśród studentów: FiR na Wz czy na Wydziale NE??
jeśli to ostatnie pytanie to off-topic to przepraszam, wybaczcie bądź wymierzcie karę
pozdrawiam
Wysłany: 2008-06-11, 19:24
obawiam się, że mało kto z BSiFu tu zagląda a że ja jestem zadowolona, to już pisałam post wcześniej.
Cytat:
Czy naprawdę wyrasta on na wychuchaną perełkę AE??
trudno mi mówić o tej "perełkowatości" bo nie mam bezpośredniego porównania z innymi kierunkami zresztą - nie da się aż tak wiele stwierdzić po 2 semestrach. fakt, wykładowcy/ćwiczeniowcy są (przynajmniej w większości ) z tych lepszych, ale taka specyfika kierunku, wszak nie każdy poprowadzi zajęcia po angielsku .
co ewentualnie mogłoby nas jeszcze jakoś wyróżnić? jest nas mało (poniżej 60), wszystkie zajęcia mamy w ładnym budynku , nie mamy dziekanatu z resztą wydziału, tylko osobne biuro (a pani w nim stara się nie tylko pomóc nam w razie kłopotów, ale nawet zapamiętać kto jest kim ), mamy osobną stronę, gdzie wykładowcy wrzucają materiały z zajęć (niby nic specjalnego, ale oszczędza szukania na stronach ue), porąbany plan, przedmioty po semestrze, a nie jak inni po 2... i tak dalej. spytaj o coś konkretnie to ci powiem więcej
co do porównania FiRów - poszukaj sobie, sporo było o tym. z tego co pamiętam, większość forumowiczów była za ZIF
Wysłany: 2008-06-22, 19:48
szczerze - nie wiem. po rozmowie na stronie internetowej była lista osób, które ją przeszły pozytywnie (chyba numerami zgłoszeń, acz w tej chwili nie jestem pewna), ale nie mam pojęcia, czy naprawdę zabrakło na niej kogoś, kto na rozmowę się stawił, a wypowiedzieć się nie umiał. o to byś musiał wystosować zapytanie do kogoś wyżej postawionego spróbuj się skontaktować z panią Olgą Rutkowską (olga.rutkowska@ae.wroc.pl), może ci powie. na pewno jednak tak w drugą stronę - w sensie, że rozmowa może pomóc się w dostaniu - to nie działało
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum