forum UE Wrocław

Wyszukiwarka pracowników UE Wrocław: GooglePrzeszukaj forum oraz stronę główną UE

Regulamin forum | Strona główna UE | Plan zajęć | ZF info | NE info | IE info
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Cheat the system... Czyli jak naprawić błąd
Autor Wiadomość
vax

Wydział: Nie jestem z UE
Wysłany: 2008-07-10, 16:50   Cheat the system... Czyli jak naprawić błąd

Witam,

Mam pewien problem , otóż zarejstrowałem się elektronicznie i wpłaciłem opłate rekrutacyjna na konto wydziału ZiF na FiR, niestety nie sądziłem , że nagle FiR ( z całym szacunkiem do studentów UE ) stanie sie tak oblegany, przyczną tego pewnie jest również bardzo dobra "zagrywka" taktyczna Dziekana ZiF-u, w postaci komunikatu na stronie wydziału, chociaż teoretycznie raczej takie zastrzeżenie nie ma mocy prawnej, ale działa na wyobraźnie ;) .

Przechodząc do sedna, brakuje mi do obecnego poziomu punktowego na FiR kilkunastu ptk., składałem "dokumenty" dodam tylko na ta uczelnie , bo tylko studia we Wrocławiu mnie na ta chwilę interesują. Macie moze jakieś pomysły co można zrobić , zeby przenieśc sie na Informatyke i ekonometrie, która ma podobny program studiów co FiR, (magisterskie kończyłbym na FiRze). Oczywiście posiadam wystarczająca liczbe punktów do rekrutacji z kilkunastopunktowym zapasem, problem jest w tym , ze nie logowałem sie na ten kierunek przez system internetowy. Od miłej pani w pokoju od rekrutacji niestety dowiedziałem się, że nie ma żadnych szans, w co za bardzo nie chce mi sie wierzyć, dlatego proszę o jakieś wskazówki, może ktoś miał już podobna sytuacje. Z góry dzieki.

fiori86 

Wydział: NE
Wysłany: 2008-07-10, 16:56   

wydaje mi sie, ze jest to juz na chwile obecna nie mozliwe...ten etap rekrutacji sie juz skoncyzl, sama z checia zmienilabym sobie teraz kierunek na taki, na ktory mi starczylo punktow....

Lucky555 

Wydział: IE
Wysłany: 2008-07-10, 17:32   

tez mi sie wydaje ze nie ma szans, to jest wlasnie ryzyko i zagrywka z tamtej strony, placisz - masz jakies szanse , nie placisz - szans nie ma ;D sam wplacilem lacznie 340 zl na 4 kierunki z czego na jeden sie dostalem, a zeby nie ryzykowac potwierdzilem dzis i pozostale kierunki poszly sie jeb... wiec mysle ze musisz czekac az progi spadna...to chyyba jedyne wyjscie

vax

Wydział: Nie jestem z UE
Wysłany: 2008-07-10, 20:20   

Z chęcią im te 85zł przeleje nawet teraz, bo nawet nie o to chodzi. Wcześniej po propstu nie sądziłem , że informatyka i ekonometria ma podobny plan studiów co FiR, aktualnie jestem studentem wlasnie informatyki, wiec również z tego względu nie chciałem powielać kierunku, ale jak pojawil sie plan na rok 2008/2009, to o dziwo na tej "informatyce" jest więcej przedmiotów stricte ekonomicznych niż informatycznych, a na tym mi głownie zależy.

Poza tym , teraz tez pewnie sporo osob zrezygnowalo z informatyki , na rzecz FiR lub innego, wiec punkty spadną ponownie, a skoro uczelnia ewidentnie chce pozyskać jak najlepszych maturzystów, co widać ewidentnie chociażby po tym że jako pierwsi podali "listy" przyjętych i do tego ten komunikat Dziekana świadczy jednoznacznie, że postawiono wreszcie na jakieś strategincze zagrania w pozyskaniu studentów. Dlatego mam nadzieje, że moze przygarna studneta z wieksza ilościa punktów ;) , a jak nie to czekam do końca na FiR, chociaz będąc realistą szanse nie są duże.

fiori86 

Wydział: NE
Wysłany: 2008-07-10, 22:00   

no, ale jak juz Ci powiedzieli, ze nie ma szans to coz...nic nie poradzisz...

Lucky555 

Wysłany: 2008-07-10, 22:17   

vax ale dla nich to tylko $$ sie liczy :D tak to juz jest, jedni ida na ryzyko i obstawiaja jeden kierunek a inni placa wiecej i maja ich kilka, a i tak nie wiadomo czy sie uda na jakis...miej nadzieje ze uda ci sie to jakos wywalczyc, ale skoro ci juz mowili ze nie to kiepska sprawa

katia 

Wysłany: 2008-07-30, 09:59   

Lucky555 napisał/a:
lacznie 340 zl na 4 kierunki z czego na jeden sie dostalem,

a nowe budynki i parkingi się budują :D

To jest bardzo taktyczna zagrywka ze strony uczelni - osoba, która chce studiować za wszelką cenę, wpłaca większa ilośc pieniędzy, bo nigdy nie wiadomo gdzie przyjmą.

Zawsze można w razie czego wskoczyć na wieczorowe bądź zaoczne, albo zacząć jakiś licencjat na uczelni prywatnej, a za rok znów sprobowac uderzać na dzienne na ue.

Zobacz mnie na GoldenLine

Odpowiedz do tematu