Wydział: Nie jestem z UE
Wysłany: 2010-05-18, 16:53
Rok temu maksymalny wynik do zdobycia wynosił 200pkt.
W tym roku widzę że są brane 3 przedmioty pod uwagę. Czy mam rozumieć że zmieniła się również maksymalna liczba punktów do zdobycia i że zdając jedynie matę rozszerzoną i angielski rozszerzony sytuacja dostania się zaczyna mi się poważnie komplikować...?
Wysłany: 2010-05-18, 21:30
Witam ponownie;)
chciałem się jeszcze spytac o to co kasia napisała czy mam szanse się dostac na zaoczne z takimi wynikami.
Hmmm echo a ty zdawałeś tylko te dwa przedmioty czy jeszcze jakiś dodatkowy? bo jak tylko te dwa no to niestety raczej szans nie masz, tak mi się wydaje:) no chyba że na zaoczne:)
Wysłany: 2010-05-20, 12:52
Zdawałem jeszcze dzisiaj fizykę na rozszerzeniu. Nie brałem jej pod uwagę, gdyż wcale się nie przygotowywałem, bo sądziłem że idąc na studia ekonomiczne i tak mi się nie przyda...
Nie było jednak tak źle więc pare punktów wpadnie ;-).
Swoje wyniki przewiduje na mniej więcej:
mata podst 90%, rozsz 40%
ang podst 94%, rozsz 85%
fiza rozsz 35%.
Jak widać zdecydowanie bardziej by mi pasował system punktacji jak na UE w Krakowie (mata i angielski, za podstawę 0,6 pkt, rozsz 1pkt), tylko że tam znowu jak patrzyłem na zeszłoroczne progi punktowe trudniej się dostać i na finanse tam nie wystarczy.
Wydział: NE
Wysłany: 2010-06-24, 12:56
mam rozumiec ze w tym roku max pula pkt to 300, a w tamtym roku wynosila 200?
wiec w tamtym roku pod uwage brany byl jezyk + jakis przedmiot = 2 przedmioty, a w tym roku jezyk + jakis przedmiot + matma = 3 przedmioty
Wydział: NE
Wysłany: 2010-06-25, 01:49
Trudno cokolwiek powiedzieć, bo w tamtym roku były tylko 2 przedmioty brane pod uwagę z tego co wiem, a teraz są 3, więc to jest zupełnie nowa sytuacja. Wszystko zależy od tego, czy wszyscy zdecydowali się pisać rozszerzony poziom z 3 przedmiotów i czy dobrze im poszło.
Wydaje mi się, że nie ma sensu spekulować co do punktów, skoro nie wiemy jak ludzie inni w Polsce zdali maturę. Pocieszające może być to, że ponoć matura w tym roku nie należała do najłatwiejszych, a poza tym zawsze można poczekać na obniżenie progów. Co ma być to będzie. Najważniejszy jest optymizm !
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum