Wysłany: 2011-08-08, 16:31 FiR NE, wątek dla nieprzyjętych.
Witam. Zastanawiam się ile osób jest w sytuacji podobnej do mojej, którzy zostali zaproszeni do składania dokumentów po 3 obniżeniu progów (na 125pkt.) złożyli dokumenty i za kilka dni okazało się, że ostatnia osoba na liście przyjętych miała 138,5pkt. Podejrzewam, że jest to kilkanaście osób minimum. Co zamierzacie robić w tej sytuacji? Ja kandydowałem jeszcze na IiE, tam bez problemu bym się dostał, gdybym tylko papiery złożył. W tej sytuacji pozostaje mi odwołanie, które będzie rozpatrzone na początku września, lub wybrać się na studia niestacjonarne, co będzie ostatecznością.
Pozdrawiam.
Wydział: NE
Wysłany: 2011-08-09, 23:16
odwołania są co roku i nigdy to nie przechodzi... nie miałeś zagwarantowane tego że Cie na bank przyjmą, więc musiałeś też liczyć się z taką możliwością... jakby tak każdy się odwoływał to wiesz... (po to był zapis że pewni przyjęcia mogą być Ci z 1 progu)... ale jak masz czas i chęci to próbuj
Generalnie z tego co wiem, to po ostatnich zmianach w ustawie o szkolnictwie, odwołania od decyzji komisji rekrutacyjnych można składać w przypadku złamania przez tę komisję którychś z punktów z regulaminu. Czyli w skrócie: odwołanie można składać tylko w przypadku, gdy komisja złamała regulamin.
Jakkolwiek wiesz, zawsze możesz złożyć W treści napisz wszystko o Twojej sytuacji.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum