Wydział: NE
Wysłany: 2010-06-30, 16:29
I w jakim wypadku to się zaznacza ? Więc wpisuje się wyniki z matury i to się zaznacza, czy chodzi raczej o to, gdy danego przedmiotu nie zdawało się na maturze i wtedy oni biorą pod uwagę ocenę ze świadectwa ukończenia ? Ja to co chciałabym wpisać to wszystko zdawałam, więc mam zaznaczyć to ŚU czy nie ? Sorry, jeśli pytanie jest banalne
Ja to co chciałabym wpisać to wszystko zdawałam, więc mam zaznaczyć to ŚU czy nie ?
Nie
Ja 195/300 i aplikuję na zarządzanie na ZIF.
Ale jeszcze składam wniosek o wgląd to pisemnego angielskiego rozszerzonego, bo napisałem tak, że mucha nie siada a tutaj mi jednak za coś poodejmowali
Wysłany: 2010-06-30, 17:14
Ok. Dzięki. Jeśli chodzi już o jęz. angielski to nie podoba mi się to, że na uczelni nie bierze się po uwagę angielskiego rozszerzonego pisemnego LUB ustnego. W tym roku jest całkiem nowa sytuacja i ktoś kto zdawał rozsz., automatycznie musiał ustny rozsz. zdawać i w sumie na darmo, kiedy nie wybieram się na anglistykę, gdzie biorą pod uwagę ustny również. Powinna być możliwość wyboru, co jest dla mnie korzystniejsze - albo to i to. A tak to poszłam, 15 minut pogadałam i mam tylko satysfakcję, bo do rekrutacji nigdzie tego nie biorą.
Ok. Dzięki. Jeśli chodzi już o jęz. angielski to nie podoba mi się to, że na uczelni nie bierze się po uwagę angielskiego rozszerzonego pisemnego LUB ustnego. W tym roku jest całkiem nowa sytuacja i ktoś kto zdawał rozsz., automatycznie musiał ustny rozsz. zdawać i w sumie na darmo, kiedy nie wybieram się na anglistykę, gdzie biorą pod uwagę ustny również. Powinna być możliwość wyboru, co jest dla mnie korzystniejsze - albo to i to. A tak to poszłam, 15 minut pogadałam i mam tylko satysfakcję, bo do rekrutacji nigdzie tego nie biorą.
Nie no, nie można postawić wyrażenia 'LUB' między pisemnym, a ustnym, bo przecież egamin ustny nie zapewnia takiej obiektywności jak pisemny Taką metodą ktoś, kto natrafił na kosę, która się czepiała wszystkiego jest do tyłu w porównaniu do tych, którzy trafili na łagodnych egzaminatorów.
Wysłany: 2010-06-30, 17:50
Ogólnie to niezrozumiałe jest dla mnie to, że tego wyniku z ustnego rozszerzonego angielskiego nigdzie nie wykorzystam, jeśli nie idę na anglistykę, więc dlaczego założono, że skoro ktoś podejmuje się zdawania rozsz. ang. ( takiego samego jęz. jak podstawa) to musi zdawać też rozsz. ustne na tym samym poziomie, skoro mu się ono do niczego nie przyda. Fakt, że nie decydowało to o zdaniu matury, ale ludzie tylko musieli fatygować się
To taka mała dygresja, nie będę już offtopu robić, bo tutaj się rozmawia o punktach
Wysłany: 2010-06-30, 19:01
Ja wybieram się na MSG i mam 194. Mam nadzieję, że tyle wystarczy. Co do Twoich 172, to warto spróbować, nie wiadomo jak innym poszło i jaki będzie próg. A poza tym , to jest jeszcze II nabór i próg jest niższy, i jest szansa. Trzeba wierzyć w siebie
Warto próbować, nie wiadomo ile osób się zgłosi, nie wiadomo ile odpadnie, nie wiadomo jaki bedzie najwyższy próg z pierwszej listy, a jaki najniższy z drugiej czy nawet z trzeciej. Ja startuje na MSG i ZiF zarządzanie : )
Wysłany: 2010-06-30, 21:58
Ja na MSG idę, 236/300
_________________ O nie! Tylko nie całka potrójna dziewiątego stopnia z logarytmu naturalnego granicy sinusa z pierwiastka sześciennego po obszarze omega!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum