Yaaay! Wiedziałem że te strachy o dużej ilości kandydatów i braku możliwości obniżenia progów to ściemy ;] Na Ekonomie na NE ze 177pkt za 2gim razem dało radę. Próg jest już tak niski że już niżej chyba nie obniżą
Wydział: Nie jestem z UE
Wysłany: 2010-07-19, 15:41
Jak pech to pech... punkty spadły praktycznie wszędzie, tylko nie na FiR na ZIF, co więcej ze 162pkt poszedłem dziś złożyć papiery na próg 160 to odesłali mnie, bo "nie ma większych szans, abyś się dostał"
Bigos napisał/a:
Ludzie, nie narzekajcie, że Wam brakuje paru punktów... Jeszcze ileś lat temu nie mielibyście czego szukać na tej (i na innych też) uczelni.
Edyta podpowiada, aby coś dopowiedzieć, bo jednak moim zdaniem nie jest to kwestia naszej "głupoty", a ujemnego przyrostu naturalnego, oraz (zdaniem większości maturzystów) trudniejszej matury rozszerzonej z geografii oraz (choć tu bym się kłócił) matematyki, które wszyscy przecież musieli w tym roku zdawać.
Ludzie, nie narzekajcie, że Wam brakuje paru punktów... Jeszcze ileś lat temu nie mielibyście czego szukać na tej (i na innych też) uczelni.
Edyta podpowiada, aby coś dopowiedzieć, bo jednak moim zdaniem nie jest to kwestia naszej "głupoty", a ujemnego przyrostu naturalnego, oraz (zdaniem większości maturzystów) trudniejszej matury rozszerzonej z geografii oraz (choć tu bym się kłócił) matematyki, które wszyscy przecież musieli w tym roku zdawać.
Powód może być też taki, że dużo osób poszło na kierunki techniczne na polibudę. Niektórzy nie chcieli też iść na kierunki ekonomiczne, bo niby już jest przesycenie na rynku - jednak tak naprawdę to jak jest się dobrym, to pracę znajdzie się po większości kierunków, a jak leniem, to będzie się bezrobotnym. Sam mam wynik, z którym dostałbym się na większość kierunków na różnych uczelniach, jednak wybrałem zarządzanie, bo jak będę miał dobre wyniki i będę w tym dobry, to praca się znajdzie Poza tym chciałbym kiedyś założyć własny biznes ;P
Wydział: NE
Wysłany: 2010-07-20, 15:15
ulul napisał/a:
Cytat:
Poza tym chciałbym kiedyś założyć własny biznes ;P
Do tego nie trzeba studiów z zarządzania, tylko dobrego pomysłu
Jeżeli można się przygotować na to czym zaatakuje młodego przedsiębiorcę polska rzeczywistość to czemu sobie życia- startu w dorosłość nie ułatwić wiedzą z uniwerka ?
^^ Dokładnie. Żeby biznes się opłacał to sam pomysł nie wystarczy Trzeba się znać na całej papierkowej robocie, układaniu biznesplanu, efektywnym zarządzaniu przedsiębiorstwem (żeby się opłacało, w końcu mam na tym zarabiać ;P) itp. A o moje pomysły się nie martw ulul, teraz już mam jeden (dość oryginalny, ale kosztowny), a do skończenia studiów jeszcze na pewno wpadnę na kilka innych ;P
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum