forum UE Wrocław

Wyszukiwarka pracowników UE Wrocław: GooglePrzeszukaj forum oraz stronę główną UE

Regulamin forum | Strona główna UE | Plan zajęć | ZF info | NE info | IE info
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Jak tam punkty?
Autor Wiadomość
magda91 

Wydział: ZF
Wysłany: 2010-07-01, 08:36   

Very napisał/a:
magda91 napisał/a:
Very napisał/a:
Ja na MSG idę, 236/300

wow :D

Wow, wow, a potem mnie będziesz w kolejce wyklinać i wyzywać :P

Hmmm... Najprawdopodobniej^^ Bardzo najprawdopodobniej :P Ale cóż, jak przeciwnik godzien i na poziomie, to szacunek okazywać należy, mimo ew.negatywnego wpływu na własne interesy :P ^*

olala 

Wysłany: 2010-07-01, 11:33   

186/300. Wystarczy na Bachelor studies in finance? ;) Jak myślicie?

...and if not... then you've stopped before you've begun.

Enn. 

Wydział: NE
Wysłany: 2010-07-01, 12:00   

Z tego co sobie wyliczyłam wyszło mi, że mam 158 punktów. Czy mam szansę dostac się na MSG lub FiR według Was?

dawidoo 

Wysłany: 2010-07-01, 12:33   

szybka odpowiedz--> NIE IE lub uniwerek przyrodniczy sa twoje^^

Very 

Wysłany: 2010-07-01, 12:36   

Ja sądzę, że masz, bo w tym roku progi niby są jakieś hipotetyczne, ale nie trzymałbym się tego. |Trudno powiedzieć cokolwiek o progu i średniej liczbie punktów rekrutacyjnych, bo skrajnie zmieniono system względem lat ubiegłych, doszła matematyka, która się dolicza i jest obowiązkowa, a po drugie zwiększyła się w związku z tym sama podstawa z 200 na 300. Tak naprawdę to pozostaje poczekać do przyszłego piątku i wtedy dopiero można jakieś wnioski wysnuwać.

ratcatcher 

Wysłany: 2010-07-01, 12:43   

Widzę, że więcej osób ma około 190 punktów. Mam nadzieję, że moje 193 wystarczą.

dzikki 

Wysłany: 2010-07-01, 13:03   

a ja że moje 185 też

Katie 

Wysłany: 2010-07-01, 20:51   

U mnie 226, a papiery składam na FiR na ZF ;]

M_A_R_o 

Wysłany: 2010-07-01, 22:41   

Enn. napisał/a:
Z tego co sobie wyliczyłam wyszło mi, że mam 158 punktów. Czy mam szansę dostac się na MSG lub FiR według Was?

Sprobowac zawsze warto. Szanse na dostanie sie w pierwszym naborze sa raczej marne, ale warto zaczekac na drugi nabor. Rok temu nieco ponad 50% wystarczało by sie dostac na FiR ZIF w drugim naborze. Wszystko zalezy ilu bedzie chetnych i jak poszla im matura. Pozostaje cierpliwie czekac na wyniki rekrutacji.

juuusta 

Wydział: Nie jestem z UE
Wysłany: 2010-07-02, 07:56   

o luuudzie.. to widze ze swoimi 134 na zarządzanie moge sie schowac ;/
czy oreintujecie się czy nie ma jakiegoś sposobu dla mnie/ deski ratunku.. gdyz zdawałam nowa mature ale bez matmy, i mam tylko 2 przedmioty do rekrutacji, wczesneij wychodzilo mi ladne 70% progu,a teraz zrobilo sie z tego.. 45 :| ... nie wie ktoś czy moge coś z tym zrobić?

Czy orientujecie się moze czy na zarządzanie przyjmują z podań, pytałam już ale może ktoś ma lepsze informacje niż Pani z dziekanatu co często się zdarza, bo to moj drugi kierunek i myśle z podania lepiej bym wypadła niż bez matmy wśród Was ....
Prosze o odp.

magda91 

Wysłany: 2010-07-02, 09:50   

o ile dobrze pamiętam, właściwie od początku roku szkolnego było na stronie UE napisane, że pod uwagę brane są 3 przedmioty, język, matematyka i wybrany, więc winnaś była to sobie sprawdzić i zdać te matematykę w tym roku. ale zadzwonić do biura rekrutacji i przedstawić sytuację zawsze warto

Marr 

Wysłany: 2010-07-02, 10:07   

Dużo Ci to nie pomoże, ale w rekrutacji gdy nie masz przedmiotu na maturze w rubryce Matematyka zaznaczasz ŚU i wpisujesz w polu o swoją ocenę ze świadectwa ukończenia szkoły średniej. (Jak nie widziałaś to się rozeznaj z tym. :)

http://www.ue.wroc.pl/rek...rekrutacji.html
Cytat:
Dla kandydatów, którzy nie zdawali przedmiotów kwalifikacyjnych na egzaminie maturalnym, podstawą kwalifikacji są oceny ze świadectwa ukończenia szkoły średniej (nowa matura) lub świadectwa dojrzałości (stara matura), przeliczone na punkty kwalifikacyjne zgodnie z tabelą zamieszczoną w punkcie b. i pomnożone przez 0,3.

Czyli:

6 - 100 * 0,3 -> 30
5 - 80 * 0,3 -> 24
4 - 55 * 0,3 -> 16,5
3 - 30 * 0,3 -> 9
2 - 15 * 0,3 -> 4,5

Tak jak widzisz cuda to nie są, ale jeśli dostałaś przypuszczalnie 4 na koniec z matmy w ogólniaku to już masz 150,5 pkt. - więcej.

W praktyce oznaczałoby, że jak najbardziej możesz próbować przetrzymać do końca rekrutacji, tym bardziej, że są dwa wydziały. Wtedy pozostaje Ci odwołanie(zawsze to bardziej sensowne niż nie złożyc i się odwoływać :D ) gdybyś do obniżenia nie załapała.

Mam nadzieję, że pomogłem. :)

I za nim zadasz kolejne pytanie dokładnie rozeznaj się z tym co jest na stronie uczelni. :P

juuusta 

Wysłany: 2010-07-02, 11:04   

Tak, pomogłeś, i wierz lub nie ale to nie moje lenistwo. STRACILAM duzo czasu jeżdżac na UE w sprawie dostania się z podań i czytania strony, bo ludzie ktorzy są w podobnej sytuacji moga wiele więcej pomóc niż Pani z dziekanatu, która nie powiedziala mi tak dużo jak Ty. Zreszta dopiero teraz wyniknęła moja sytuacja, stad niewiedza. A czasu na interesowanie wiele nie ma gdy trzeba zaliczyć 2 lata w rok i zainteresować się kolejnymi problemami ktore wynikaja. ale dziekuje za odpowiedź

JKM

Wysłany: 2010-07-02, 11:23   

A co myślice o szansach i progu na Bachelor in International Business ?? Składając tam miałbym 135 pktów ale z tego co widziałem w statystychch strasznie mało ludzi składało na kierunki wykładane po angielsku w zeszłym roku.

Marr 

Wysłany: 2010-07-02, 11:26   

Ale to naprawdę nie była zła wola z mojej strony. :)
Po prostu wiem nawet po swoich znajomych, że dużo nie doczytują i robią głupie błędy(np. musiałem pomóc 2 osobom z systemem rekrutacji na UWr mimo, że sam tam nie składam). ]:-> Same systemy też pełne są baboli i naprawdę dobrze Cię rozumiem. :)

Odpowiedz do tematu