Ludzie, nie narzekajcie, że Wam brakuje paru punktów... Jeszcze ileś lat temu nie mielibyście czego szukać na tej (i na innych też) uczelni.
Edyta podpowiada, aby coś dopowiedzieć, bo jednak moim zdaniem nie jest to kwestia naszej "głupoty", a ujemnego przyrostu naturalnego, oraz (zdaniem większości maturzystów) trudniejszej matury rozszerzonej z geografii oraz (choć tu bym się kłócił) matematyki, które wszyscy przecież musieli w tym roku zdawać.
Hmm, o ile dobrze wiem, to kiedyś bez matematyki nie dało się dostać na żaden z kierunków (na pewno na ZIFie, a NE nie wiem, ale coś mi się kiedyś obiło o uszy) teraz matma jest bardzo prosta (zaczęła się od matury w 08'), dla niedowiarków polecam przejrzeć arkusze z lat 2003, 2004, 2005 itd. Dodatkowo w obecnej rekrutacji przedmiot podstawowy mnożymy przez 0,5, a nie jak we wcześniejszych latach przez 0,4 (czyli powinno to podnieść liczbę punktów kandydatów).
Co do geografii, to nie podejmuje się oceniania tegorocznej matury (chociaż koleżanka zdająca rok temu mówiła, że tegoroczna też była prosta) -wspomnę tylko, że to nie był obowiązkowy przedmiot w procesie rekrutacji (przeca można było zdawać coś innnego ).
Co do przyrostu naturalnego, to jak najbardziej się zgadzam - nie wiem tylko w jakim stopniu tegoroczne progi są od niego uzależnione.
Jak pech to pech... punkty spadły praktycznie wszędzie, tylko nie na FiR na ZIF, co więcej ze 162pkt poszedłem dziś złożyć papiery na próg 160 to odesłali mnie, bo "nie ma większych szans, abyś się dostał"
Ja wysłałam pocztą dokumenty 16.07 i mi przyjęli a miałam 160,5 pkt.
Komisja powinna była przyjąć Twoje dokumenty, bo to twoje prawo!
helloł
słuchajcie mam pytanie próg na ekonomie to 130 ptk. Ja mam ich 143 na moim indywidualnym koncie zapraszają mnie do złożenia dokumentów iiii czy po złożeniu dokumentów mogę czuć się pewny, że zostanę studentem UE?? czy mogę się jeszcze nie dostać??
karoluss91, nie czujesz się jeszcze na 100 % pewny bo zapraszają kandydatów więcej niż trzeba i z tej grupy osób przyjmą tylko tych którzy będą im bardziej odpowiadali, będą lepsi niż pozostali. decyzja ta będzie podjęta 30 lipca.
Wydział: Nie jestem z UE
Wysłany: 2010-07-22, 16:12
muszkamuszka napisał/a:
karoluss91, nie czujesz się jeszcze na 100 % pewny bo zapraszają kandydatów więcej niż trzeba i z tej grupy osób przyjmą tylko tych którzy będą im bardziej odpowiadali, będą lepsi niż pozostali. decyzja ta będzie podjęta 30 lipca.
a skąd wiesz czy zapraszają kandydatów więcej niż trzeba?
ja mam 7 pkt ponad próg. w sumie to pierwszego obniżenia 3 pkt brakło. i z jednej strony już się cieszę, jakbym tam była, ale z drugiej jest właśnie to, czy rzeczywiście zapraszają kandydatów więcej niż miejsc.
kurcze no to w takim razie sam nie wiem co zrobić ... na inne uczelnie termin składania papierów się kończy przed 30 a tu jeszcze mogę się nie dostać <myśli> ... 13 ptk przewagi nad progiem to duzo??:)
jaki jest próg na Fir na Zifie?? widziałam dzisiaj na głównej że są nowe progi ale kontach indywidualnych. Mógłby ktoś podać, byłabym wdzięczna. To sa już ostateczne progi czy będą jeszcze obniżać?
Wydział: NE
Wiek: 20 Dołączyła: 22 Maj 2010 Posty: 18 Skąd: Bolesławiec
Wysłany: 2010-07-22, 20:03
Mystery napisał/a:
jaki jest próg na Fir na Zifie?? widziałam dzisiaj na głównej że są nowe progi ale kontach indywidualnych. Mógłby ktoś podać, byłabym wdzięczna. To sa już ostateczne progi czy będą jeszcze obniżać?
Jeżeli progi są widoczne na kontach indywidualnych to wejdz na swoje konto i sama zobacz czy zmienił ci sie status na "można składać dokumenty"
dzwonie. dzwonie i nic! ciągle zajęte! Jak coś to dam znać
[ Dodano: 2010-07-23, 10:06 ]
rysieńka napisał/a:
a skąd wiesz czy zapraszają kandydatów więcej niż trzeba?
ja mam 7 pkt ponad próg. w sumie to pierwszego obniżenia 3 pkt brakło. i z jednej strony już się cieszę, jakbym tam była, ale z drugiej jest właśnie to, czy rzeczywiście zapraszają kandydatów więcej niż miejsc.
a czy masz pewność czy ktoś nie jest lepszy od ciebie? zawsze może zdarzyć się taka osoba a żadna z nas osoba nie chce mieć roku w plecy
[ Dodano: 2010-07-23, 10:12 ]
i wreszcie się udało! Aktualny próg na FIR na ZF to 146 pkt
Oia napisał/a:
O wreeszcie, ziomkowie jacyś ! Jestem z okolic rzeszowa. Ale chyba niedużo nas będzie...
jak coś to może dostane się na ZF a tak to jestem z okolic Krosna a w Rzeszów to miejsce mojego urodzenia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum