Witam.
Jestem przyszłoroczna maturzystką. Interesuje się studiami na
Uniwersytecie Wrocławskim, na wydziale Zarządzania, Informatyki i
Finansów, o kierunku: Finanse i rachunkowość. Chciałabym się dowiedzieć
czy na powyższym kierunku jest konieczne zdawanie matury rozszerzonej z
geografii, bądź innego przedmiotu. Niestety nie ma tego podane na żadnej
stronie internetowej, a bardzo mi zależy na na tych studiach i
chciałabym wypaść jak najlepiej, a nie wiem co będzie korzystniejsze i
czy w ogóle rozszerzenia są konieczne na dany kierunek?
Proszę o odpowiedź ; )
Wydział Zarządzania, Informatyki i Finansów (kierunki: finanse i rachunkowość, informatyka i ekonometria, informatyka w biznesie, zarządzanie)
* język obcy nowożytny
* matematyka
* oraz jeden przedmiot do wyboru spośród: geografia, historia, wiedza o społeczeństwie, fizyka z astronomią, chemia, biologia, informatyka, filozofia, język łaciński i kultura antyczna, język polski, historia muzyki, historia sztuki, wiedza o tańcu.
----
No więc konieczne nie jest, jednakże zawsze lepiej mieć zdaną maturę rozszerzoną..
_________________ Śmiej się śmiej zobaczysz jednak, Twój śmiech urwie się jak hejnał
Wydział: NE
Wysłany: 2010-09-06, 16:32
w tym roku trzeba było miec ok 150 pkt...czyli 3 matury pods. na 100%, aby byc spokojnym potrzeba min 2 dobrze napisanych roz...in my view...
_________________ The world ain't all sunshine and rainbows.You, me or nobody, is gonna hit as hard as life. But ain't about how hard you hit... It's about how hard you can get hit, and keep moving forward... how much you can take, and keep moving forward.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum