forum UE Wrocław

Wyszukiwarka pracowników UE Wrocław: GooglePrzeszukaj forum oraz stronę główną UE

Regulamin forum | Strona główna UE | Plan zajęć | ZF info | NE info | IE info
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Komunikat na stronie internetowej AE
Autor Wiadomość
Ona_czyli_ja 

Wydział: Nie jestem z UE
Wysłany: 2008-07-07, 19:01   Komunikat na stronie internetowej AE

Popołudniu, już po ogłoszeniu wstępnych wyników rekrutacji na stronie internetowej AE pojawił się komunikat :

"(Dziekan wydziału ZIF zastrzega sobie prawo zakończenia przyjmowania dokumentów przed 12 lipca w razie wyczerpania limitu miejsc) "

Jeśli dobrze to rozumiem, moje punkty przestały być istotne i mimo, że teoretycznie już jestem na AE, może się okazać, że jeśli złożę papiery 11 (a wcześniej nie mam takiej możliwości) dowiem się, że ktoś był szybszy? I mam pecha? To jaki sens ma cała rekrutacja? ;(

Eh..

meg89 

Wydział: ZF
Wysłany: 2008-07-07, 19:16   

a co ze mna jesli brakuje mi 2 pkt (mam 130 a przyjmowni sa od 132..) tzn ze nawet drugiego naboru nie bedzie? rozumiem jakby bylo duzo chetnych, ale np na NE jest wiecej chetnych a problemu nikt nie robi...;/ probowalam zadzwonic ale juz nikt nie odbieral..;/

Lucky555 

Wydział: IE
Wysłany: 2008-07-07, 19:22   

Nie wiem czy dobrze mysle, ale wydaje mi sie, ze skoro prog jest 132 to ostatnia osoba ma 132 pkt. I jest juz caly komplecik na ten kierunek i po prostu teraz oni czekaja az kazdy papiery wsadzi. jesli wszyscy zdecyduja sie na ten kierunek to juz dalszych zmian progow nie bedzie bo nie bedzie jak. Czyli jak jestes ponad progiem to znaczy ze jest dla ciebie miejsce i oni to uwzglednili i mozesz skladac papiery :) Ale moge sie mylic ofkorz :P

Ona_czyli_ja 

Wysłany: 2008-07-07, 19:33   

Mam 144 pkt, ale z tej inf. wynika, że jeśli osoby mające mniej punktów ode mnie (ale powyżej 132) wcześniej złożą papiery, będą one miały pierwszeństwo w rekrutacji, a jeśli limit miejsc się wyczerpie zanim je złożę, zostanę w niej pominięta [?!]

koko 

Wysłany: 2008-07-07, 20:14   

Ona_czyli_ja, na pewno nie jeśli zrobisz to do 12 lipca.

Ona_czyli_ja 

Wysłany: 2008-07-07, 22:20   

Mam nadzieję, bo nerwów i tak jest sporo, ale ta wiadomość umieszczona obok wcześniejszego komunikatu, mówiącego, że mogę składać papiery do 12 lipca, jest dla mnie co najmniej dziwna. :| Bo jest nielogiczna!! ;)

Lijlo 

Wysłany: 2008-07-07, 22:45   

Też się nad tym zastanawiałam.. i tak sobie myślę, że może za niski próg podali przez pomyłkę i teraz 'kto pierwszy ten lepszy'..? To nie ma sensu, dlaczego mają zakończyć niby wcześniej przyjmowanie dokumentów skoro sami napisali, że do 12 lipca..?! Już się cieszysz, że Cię przyjeli, jedziesz do nich, a tu.. 'Ups! Za późno.' ..?

Ona_czyli_ja 

Wysłany: 2008-07-07, 23:06   

Nie wiem czemu tak zrobili, ale w takim wypadku traci sens cała rekrutacja, bo równie dobrze od razu mogli powiedzieć, że zasady przyjęć są takie, jak na studiach zaocznych. Tak naprawdę po takim tekście nie mam nawet gwarancji, czy jak zjawię się tam jutro, będę mieć jeszcze szansę ;/ A nuż Wrocławiacy byli szybsi. Rano chyba zadzwonię i się dowiem... Chociaż już sama nie wiem, bo jak mam się nadziać na jakiegoś Dziekana i mieć z góry u niego problemy...wiesz :/

Lijlo 

Wysłany: 2008-07-07, 23:17   

Ja też jutro dzwonię, zobaczymy co powiedzą.. Ale nie podoba mi się to za bardzo. Śmierdzi przekrętami..

stingah 

Zaproszone osoby: 5
Wysłany: 2008-07-08, 00:01   

Ona_czyli_ja napisał/a:
bo jak mam się nadziać na jakiegoś Dziekana i mieć z góry u niego problemy...wiesz

No proszęCię... :D bez przesady ;)

Złożycie do 12 i będzie dobrze, nie ma co marudzić :) .

Ona_czyli_ja 

Wysłany: 2008-07-08, 00:08   

Wszystko wskazuje na to, że wyląduję we Wrocławiu..hmm..więc oby faktycznie było bez problemów. Gdyby ktoś miał jakieś inf. w temacie, to proszę, niech się odzywa [!!] , zaoszczędzi mi trochę nerwów ;)

[ Dodano: 2008-07-08, 11:03 ]
Cytuję moją rozmowę tel. sprzed kilku minut, w razie gdyby ktoś miał problemy z dodzwonieniem się do Komisji Rekrutacyjnych czy gdziekolwiek, bo jest to rzeczywiście czasochłonne :
"-Dzwonię z pytaniem odnośnie komunikatu jaki pojawił się wczoraj (...) Czy rzeczywiście jest możliwe, że chociaż wstępnie zostałam przyjęta, składając dokumenty 11 mogę się dowiedzieć, że jest już za późno?
-Tak, to jest możliwe. Pytanie czy jest to zgodne z prawem, ale to już nie do mnie, raczej do Dziekana, bo to on umieścił taki komunikat. W razie czego proszę się odwoływać."

WSZYSTKO NA TEMAT

Osobiście nie mam zamiaru się śpieszyć, bo równie dobrze dziś mogę się dowiedzieć, że limit się wyczerpał a prawo do odwołania będę mieć i później. Ehh.. Widać wcześniejszy optymizm był zbędny. Dziwne, że się człowiekowi odechciewa? :/

ohafija 

Wysłany: 2008-07-08, 15:41   

z tym komunikatem to faktycznie coś nieteges

ale jeszcze sie chyba niezdarzyło żeby odrazu po pierwszym podaniu wyników były zapełnione wszystkie miejsca...

skalpel 

Wysłany: 2008-07-08, 21:41   

Ona_czyli_ja napisał/a:
-Tak, to jest możliwe. Pytanie czy jest to zgodne z prawem, ale to już nie do mnie, raczej do Dziekana, bo to on umieścił taki komunikat. W razie czego proszę się odwoływać."

No właśnie! Przecież to byłoby zupełnie niezgodne z prawem! Więc jakby co, to radzę najpierw "pokojowo" odwoływać się do uczelnianej komisji, a jak nie to sądem postraszyć ;) :chrupek

Ona_czyli_ja 

Wysłany: 2008-07-08, 22:07   

skalpel napisał/a:
Ona_czyli_ja napisał/a:

No właśnie! Przecież to byłoby zupełnie niezgodne z prawem! Więc jakby co, to radzę najpierw "pokojowo" odwoływać się do uczelnianej komisji, a jak nie to sądem postraszyć ;) :chrupek

Mhm.. :) Ale póki co, poczekam na wyniki w Poznaniu.. A nuż ;)

Lijlo 

Wysłany: 2008-07-08, 23:48   

Jak ja zadzwoniłam to Pan powiedział: 'Kto pierwszy ten lepszy.'.. Wiedziałam, że tak będzie.. Ja w każdym razie zawiozłam dziś papiery i mam problem z glowy.

Odpowiedz do tematu