Wydział: Nie jestem z UE
Wysłany: 2009-07-02, 13:57 Matura z roku 08 i 09 a matura z lat wczesniejszych
witam,
nie rozumiem z czego wynika, roznica w naliczaniu punktow dla ludzi, ktorzy pisali mature wczesniej tak jak ja- 2006 rok, mam nadzieje, ze to nie dyskryminacja tych osob
na stronie jest taka informacja:
Cytat:
dla kandydatów na studia w języku polskim, którzy nową maturę zdawali w latach wcześniejszych, wobec podwójnych ocen na świadectwie każdy punkt procentowy na poziomie podstawowym równy jest 0,4 punktu kwalifikacyjnego, a każdy punkt procentowy na poziomie rozszerzonym równy jest 0,6 punktu kwalifikacyjnego
co to oznacza- 'wobec podwojnych ocen na swiadectwie'? pewnie nie jestem na czasie i jakos inaczej ustalano punkty z matury w 2008 i 2009 roku, ale niby jak skoro nadal jest podzial przy rekrutacji na 0,4 * czesc podstaw + 1 * czesc rozszerzona, a jak widac w cytacie przy wczesniejszych maturach 0,6 * czesc rozszerzona O_o, ktos moze mi wytlumaczyc o co tu chodzi, bylbym bardzo wdzieczny bo teraz to sie przyznam, ze spekalem, ja moge miec max 200 pkt, mam 171,6 pkt- nie wiem czy to dobry wynik a osoby z matura 08 i 09 280 pkt?!
No ja zdawałam tylko mat rozszerzoną i ang rozszrzony, więc wszystko mnożą mi po prostu x1
A u Ciebie jest składowa - podstawa * 0,4 + rozszerzenie * 0,6
_________________ nieciekawie... rękawy są za długie, a ten pokój nie ma klamek... ^^
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum