Wysłany: 2008-07-08, 20:34 opłata rekrutacyjna - wpłata opóźniona. Co wtedy?
Witam!,,,,dokonałem wpłaty w sobote 05.07.2008 czyli w ostatni dzień. wpłaty dokonałem na poczcie...do dzis nie mam potwierdzenia na koncie...mam faxować potwierdzenie wpłaty które na poczcie mi dali? czy moge spokojnie z papierami jechać i przy okazji pokazać(udowodnić) że wpłaciłem pieniądze? tak na marginesie to wpłaciłem tydzien wczesniej tylko na konto NE zamiast ZiF i pieniadze przepadły a zorientowałem sie o tym dopiero w sobote...
Wydział: IE
Wiek: 26 Dołączyła: 08 Mar 2005 Posty: 2486 Skąd: w cieniu 71
Wysłany: 2008-07-28, 14:32
Masz obydwa dowody wpłaty?
Ja bym ubiegała się na Twoim miejscu o zwrot kosztów za opłate rekrutacyjną na wydzial, na który nie składałeś papierow.
Co do tego, ze zaplaciles ostatniego dnia - Jeśli zapłaciłeś w sobotę, to oplata ta i tak będzie zaksięgowana zapewne dopiero w poniedzialek. Mysle, ze biorą pod uwagę przypadki, gdy ludzie wplacają, tak jak Ty, pieniądze ostatniego dnia i raczej od razu nie kasują.
Jednakże i tak i tak zadzwoniłabym do dziekanatu i się o tym przekonała.
tak na marginesie to wpłaciłem tydzien wczesniej tylko na konto NE zamiast ZiF i pieniadze przepadły a zorientowałem sie o tym dopiero w sobote...
podobno po zakonczeniu rekrutacji ma byc na stronie ae dostepny forumularz ubiegania sie o zwrot kasy w przypadku jakis bledow, wplacenie na zly wydzial, podwojnego wplacenia, czy startowania w rekrutacji, w ktorej sie nie powinno startowac
wiec kasa moze jszcze nie przepadla do konca.
Mea culpa. Mimo wszystko cdawid nie wykazuje inicjatywy rozwiązania problemu.
Z moich informacji wynika, iż wszystkie źle wpłacone opłaty rekrutacyjne będą zwracane.
Nie oznacza to, że zostaną zwrócone pieniądze, gdy ktoś się nie dostał do UE.
przepraszam ze sie dopiero teraz odzywam co do postu...
w wydziale gdzie byłą nadpłata czy wpłata która powinna być zwrócono dostałem potwierdzenie po okazaniu dowodu wpłaty iż taki błąd wystąpił ...z tym papierkiem do budynku rektoratu a tam w pokoju "finansów" nastepny druczek, warto wziąść numer konta bankowego inaczej pieniądze zamiast od razu na konto bede do odebrania w kasie po kilku dniach ...ja swoich jeszcze nie odebrałem...nie otrzymuje sie potwierdzenia żadnego tylko z dowodem po kilku dniach do kasy i prosić o swoje siano...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum