Wydział: Nie jestem z UE
Wiek: 20 Dołączył: 26 Maj 2010 Posty: 14 Skąd: Ostrzeszów
Wysłany: 2010-07-09, 16:28 Poważny błąd w systemie rekrutacji?
Zarejestrowałem się w systemie elektronicznej rekrutacji na Informatykę i Ekonometrię (wyłącznie na ten kierunek na Uniwersytecie Ekonomicznym we Wrocławiu). Na Informatykę i Ekonometrię uzyskałem 212 punktów, jednak punkty te nie zostały jeszcze potwierdzone, mimo że dane z wynikami i numerem świadectwa maturalne wpisałem już 30 czerwca. Pieniądze przelałem na wskazane konto już na początku czerwca (wpłata pieniędzy w systemie widnieje jako potwierdzona).
Na stronie Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu jest napisane, że próg na Informatykę i Ekonometrię jest równy 141 pkt (przypominam, że ja mam 212 punktów, choć JESZCZE nie zostały potwierdzone)...
Loguję się dzisiaj na swoje konto w systemie internetowej rekrutacji i w zakładce "Moje Zgłoszenia" jest napisane w polu "Status zgłoszenia", że przeniesione mnie na listę rezerwową (w polu "Wynik rekrutacji" jest napisane "Brak").
To jest chyba jakiś błąd systemu albo osoby odpowiedzialnej za rekrutacje. Wszystkie dane są dobrze wpisane (sprawdzałem je może 100 razy). Uzyskałem 71 punktów więcej aniżeli wynosi próg na Informatykę i Ekonometrię, więc spokojnie powinienem być dopuszczony do składania dokumentów.
Pisałem już na maila do UEWr, ale żadnej odpowiedzi...
Co robić?
_________________ Hadar erit... Ave Hadar, morituri te salutant... Aut viam inveniam aut faciam
Wydział: NE
Wysłany: 2010-07-09, 16:36
Ja też tak mam Pisałam do nich jeszcze przed ogłoszeniem wyników
Cytat:
Witam Nadal nie mam potwierdzonej ilości punktów i w związku z tym wnioskuję, że i wyniki rekrutacji będą ogłoszone późno. Chciałabym tylko zapytać o orientacyjną godzinę ogłoszenia wyników naboru.
Odpisali mi tak
Cytat:
Już są ogłoszone. Jeżeli masz wymaganą ilość pkt możesz składać dokumenty.
Najśmieszniejsze jest to, że punkty mam potwierdzone tylko na jednym kierunku
Jeśli jednak dodzwonisz się do nich, to proszę napisz tutaj co Ci powiedzieli
Hadar, teraz widze ze to blad systemu. kolejnosc zmiany statusu powinna byc taka
1.Oczekiwanie na potwierdzenie punktów
2.Oczekiwanie na kwalifikację
3.Przeniesiono na listę rezerwową lub Można składać dokumenty
u ciebie bez potwierdzenio od razu przeszło do klasyfikacji, ale nie masz się co martwić
na stronie UE jest napisane "Do składania dokumentów są zaproszeni kandydaci, którzy w procesie rekrutacji uzyskali co najmniej następującą liczbę punktów:"
Ty te punkty masz, tylko wystąpił jakiś błąd (może w Krajowym Rejestrze Matur, ale na 99% to bałagan w serwisie uczelni). Pokażesz świadectwo to wszystko będzie w porządku.
Wysłany: 2010-07-09, 17:37
Ja tam zareagowałem dopiero teraz i nie mam żadnej odpowiedzi z ich strony... Zresztą od początku były problemy z ichnim systemem rejestracji (na początku nie można było 3 przedmiotu wybrać, później matma znikła, różne jaja się działy)... Ja mam nadzieję, że teraz to wszystko naprawią, bo ja się nie przejmowałem tym że mam pkt niepotwierdzone... Ale jak mnie wpisali na listę rezerwową to się wkurzyłem...
_________________ Hadar erit... Ave Hadar, morituri te salutant... Aut viam inveniam aut faciam
Wysłany: 2010-07-12, 09:03
Wojciech Sokolnicki napisał/a:
Jezeli masz 212 pkt to możesz składać dokumenty w komisji rekrutacyjnej pomimo braku potwierdzenia punktów.
Pozdrawia
Serwis Rekutacji
Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu
Info dla wszystkich co mieli ten sam problem i nadal wybierają się na UEWr (ja już dostałem się gdzie indziej, gdzie bardziej chciałem się dostać)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum