Wydział: Nie jestem z UE
Wysłany: 2008-07-29, 18:48 Próg kwalifikacyjny.
Nurtuje mnie pytanie dlaczego próg nazywał się kwalifikacyjnym? Dlaczego nikt nie mógł najzwyczajniej zrobić listy, jak w przypadku Uniwersytetu Gdańskiego, gdzie widniał numer każdego kandydata, a lista przesuwała się do góry w miare nadsyłania, lub rezygnacji. Wtedy każdy by wiedział na co ma szansę. Niestety próg w przypadku UE WROC, pozwalał tylko i wyłącznie na złożenie dokumentów. Ja sam chciałem studiować MSG, więc przeniosłem dokumenty z Zarządzania (136 pkt. - przyznaje się moja wina, że się nie dostałem). Pytanie brzmi, po co zatem obniżać próg do załóżmy 131 pkt, skoro 136 pkt nie daje możliwości studiowania? Jutro gdy ukaże się lista na MSG a na niej ostatnia osoba będzie posiadaczem 138 pkt, okaże się, że drugi próg był nie potrzebny. Niestety mi już nie przyjdzie studiować na UE Wroc, choć bardzo chciałem, ale mam nadzieję, że w przyszłym roku Roczniki 1990, nie zostaną tak załatwione jak 1989. Zdaję sobie sprawę, że pewnie wszystko jest zgodne z prawem uczelni, ale to wszystko jest załatwione bardzo, bardzo dziwnie.
Ps. Wyjazd 2:00 rano by zdążyć zabrać oryginały, a potem zawieźć je do innej szkoły by wogóle zdążyć być studentem w tym roku.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum