Mógłby ktoś może wypisać progi punktowe na wszystkich wydziałach AE? Wiem, że w przyszłym roku mogą one wyglądać zupełnie inaczej, ale jednak chciałbym wiedzieć. Pozdrawiam.
witam
to pamieta ktos dokladne progi lub wie gdzie sa spisane?
a po 2gie to jakie byly w zeszlej rekrutacji brane przedmioty na konkretny kierunek itp ? czy takie jak sa teraz na stronach AE ? tzn :
Cytat:
Przedmioty brane pod uwagę w procesie rekrutacji na studia pierwszego stopnia.
Na Wydziale Zarządzania, Informatyki i Finansów
na kierukach: Informatyka i ekonometria oraz Finanse i rachunkowość
podstawą kwalifikacji jest suma punktów z części pisemnej egzaminu maturalnego z matematyki i języka obcego nowożytnego.
na kierunku Zarządzanie podstawą kwalifikacji jest suma punktów z egzaminu maturalnego z matematyki lub historii lub geografii oraz języka obcego
Na Wydziałach: Nauk Ekonomicznych oraz Gospodarki Regionalnej i Turystyki (w Jeleniej Górze) podstawą kwalifikacji jest suma punktów z części pisemnej egzaminu maturalnego z języka obcego nowożytnego oraz do wyboru z matematyki lub historii lub geografii.
Na Wydziale Inżynieryjno-Ekonomicznym podstawą kwalifikacji jest suma punktów z części pisemnej egzaminu maturalnego z języka obcego nowożytnego oraz do wyboru z matematyki lub chemii lub fizyki lub biologii.
czy takie same przedmioty wybieralo sie w zeszlym roku? z gory dzieki na odp ... i moze ktos powiedziec jaki byl prog na ZIiF na zarzadzanie ?
dzieki ;p
W dodatku "Kujon polski" do Gazety Wyborczej były zamieszczone progi punktowe na różne kierunki, różne uczelnie w całej Polsce. Szczerze mówiąc trochę się zdziwiłem, bo progi wyglądały tak:
Wydział: ZF
Wysłany: 2008-04-21, 08:31
Desiree napisał/a:
Więc na NE trudniej się dostać?
z tego, co zauważyłam, progi punktowe są wyższe tam, gdzie biorą pod uwagę geografię (z niej są zazwyczaj lepsze wyniki niż np. z matematyki). można więc tak to uogólnić.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum