forum UE Wrocław

Wyszukiwarka pracowników UE Wrocław: GooglePrzeszukaj forum oraz stronę główną UE

Regulamin forum | Strona główna UE | Plan zajęć | ZF info | NE info | IE info
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Progi punktowe raz jeszcze
Autor Wiadomość
krzysiekme

Wysłany: 2007-04-30, 16:08   Progi punktowe raz jeszcze

witam, z gory przepraszam, jezeli powtorzylem pytanie ... szukalem w wyszukiwarce na forum i na stronie ae, ale chyba przechodzila ona ostatnio zmiany bo sa tylko informacje ile bylo osob/miejsce

poszukuje informacji na temat progow punktowych na wydzial nauk ekonomicznych oraz zarzadzania i informatyki. szacunkowo wychodzi mi ~120 pkt'ow ... / sic! zachcialo mi sie zdawac angielski podstawowy /. tak wiem, szanse sa nikle.

zalezy mi na informacji odnosnie studiow dziennych jak i zaocznych.

Karolcia 

Wydział: IE
Wysłany: 2007-04-30, 16:32   

Z tego co mniej więcej pamiętam to rok temu na Wydział IE przyjmowali z ilością ok. 98 pkt, na NE 135 a na ZI 155 pkt. Zawsze są jeszcze listy rezerwowych, poza tym nie wiadomo jak będą dokładnie wyglądaly progi punktowe w tym roku. Chociaż porównując te progi z zeszłego roku i z dwóch lat wcześniej, to za dużej różnicy nie było. Pozdrawiam :)

krzysiekme

Wysłany: 2007-04-30, 16:41   

a szanse dostania sie na NE lub ZI w trybie niestacjonarnym na zaoczne ?
progi sie jakos roznia ?

karola19* 

Wydział: NE
Wysłany: 2007-04-30, 16:44   

Witam :) w tym roku najłatwiej było się dostać na wydział IE, natomiast na pewno na ZI i NE można było się dostać z punktacją poniżej 140 punktów (ale to chyba dopiero z list rezerwowych). Nie wiem ile wynosiła dolna granica, ale chyba na NE była ona w okolicy 130 pkt... pozdrawiam i życzę powodzenia :)

Karolcia 

Wysłany: 2007-04-30, 16:48   

krzysiekme napisał/a:
a szanse dostania sie na NE lub ZI w trybie niestacjonarnym na zaoczne ?
progi sie jakos roznia ?

No na pewno progi te się róźnia. Nie wiem jak wygląda to punktowo, ale myślę, że na pewno nie są to aż tak wysokie wymagania :)

krzysiekme

Wysłany: 2007-05-01, 09:29   

czyli w praktyce by to wygladalo mniej wiecej tak - w terminach podanych na stronie ae skladam podanie na studia stacjonarne .. ale zapewne sie nie dostane ;> / probowac zawsze mozna /

w przypadku niepowodzenia - w terminach dla studiow niestacjonarnych ponownie skladam podanie i czekam tym razem na miejmy nadzieje pozytywny wynik ... ;)

?

i czy zna ktos dolna granice dla s. zaocznych na NE z roku 2006/2007 ? / inne kierunki mnie nie interesuja /

pozdrawiam.

Karolcia 

Wysłany: 2007-05-01, 15:29   

Tak, własnie to tak wygląda. Najpierw ubiegasz sie o miejsce na studiach dziennych, a dopiero później jeśli sie nie dostaniesz na studia niestacjonarne. Co do dolnej granicy, to niestety, ale się nie orientuję.

zuziak 

Wysłany: 2007-05-12, 12:31   

A czy myślicie,że te progi obniża sie w jakims znacznym stopniu czy tylko o kilka punktów?

Karolcia 

Wysłany: 2007-05-12, 13:36   

Nie sądzę, żeby progi punktowe się gwałtownie obniżyły- marne szanse, żeby tak było. W zeszłym roku nawet te progi sie podwyższyły, przynajmniej na IE w I naborze.

Dominika

Wysłany: 2007-05-13, 09:24   

wydaje mi się, że próg spadnie z prostej przyczyny, z angielskiego w tym roku o połowę mniej ludzi zdawało poziom rozszerzony, podobnie z geografii, a z matematyki 1/3.
Próg nie spadnie tylko w przypadku gdy prawie wsztscy napiszą rewelacyjnie maturę.
Więc jakaś nadzieja jest :)

krzysiekme

Wysłany: 2007-05-14, 18:09   

no i po maturze ... teraz liczyc na to ze majac ~100/200 na zaoczne sie dostane ;) ( NE ofkors )

mid 

Wydział: ZF
Wysłany: 2007-05-14, 18:18   

Czemu na zaoczne? Mysle, ze sa szanse na dzienne zwazywszy na poziom tegorocznej matury i te cale zamieszanie z pisaniem tylko jednego poziomu. Tez jestem po maturze, myslalem nad ZI, czemu jestes zwolennikiem NE? ;)

zuziak 

Wysłany: 2007-05-14, 18:29   

Ja bede miała ok.110 punktów i chyba nawet nie ma co marzyć o studiach dziennych:(
No ale trudno są jeszcze zaoczne

krzysiekme

Wysłany: 2007-05-14, 21:50   

ne z uwagi na kierunek zarzadzanie a specjalnosc komunikacja marketingowa lub zarzadzanie marketingowe.
dlaczego celuje w zaoczne ? chyba z uwagi na to, ze bede mogl podjac rownoczesnie prace. z poczatku to w sumie obojetnie gdzie, ale po roku/dwoch cos co bedzie zwiazane z kierunkiem. co daje mozliwosc zdobycia doswiadczenia praktycznego.
oczywiscie nie zakladam z gory, ze nie pojde na dzienne. podanie skladam, ale szanse na pozytywne przejscie rekrutacji raczej sa niewielkie. patrze bardziej realistycznie na to wszystko.

zobaczymy jeszcze jak sie to potoczy.

doniek

Wysłany: 2007-05-15, 13:48   

nie ma co sie za wczasu martwic :) poczekajmy na wyniki do 29 czerwca :)

naprawde znacznie mniej ludzi zdawalo w tym roku 2 poziomy rozsz, a wyniklo to z duzego ryzyka. ja bede mial okolo 110/200 i mysle ze mnie gdzies wepchna na NE :D wiem, jestem optymista ale co mi tam.

progi punktowe musza sie obnizyc ! jestem tego prawie pewny. ci odwazniejsi co zdawali oba rozsz i im sie poszczescilo pojda na lepsze uczelnie/wydzialy, tym samym pozwalniaja miejsce nam :D

Odpowiedz do tematu