Wysłany: 2007-04-30, 16:08 Progi punktowe raz jeszcze
witam, z gory przepraszam, jezeli powtorzylem pytanie ... szukalem w wyszukiwarce na forum i na stronie ae, ale chyba przechodzila ona ostatnio zmiany bo sa tylko informacje ile bylo osob/miejsce
poszukuje informacji na temat progow punktowych na wydzial nauk ekonomicznych oraz zarzadzania i informatyki. szacunkowo wychodzi mi ~120 pkt'ow ... / sic! zachcialo mi sie zdawac angielski podstawowy /. tak wiem, szanse sa nikle.
zalezy mi na informacji odnosnie studiow dziennych jak i zaocznych.
Z tego co mniej więcej pamiętam to rok temu na Wydział IE przyjmowali z ilością ok. 98 pkt, na NE 135 a na ZI 155 pkt. Zawsze są jeszcze listy rezerwowych, poza tym nie wiadomo jak będą dokładnie wyglądaly progi punktowe w tym roku. Chociaż porównując te progi z zeszłego roku i z dwóch lat wcześniej, to za dużej różnicy nie było. Pozdrawiam
Wydział: NE
Wysłany: 2007-04-30, 16:44
Witam w tym roku najłatwiej było się dostać na wydział IE, natomiast na pewno na ZI i NE można było się dostać z punktacją poniżej 140 punktów (ale to chyba dopiero z list rezerwowych). Nie wiem ile wynosiła dolna granica, ale chyba na NE była ona w okolicy 130 pkt... pozdrawiam i życzę powodzenia
czyli w praktyce by to wygladalo mniej wiecej tak - w terminach podanych na stronie ae skladam podanie na studia stacjonarne .. ale zapewne sie nie dostane ;> / probowac zawsze mozna /
w przypadku niepowodzenia - w terminach dla studiow niestacjonarnych ponownie skladam podanie i czekam tym razem na miejmy nadzieje pozytywny wynik ...
?
i czy zna ktos dolna granice dla s. zaocznych na NE z roku 2006/2007 ? / inne kierunki mnie nie interesuja /
Tak, własnie to tak wygląda. Najpierw ubiegasz sie o miejsce na studiach dziennych, a dopiero później jeśli sie nie dostaniesz na studia niestacjonarne. Co do dolnej granicy, to niestety, ale się nie orientuję.
Nie sądzę, żeby progi punktowe się gwałtownie obniżyły- marne szanse, żeby tak było. W zeszłym roku nawet te progi sie podwyższyły, przynajmniej na IE w I naborze.
wydaje mi się, że próg spadnie z prostej przyczyny, z angielskiego w tym roku o połowę mniej ludzi zdawało poziom rozszerzony, podobnie z geografii, a z matematyki 1/3.
Próg nie spadnie tylko w przypadku gdy prawie wsztscy napiszą rewelacyjnie maturę.
Więc jakaś nadzieja jest
Wydział: ZF
Wysłany: 2007-05-14, 18:18
Czemu na zaoczne? Mysle, ze sa szanse na dzienne zwazywszy na poziom tegorocznej matury i te cale zamieszanie z pisaniem tylko jednego poziomu. Tez jestem po maturze, myslalem nad ZI, czemu jestes zwolennikiem NE?
ne z uwagi na kierunek zarzadzanie a specjalnosc komunikacja marketingowa lub zarzadzanie marketingowe.
dlaczego celuje w zaoczne ? chyba z uwagi na to, ze bede mogl podjac rownoczesnie prace. z poczatku to w sumie obojetnie gdzie, ale po roku/dwoch cos co bedzie zwiazane z kierunkiem. co daje mozliwosc zdobycia doswiadczenia praktycznego.
oczywiscie nie zakladam z gory, ze nie pojde na dzienne. podanie skladam, ale szanse na pozytywne przejscie rekrutacji raczej sa niewielkie. patrze bardziej realistycznie na to wszystko.
nie ma co sie za wczasu martwic poczekajmy na wyniki do 29 czerwca
naprawde znacznie mniej ludzi zdawalo w tym roku 2 poziomy rozsz, a wyniklo to z duzego ryzyka. ja bede mial okolo 110/200 i mysle ze mnie gdzies wepchna na NE wiem, jestem optymista ale co mi tam.
progi punktowe musza sie obnizyc ! jestem tego prawie pewny. ci odwazniejsi co zdawali oba rozsz i im sie poszczescilo pojda na lepsze uczelnie/wydzialy, tym samym pozwalniaja miejsce nam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum