Wydział: Nie jestem z UE
Wysłany: 2011-02-17, 15:59 Progi w 2010 zarządzanie
Witam!
Jakie byly progi na zarzadzanie NE i ZIF?
Z gory dzieki!
[ Dodano: 2011-02-17, 16:10 ]
Znalazlem cos takiego (ale domyslam sie ze potem sie zmniejszyly):
Wydział Nauk Ekonomicznych
Zarządzanie – 161,5 pkt.
Finanse i rachunkowość – 186 pkt.
Ekonomia – 184 pkt.
Międzynarodowe stosunki gospodarcze – 178 pkt.
Bachelor in international business – próg punktowy zostanie ogłoszony w poniedziałek 12 lipca, po zakończeniu rozmów kwalifikacyjnych.
Wydział Zarządzania, Informatyki i Finansów
Finanse i rachunkowość – 164,5 pkt.
Zarządzanie – 159 pkt.
Informatyka i ekonometria – 141 pkt.
Informatyka w biznesie – 124,5 pkt.
Wydział Inżynieryjno-Ekonomiczny
Zarządzanie i inżynieria produkcji – 120 pkt.
Jeżeli są gdzieś oficjalne progi z roku 2010, był bym wdzięczny za podesłanie linka, lub napisanie tutaj. Ewentualnie prosił bym o określenie tak "mniej więcej"
Kiedyś były na stronie UE w zakładce dot. rekrutacji. Teraz tam jest tylko zainteresowanie kierunkami.
Zależy jak dla kogo. Dla mnie, mając pkt. w przedziale 140-150, o wymarzonym kierunku mogę zapomnieć. Mam nadzieję, że w zeszłym roku, progi były niższe.
To są progi z 1 naboru, nie przerażajcie sie nimi bo w 2 i 3 naborze znacznie spadly. W 3 naborze na Fir ZiF dokumenty mozna było skladać od 146pkt, na ekonomii na NE próg spadł aż do 130pkt. Nie pamiętam jaki był próg na zarządzanie ale też na pewno spadł przynajmniej o 10-20pkt ;p
Wysłany: 2011-04-18, 12:08
Słuchajcie, czy zawsze tak jest, że w kolejnych turach progi tak bardzo spadają?
W najgorszym wypadku będę miał jakieś 170 pkt rekrutacyjnych a marzy mi się FiR na NE. Patrząc po progach w 1 turze nie dostałbym się. Czy ktoś jest w stanie potwierdzić informację o tych spadkach ?
Słuchajcie, czy zawsze tak jest, że w kolejnych turach progi tak bardzo spadają?
W najgorszym wypadku będę miał jakieś 170 pkt rekrutacyjnych a marzy mi się FiR na NE. Patrząc po progach w 1 turze nie dostałbym się. Czy ktoś jest w stanie potwierdzić informację o tych spadkach ?
Wysłany: 2011-04-18, 17:02
Kwachu, masz mnie. Drżę po nocach, że będę studiował z idiotami, którzy nie znają teorii względności, nie potrafią w 30 sekund wyłożyć haseł pozytywistycznych z przykładami a co gorsza... nie umieją podać przebiegu rewolucji francuskiej z dziennymi datami.
Wysłany: 2011-04-18, 17:36
Po pierwsze, napisałem mój post żeby jeszcze kilka osób potwierdziło te progi i ich spadki, bo wypowiedziała się o nich jedna osoba.
Po drugie, zrobiłem to właśnie po to żeby się nie martwić, bo na stronce uczelni nie mogę znaleźć takich informacji więc to, co tu podane uznałem za niepewne.
Po trzecie, gówno mnie obchodzi kto jak napisał polską śmieszną maturę, bo uważam ją (przepraszam jeśli kogoś urażę) za uwsteczniającą i ograniczającą jakiekolwiek twórcze myślenie poprzez pisanie pod klucz, który ułożył jakiś jednej idiota z drugim.
Ważne żeby się dobrze dogadywać a nie patrzeć na czyjeś wyniki .
Wystarczyło poszukać na forum informacji, a znalazł byś taki temat:
http://www.forumue.pl/top...wane-vt8773.htm
Tam napisałem progi po ostatnim naborze, potwierdzone przez uczelnie.
Klucz dotyczy generalnie jedynie j. polskiego, więc nie ma co generalizować. Historia czy fizyka na maturze z pewnością nie uwstecznia.
Wysłany: 2011-04-18, 21:16
Chyba matury na oczy nie widziałeś. Klucz dotyczy w szczególności wypracowania historycznego. I to jaki klucz ! Tego się nie da słowami opisać tylko trzeba zobaczyć, być po wielomiesięcznej nauce i przed tą właśnie maturą żeby dostrzec absurd całej sytuacji. Pozostaje śmiać się z idiotów układających matury i trzymać fason.
[ Dodano: 2011-04-18, 21:19 ]
Poza tym, jeśli już koniecznie chcesz kontynuować temat i się kłócić, co jest tendencją wszystkich forów i czego szczerze nienawidzę, to pozwolisz, że Cię zacytuję: "Nie jestem pewien czy to z pewnością z ostatniego naboru. Oczywiście, można spekulować że tak lub nie, ale nawet najstarsi mędrcy tego świata mogą nie znać odpowiedzi na twoje pytanie."
Więc, to co podałeś nie jest sprawdzone, a jak już pisałem wyżej próbuje coś ustalić, potwierdzić .
Może matura z matmy rozszerzonej jeszcze jest pod klucz??? No nie szalejmy z tymi idiotycznymi kluczami... masz problem z polskim czy histą, to jest jeszcze kilka innych matur... no nie wiem-wiedza o tańcu?
Jak to mówi mój fizyk:"Jeden lubi ogórki, drugi ogrodnika córki..."
_________________ "Studia? To były złudzenia... Nikt Cię bracie nie docenia. I nie będzie inżyniera... Studia?! A niech to cholera!"
Studia-Grzmiąca półlitrówka
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum