Wydział: Nie jestem z UE
Wysłany: 2011-07-05, 20:16 Proszę o pomoc odnośnie potwierdzenia wyników matur - PILNE!
Witam, mój problem jest następujący. Jestem ubiegłorocznym maturzystą, w tym roku zdawałem tylko ang rozszerzony, więc przy rekrutacji zaznaczyłem 'nowa matura z aneksem'. Przy moim podaniu jest jednak status: "oczekiwanie na potwierdzenie punktów". Z tego co wiem to każdy tak na razie ma, lecz chciałem się dowiedzieć czy muszę (jako ubiegłoroczny maturzysta) osobiście jechać i potwierdzić wyniki matur, czy mogę wysłać skan drogą elektroniczną , czy może zostanie to zrobione za mnie? Jest to dla mnie pilne, probowałem się dodzwonić do dziekanatu, ale niestety było po 15, a termin mija pojutrze. Proszę o pomoc w tej kwestii.
Wysłany: 2011-07-05, 20:48
Ja mam podobną sytuację i też się zastanawiam. Z tym że nic w tym roku nie pisałem, także tylko wyniki z poprzedniej matury. Mam nadzieję, że nie będę musiał nic potwierdzać osobiście bo siedzę w domu ze złamaną nogą, a w sobotę mam operację...
Wysłany: 2011-07-05, 20:51
A dzwoniłeś tam może i się pytałeś? Ja bym nawet nie zwracał na to uwagi gdyby nie to:
Cytat:
"28.06.2011 do 07.07.2011 r. do godz. 15.00– weryfikacja wyników z egzaminów maturalnych
W tym czasie kandydaci z maturą z lat ubiegłych oraz ci, którzy w kolejnych latach poprawiali wyniki egzaminów maturalnych (aneksy do świadectw), jak również ci, których wyniki egzaminów nie zostaną potwierdzone przez Krajowy Rejestr Matur, są zobowiązani do przedstawienia w Wydziałowej Komisji Rekrutacyjnej świadectwa maturalnego (oraz ewentualnych aneksów) w celu potwierdzenia punktów rekrutacyjnych. "
Nie wiem teraz co z tym fantem zrobić... Ktoś jeszcze się wypowie?
A dzwoniłeś tam może i się pytałeś? Ja bym nawet nie zwracał na to uwagi gdyby nie to:
Cytat:
"28.06.2011 do 07.07.2011 r. do godz. 15.00– weryfikacja wyników z egzaminów maturalnych
W tym czasie kandydaci z maturą z lat ubiegłych oraz ci, którzy w kolejnych latach poprawiali wyniki egzaminów maturalnych (aneksy do świadectw), jak również ci, których wyniki egzaminów nie zostaną potwierdzone przez Krajowy Rejestr Matur, są zobowiązani do przedstawienia w Wydziałowej Komisji Rekrutacyjnej świadectwa maturalnego (oraz ewentualnych aneksów) w celu potwierdzenia punktów rekrutacyjnych. "
Nie wiem teraz co z tym fantem zrobić... Ktoś jeszcze się wypowie?
Wyniki matur z poprzednich lat niestety nie są ściągane automatycznie. Jestem maturzystą z 2009r. i zgodnie z tą informacją, którą przytoczyłeś, musiałem potwierdzić swoje wyniki z matury, poprzez udanie się do siedziby komisji rekrutacyjnych. Panie są bardzo miłe, sprawdzają Twoje świadectwo, kserują je, a następnie potwierdzają w systemie wprowadzone przez Ciebie wyniki egzaminu maturalnego. Wszystko szybko, łatwo i przyjemnie (byłem tam w sobotę, 2 lipca).
Prawdopodobnie sprawa ma się identycznie z tegorocznymi aneksami (przynajmniej tak ja rozumiem tę powyższą informację), choć jeżeli kolega wojtekk pisał w tym roku tylko angielski, to i tak powinien potwierdzić zeszłoroczne "procenty", więc warto wtedy również zabrać ze sobą ten aneks. Info dodatkowe - jeśli w systemie nie widnieje Wam jeszcze wpływ na konto, to możecie ze sobą wziąć dowód wpłaty, wtedy ona również zostanie potwierdzona.
Siedziby komisji rekrutacyjnych:
Cytat:
Komisje pracują w dni powszednie od 9 do 15, w soboty do godz. 12.
Wydział Nauk Ekonomicznych budynek E, pok. 203, tel. 71 36 80 313
Wydział Zarządzania, Informatyki i Finansów budynek E, pok. 205, tel. 71 36 80 374
Wydział Inżynieryjno-Ekonomiczny budynek E, pok.206, tel. 71 36 80 661
Wydział Gospodarki Regionalnej i Turystyki w Jeleniej Górze, ul. Nowowiejska 3 (budynek główny) sala 55A (dziekanat), tel. 75 75 38 294
Wysłany: 2011-07-05, 22:14
Rozumiem, że nie ma takiej opcji, aby mi teraz potwierdzili wyniki "w ciemno", a potem potwierdziłbym to przy składaniu dokumentów?
btw. dzięki za wyjaśnienie, marko
Rozumiem, że nie ma takiej opcji, aby mi teraz potwierdzili wyniki "w ciemno", a potem potwierdziłbym to przy składaniu dokumentów?
Niestety nie ma takiej możliwości. Jeżeli pod wprowadzonymi przez Ciebie do systemu wynikami z matury nie znajdzie się informacja "potwierdzone", to w ogóle nie weźmiesz udziału w rekrutacji - zostaniesz automatycznie odrzucony z powodu niespełnienia wymogów. Kiedyś zresztą dzwoniłem na podany TUTAJ numer i pan, z którym rozmawiałem powiedział, cytując: "Trzeba potwierdzić osobiście, bo na słowo niestety nie wierzymy".
Trzeba potwierdzić wyniki jeśli maturę pisało się w latach wcześniejszych.
Jeśli ktoś tego nie zrobił to tak jak napisał marko nie bierze udziału w rekrutacji.
Jednak jeśli doniesie świadectwo jest możliwość, aby znalazł się na liście rezerwowej i dostał z drugim naborem.
_________________ To nic osobistego,poprostu jesteśmy od was lepsi
nie, nikt z tegorocznych maturzystów nie ma, wyniki naszej matury potwierdzone będą przez cke dopiero 11.07, dlatego termin wyników Inaboru został przeniesiony na 12.07. Dziwne, musieli o tym wiedzieć wcześniej, skoro mnie o tym gość poinformował już na rozmowie w poniedziałek
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum