Ja mam pytanie jeśli chodzi o angielski, ktory wybrałem jako pierwszy/główny (nie pamiętam jak to było w ankiecie nazwane) kontynuowany. Jest możliwość przeniesienia się na angielskim do innej, wyższej grupy na życzenie czy trzeba stoczyć z nimi walkę czy w ogóle nie ma takiej opcji, żeby z angielskiego zmieniać grupy. Matura mi poszła świetnie, ale tylko podstawowa, bo rozszerzonej nie pisalem więc zakładam, że wyląduję w niskiej grupie. A z tego co widzę na stronie SJO pasowałoby mi B2, więc prawie najlepsza. Do tej pory wszyscy tylko pytali o dodatkowe języki. I ile semestrów trwa nauka? Ktoś już pisał, że języka od podstaw uczy się 5 semestrów. Z tym pierwszym/głównym jest tak samo?
Wydział: ZF
Wiek: 95 Dołączyła: 15 Cze 2009 Posty: 482 Skąd: z Mojej Starej
Wysłany: 2010-08-09, 19:14
zacznie sie rok akademicki to pogadasz z paniami ze SJO i się dowiesz
wiem że jest możliwy downgrade, z upgradem tez chyba nie bedzie problemu
mysle ze to kwestia testu + pogadania
z tym ile trwaja jezyki to ja znam pare wersji, i jedna z nich głosi ze j. podst. - 5 sem, j. kont. 3/4 sem.
tez na zajęciach zapytac pan trzeba
my sie pytalismy to odpowiedz byla taka
"na chwile obecna /maj/ zajęcia bedziemy mieli do konca /nie pamietam, ale powiedzmy ze 3 semestru/ i to jest aktualne tylko do października, bo wtedy może wyjśc nowe zarządzenie rektora i sie zmieni"
witam i podłączam się do wątku chciałam się zapytać (dzwoniłam do dziekanatu i tam nikt niczego nie wie ) jak to jest z językami na studiach magisterskich? z tego co sama zdążyłam się zorientować, to raczej ich nie będzie..
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum