Wydział: NE
Wysłany: 2010-07-29, 17:12
moze nie w temacie...ale. Wiecie moze cos o listach z uczelni, ktore mamy niby otrzymac(kiedy?), opłaty za indeksy i legitki?
_________________ The world ain't all sunshine and rainbows.You, me or nobody, is gonna hit as hard as life. But ain't about how hard you hit... It's about how hard you can get hit, and keep moving forward... how much you can take, and keep moving forward.
moze nie w temacie...ale. Wiecie moze cos o listach z uczelni, ktore mamy niby otrzymac(kiedy?), opłaty za indeksy i legitki?
List z informacja o przyjeciu, legitkach itp. przyjedzie pozno. Jakos pod koniec sierpnia dostalem jesli dobrze pamietam, wiec nie ma sie co martwic. Beda tam wszelkie instrukcje gdzie i do kiedy zaplacic za indeks i legitke.
hej nie sądzicie ,że jest tu coś nie halo skoro napisali progi punktowe to wydaje mi się ,że nie można ich już podnieść a jak się okazuje dzisiaj napisali mi na moim koncie ,że się nie dostałam po wcześniejszym złożeniu papierów. Wybrałam ta uczelnie i złożyłam tu papiery bo byłam pewna ,że się dostane skoro zaprosili mnie do złożenia papierów, a z tego co mi pewna Pani z dziekanatu powiedziała te progi się podniosły dlatego ,że niektórzy którzy byli przyjęci w 1 turze dopiero teraz składali papiery a w harmonogramie chyba wyraźnie napisane było do kiedy mają czas składać papiery. Mam jakieś szanse na przyjęcie jeżeli się odwołam? Ktoś ma zamiar się odwoływać?
Wydział: NE
Wysłany: 2010-07-30, 21:38
Można się odwoływać, ale i tak się nic nie zdziała, gdyż uczelnia zabezpieczyła się stwierdzeniem że PEWNI przyjęcia mogą być tylko Ci z 1 naboru, a reszta może składać papiery po kolejnych obniżkach, ale trzeba się liczyć z tym że można się nie dostać, tak jest co roku.... co roku podnoszą progi A PROGI SĄ ZAOKRĄGLANE tak na oko :p a dopiero później jak wszyscy złoża papiery powstają te prawdziwe progi :p i taka dobra rada na przyszłość NIGDY nie wolno być w życiu czegoś PEWNYM na 100%, bo można się na tym przejechać na 100% odwołanie nic nie da :p bo i tak mają komplet
A nie mówiła Tobie o tym Pani przy składaniu dokumentów?
Ja od razu usłyszałam, że te progi są tak na oko i ktoś kto jest na progu, ewentualnie ma w zapasie 3,4 punkty może się nie dostać i dlatego zabezpieczyłam się i złożyłam papiery jeszcze na innym kierunku.
Ale odwołuj się - zawsze warto spróbować
Wydział: ZF
Wysłany: 2010-08-05, 23:13
Wiecie może czy i kiedy powinien przyjść z uczelni do domu jakiś list, decyzja pisemna, że się dostało na studia, oraz dodatkowe info odnośnie początku roku ? Dodam, że dostałem się w 1szym terminie. A może ktoś już z was takowy dostał ?
Z tego, co wiem i co też obserwuję na forum - powinien i dociera list z info o przyjęciu i innych informacjach
Ja tez dostałam się w pierwszej turze, ale listu nie otrzymałam jeszcze. Na razie dotarły listy z dwóch uczelni, z których zrezygnowałam ze względu na wybór UE, o nieprzyjęciu ze względu na nie złożenie dokumentów. Trochę się zaczynam martwić, że te listy juz są a z Wrcoławia nie ma, ale podejrzewam, że odległość i fakt, że w tym liście ma być trochę więcej informacji niz decyzja o przyjęciu mogą przesunąć w czasie otrzymanie tego listu.
Prędzej chyba dowiemy się wszystkiego obserwując forum
_________________ "W życiu piękne są tylko chwile"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum