forum UE Wrocław

Wyszukiwarka pracowników UE Wrocław: GooglePrzeszukaj forum oraz stronę główną UE

Regulamin forum | Strona główna UE | Plan zajęć | ZF info | NE info | IE info
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Rekrutacja 2010, studia stacjonarne I stopnia
Autor Wiadomość
malhol 

Wydział: Nie jestem z UE
Wysłany: 2010-06-03, 15:01   Rekrutacja 2010, studia stacjonarne I stopnia

Na stronie UE napisane jest, że w tym roku (2010) biorą pod uwagę trzy przedmioty podczas rekturacji. Mianowicie język obcy, matematykę i trzeci dowolny przedmiot.

Natomiast, gdy zarejestrowałam się na stronie UE w dziale rekrutacji zauważyłam, że wymagają tylko dwóch przedmiotów, jak w poprzednich latach. Widnieją tam jedynie dwa okienka "Przedmiot" i "Język obcy".

Wie ktoś może, o co chodzi?

dawidoo 

Wydział: NE
Wysłany: 2010-06-03, 15:40   Re: Rekrutacja 2010, studia stacjonarne I stopnia

malhol napisał/a:
Na stronie UE napisane jest, że w tym roku (2010) biorą pod uwagę trzy przedmioty podczas rekturacji. Mianowicie język obcy, matematykę i trzeci dowolny przedmiot.

Natomiast, gdy zarejestrowałam się na stronie UE w dziale rekrutacji zauważyłam, że wymagają tylko dwóch przedmiotów, jak w poprzednich latach. Widnieją tam jedynie dwa okienka "Przedmiot" i "Język obcy".

Wie ktoś może, o co chodzi?

Hmm w harmonogramie było napisane ze startuja od 7-go, moze jeszcze nie zmienili systemu.. ?

malhol 

Wysłany: 2010-06-03, 16:21   

Wygląda na to, że już można się rejestrować. Na stronie głównej widnieje link do strony z rekrutacją na rok 2010 (https://rekrutacjaue.ue.wroc.pl/rekrutacja/index.asp)

Może zmienią to jeszcze. Zobaczymy.

aduska991

Wysłany: 2010-06-03, 17:41   

no tak, ale ten portal eStudent czy eKandytat jeszcze nie działa, ale warto się już zalogować tam gdzie jest to możliwe... Mam jednak nadzieje, że ten trzeci przedmiot będzie brany pod uwagę, bo jak nie to kiszka :P

Ale czas pokaże, pozdrawiam wszystkich.

maddalenkaa 

Wydział: ZF
Wysłany: 2010-06-04, 18:37   

Poczekajcie spokojnie do 7-go;)) i wtedy się logujcie;)

aduska991

Wysłany: 2010-06-07, 08:21   

Mam pytanie... Czy opłatę rekrutacyjną robić dopiero po otrzymaniu świadectwa maturalnego ?? Czy można już to wpłacać... Bardzo proszę o odpowiedź, pozdrawiam !

malhol 

Wysłany: 2010-06-07, 10:58   

Próbowałam zarejestrować się od nowa... Nic się nie zmieniło, nadal biorą pod uwagę tylko dwa przedmioty... Hm...

magda91 

Wysłany: 2010-06-07, 11:48   

A czy czas zarejestrowania się ma jakieś znaczenie? Tzn, czy zarejestruje się dziś, za tydzień, czy za dwa tygodnie, czy też nie ma to żadnego znaczenia?

malhol 

Wysłany: 2010-06-07, 12:05   

Nie ma żadnego znaczenia. Ważne, żeby zdążyć do końca rekrutacji ;)

magda91 

Wysłany: 2010-06-07, 14:49   

Mhh :) A z tymi przedmiotami to rzeczywiście coś nie tak, na finanse na ZF obok języka możliwy jest wybór jedynie matematyki... :|
Ostatnio zmieniony przez magda91 2010-06-09, 09:47, w całości zmieniany 1 raz  

Jamaika 

Wysłany: 2010-06-07, 15:15   

Spokojnie, jeśli jest napisane że biorą 3 przedmioty pod uwagę to na pewno biorą 3. Pewnie zostało im to z poprzedniego roku i nikt oczywiście nie sprawdził czy się zgadza. Można ew. zadzwonić do dziekanatu i się spytać, może nawet nie wiedzą że taki problem jest. Na tej uczelni jest bałagan, przyzwyczajajcie się już :D

rog1201 

Wysłany: 2010-06-08, 16:58   

Dzwoniłem dzisiaj na uczelnię i powiedzieli mi że mają błąd w systemie i że już jutro mają być 3 przedmioty do rekrutacji.

malhol 

Wysłany: 2010-06-08, 19:51   

rog1201 napisał/a:
Dzwoniłem dzisiaj na uczelnię i powiedzieli mi że mają błąd w systemie i że już jutro mają być 3 przedmioty do rekrutacji.

Dziękujemy :)

Very 

Wysłany: 2010-06-09, 04:34   

Czyli lipa, bo widełki progowe się zwiększają, bo suma maksymalna do uzyskania to już 300 punktów... A więc trudniej mieć stosowną ilość procent z tych 300...

magda91 

Wysłany: 2010-06-09, 09:12   

Nie ma co krakać, bo przez to że się pozmieniała ilość przedmiotów, nawet oni nie mają pojęcia jaki próg będzie.

Też tam dzwoniłam wczoraj, to kobiecina się zdziwiła, że to jeszcze nie jest zrobione, i oświadczyła, że informatycy nie wyjdą z pracy dopóki tego nie zrobią ^*.

Odnośnie języków, które trzeba zadeklarować, mam pytanie: Wiecie, czy jest jakiś przepis, że gdy danego języka uczyło się w szkole średniej, to nie wolno brać go od podstaw? Nigdzie takiego zapisku nie widziałam, a w Poznaniu na UE tak jest na przykład. Chcę wybrać niemiecki, ale mimo jego "nauki" w LO nie czuję się ani trochę zaawansowana.

I drugie pytanie: Czy też macie te problemy z wgraniem zdjęcia? Zeskanowałam, dostosowałam do "wymagań", i nie da się wczytać. Przy maksymalnej długości i wysokości zawsze wyskakuje błąd, mimo że edytowałam je kilkakrotnie. :/

Odpowiedz do tematu