Wydział: Nie jestem z UE
Wysłany: 2011-05-12, 15:41
podpisuję się pod tym pytaniem;)
oraz czy zaoczne mają tą samą rekrutację jak dzienne? interesuje wydział Nauk Ekonomicznych -kierunek zarządzanie
na stronie UE znalazłam tylko to:
Jedynym kryterium przyjęcia na studia niestacjonarne II stopnia na wydziałach: Zarządzania, Informatyki i Finansów, Inżynieryjno-Ekonomicznym oraz Gospodarki Regionalnej i Turystyki jest dyplom ukończenia studiów pierwszego stopnia na dowolnym kierunku.
Na wydział Nauk Ekonomicznych mogą aplikować wyłącznie absolwenci studiów I stopnia nw. kierunków: administracja, bezpieczeństwo narodowe, dziennikarstwo i komunikacja społeczna, ekonomia, europeistyka, finanse i rachunkowość, gospodarka przestrzenna, informatyka i ekonometria, logistyka, międzynarodowe stosunki gospodarcze, politologia, polityka społeczna, praca socjalna, prawo, rolnictwo, socjologia, stosunki międzynarodowe, towaroznawstwo, transport, turystyka i rekreacja, zarządzanie i inżynieria produkcji, zarządzanie.
a posoada moze ktos odpowiedzi do przykladowych testow zamieszczonych na stronie ue? lub ksiazki godne przeczytania, aby sie dobrze przygotowac? czy moglby ktos napisac jaki jest poziom trudnosci egzaminow wstepnych?
Wysłany: 2011-05-16, 19:27
Cześć,
Z tego co ja zrozumiałam, to na stacjonarne jest test a na zaoczne nie.
Odnośnie testu, podpisuję się pod tym pytaniem. Ewentualnie, może ktoś chce się wymienić odpowiedziami? Albo umówić kto co opracuje? Ludzie help, nie bądźcie tacy nieodpowiadający:(.
Dla osób aplikujących, które chciałyby zjednać siły, zostawiam nr gg 2721252.
Wydział: NE
Wysłany: 2011-06-04, 00:49
to są przykładowe pytania, więc po co opracowywać?:D Pytania są takie, że jakbyś dzisiaj zaczęła się uczyć i tak tego nie ogarniesz;P 3 pełne lata studiów na UE po prostu trzeba mieć szczęście i strzelać
[ Dodano: 2011-06-04, 00:51 ]
chodziło mi o NE, na ZIF są mniejsze wymagania o dziwo... i mniej chętnych na dzienne mgr
Wysłany: 2011-06-09, 12:01
podpisuje sie pod tym wszytskim, jezeli ktos to czyta i ma jakakolwiek wiedze na ten temat, to prosze niech odpisze zrozumcie nas, kiedys w też byliście w takiej sytuacji
Wysłany: 2011-06-09, 13:36
chyba trzeba samemu tyłek spiąć bo komu w sesi będzie się chciało odp zestresowanym kandydatom:D cos przegladałam w archiwum i podobno na testach byłe te same pytania (po jednym z każdego przedmiotu), jak się mylę to mnie poprawcie:)
więc chyba trzeba coś opracować:/
Wysłany: 2011-07-04, 12:31
ja miałam wybór specjalności, zdaje się nawet jako obowiązkowe pole, po prostu musiałam wybrać po kierunku specjalość.
Wybrałam kompetencje interpersonalne menedżera, a Ty?
Na jakiej to zasadzie działa- wie ktoś, jeżeli wpłaciłam, test poszedłby mi dobrze, ale nie uruchomiliby specjalności to co się wtdy dzieje- w momencie gdy jest to jedyny kierunek i specjalność na którą składam...?
[ Dodano: 2011-07-04, 12:35 ]
i jeżeli wiecie- dajcie znać które specjalności są pewne (że zostaną otwarte) Nigdzie nie znalazłam nic na ten temat..
poszukiwałam też informacji o ilości miejsc na wydziale, kierunkach, ale poza tym, że 75% dziekan rezerwuje dla swoich, nic więcej ni znalazłam, wiecie może coś o ilości przyjmowanych kandydatów?
Ze specjalizacjami jest raczej tak, że to co się wybiera jest wyborem wstępnym. Możliwe, że już w trakcie studiów zrobią weryfikację tych wyborów. Nie martw się nawet jeśli dostaniesz się na kierunek a nie uruchomią danej specjalności to będziesz mogła wybrać po prostu inną specjalizację. Co do ilości miejsc to też nie widziałem takiej informacji ale można sobie zerknąć na plany studiów i zobaczyć ile jest średnio grup na I stopniu i na II, obliczyć 75 % z liczby miejsc na II stopniu i wyjdzie ile zostało do zdobycia .
Wysłany: 2011-07-05, 21:31
Ha! Ja też wybrałam kompetencje interpersonalne menedżera. Ale coraz bardziej zaczynam wątpić w szczęście na egzaminie... a jeżeli prawdą jest to, że będzie tylko jedno pytanie z każdej grupy, to chyba się załamię.. Ale czy 15 pytań to nie za mało?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum