forum UE Wrocław

Wyszukiwarka pracowników UE Wrocław: GooglePrzeszukaj forum oraz stronę główną UE

Regulamin forum | Strona główna UE | Plan zajęć | ZF info | NE info | IE info
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Rekrutacja II stopień ZIF
Autor Wiadomość
roksia

Wydział: Nie jestem z UE
Wysłany: 2011-04-06, 15:42   Rekrutacja II stopień ZIF

Cześć,

Czy ktoś może orientuje się kiedy ruszy rekrutacja na studia II stopnia oraz czy w tym roku na wydziale ZIF również będzie obowiązywał test?

Dzięki i pozdrawiam

marcysia_22 

Wysłany: 2011-05-12, 15:41   

podpisuję się pod tym pytaniem;)
oraz czy zaoczne mają tą samą rekrutację jak dzienne? interesuje wydział Nauk Ekonomicznych -kierunek zarządzanie

na stronie UE znalazłam tylko to:

Jedynym kryterium przyjęcia na studia niestacjonarne II stopnia na wydziałach: Zarządzania, Informatyki i Finansów, Inżynieryjno-Ekonomicznym oraz Gospodarki Regionalnej i Turystyki jest dyplom ukończenia studiów pierwszego stopnia na dowolnym kierunku.

Na wydział Nauk Ekonomicznych mogą aplikować wyłącznie absolwenci studiów I stopnia nw. kierunków: administracja, bezpieczeństwo narodowe, dziennikarstwo i komunikacja społeczna, ekonomia, europeistyka, finanse i rachunkowość, gospodarka przestrzenna, informatyka i ekonometria, logistyka, międzynarodowe stosunki gospodarcze, politologia, polityka społeczna, praca socjalna, prawo, rolnictwo, socjologia, stosunki międzynarodowe, towaroznawstwo, transport, turystyka i rekreacja, zarządzanie i inżynieria produkcji, zarządzanie.

skubanypiernik

Wysłany: 2011-05-12, 19:33   

http://www.ue.wroc.pl/rek...rekrutacji.html

a posoada moze ktos odpowiedzi do przykladowych testow zamieszczonych na stronie ue? lub ksiazki godne przeczytania, aby sie dobrze przygotowac? czy moglby ktos napisac jaki jest poziom trudnosci egzaminow wstepnych?

moze juz gdzies taki temat istnieje....

roksia

Wysłany: 2011-05-16, 19:27   

Cześć,

Z tego co ja zrozumiałam, to na stacjonarne jest test a na zaoczne nie.

Odnośnie testu, podpisuję się pod tym pytaniem. Ewentualnie, może ktoś chce się wymienić odpowiedziami? Albo umówić kto co opracuje? Ludzie help, nie bądźcie tacy nieodpowiadający:(.

Dla osób aplikujących, które chciałyby zjednać siły, zostawiam nr gg 2721252.

Pozdrawiam

CheremiQa 

Wydział: NE
Wysłany: 2011-06-04, 00:49   

to są przykładowe pytania, więc po co opracowywać?:D Pytania są takie, że jakbyś dzisiaj zaczęła się uczyć i tak tego nie ogarniesz;P 3 pełne lata studiów na UE :P po prostu trzeba mieć szczęście i strzelać

[ Dodano: 2011-06-04, 00:51 ]
chodziło mi o NE, na ZIF są mniejsze wymagania o dziwo... i mniej chętnych na dzienne mgr

nati807

Wysłany: 2011-06-08, 22:03   

ok przykładowe ale czy ktoś wie cy w tamtym roku były takie na egzaminie? bo nie wiem czy jest sens żebym je opracowywała? help:)

skubanypiernik

Wysłany: 2011-06-09, 12:01   

podpisuje sie pod tym wszytskim, jezeli ktos to czyta i ma jakakolwiek wiedze na ten temat, to prosze niech odpisze ;) zrozumcie nas, kiedys w też byliście w takiej sytuacji

nati807

Wysłany: 2011-06-09, 13:36   

chyba trzeba samemu tyłek spiąć bo komu w sesi będzie się chciało odp zestresowanym kandydatom:D cos przegladałam w archiwum i podobno na testach byłe te same pytania (po jednym z każdego przedmiotu), jak się mylę to mnie poprawcie:)
więc chyba trzeba coś opracować:/

marcinj 

Wysłany: 2011-06-28, 14:33   

Podrzuci ktoś link do przykładowych pytań? Nie mogę tego znaleźć na forum. Dzięki.

jusia

Wysłany: 2011-07-04, 10:26   

hej,
czy ktoś z Was orientuje się jak można włączyć w systemie rekrutcji internetowej alternatywna specjalność?? I czy jest ona dodatkowo płatna??

michael1msc 

Wysłany: 2011-07-04, 11:25   

Alternatywną? Ja nawet nie miałem podstawowej do wyboru...

studentue 

Wydział: ZF
Wysłany: 2011-07-04, 11:38   

jusia, nie widziałem nigdzie opcji żeby włączyć tą alternatywną specjalność. Co wybierasz, bo niektóre są takie, że na pewno uruchomią?

jusia

Wysłany: 2011-07-04, 12:31   

ja miałam wybór specjalności, zdaje się nawet jako obowiązkowe pole, po prostu musiałam wybrać po kierunku specjalość.
Wybrałam kompetencje interpersonalne menedżera, a Ty?
Na jakiej to zasadzie działa- wie ktoś, jeżeli wpłaciłam, test poszedłby mi dobrze, ale nie uruchomiliby specjalności to co się wtdy dzieje- w momencie gdy jest to jedyny kierunek i specjalność na którą składam...?

[ Dodano: 2011-07-04, 12:35 ]
i jeżeli wiecie- dajcie znać które specjalności są pewne (że zostaną otwarte) ?? Nigdzie nie znalazłam nic na ten temat..
poszukiwałam też informacji o ilości miejsc na wydziale, kierunkach, ale poza tym, że 75% dziekan rezerwuje dla swoich, nic więcej ni znalazłam, wiecie może coś o ilości przyjmowanych kandydatów?

[ Dodano: 2011-07-04, 12:38 ]
marcinj, tu masz zagadnienia, i wybierasz kierunek który Cię interesuje :) :
http://www.ue.wroc.pl/wyd...en_studiow.html

michael1msc 

Wysłany: 2011-07-04, 13:16   

Ze specjalizacjami jest raczej tak, że to co się wybiera jest wyborem wstępnym. Możliwe, że już w trakcie studiów zrobią weryfikację tych wyborów. Nie martw się nawet jeśli dostaniesz się na kierunek a nie uruchomią danej specjalności to będziesz mogła wybrać po prostu inną specjalizację. Co do ilości miejsc to też nie widziałem takiej informacji ale można sobie zerknąć na plany studiów i zobaczyć ile jest średnio grup na I stopniu i na II, obliczyć 75 % z liczby miejsc na II stopniu i wyjdzie ile zostało do zdobycia :) .

gumisa 

Wysłany: 2011-07-05, 21:31   

Ha! Ja też wybrałam kompetencje interpersonalne menedżera. Ale coraz bardziej zaczynam wątpić w szczęście na egzaminie... a jeżeli prawdą jest to, że będzie tylko jedno pytanie z każdej grupy, to chyba się załamię.. Ale czy 15 pytań to nie za mało?

Odpowiedz do tematu