forum UE Wrocław

Wyszukiwarka pracowników UE Wrocław: GooglePrzeszukaj forum oraz stronę główną UE

Regulamin forum | Strona główna UE | Plan zajęć | ZF info | NE info | IE info
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Rekrutacja na studia niestacjonarne - wątpliwości...
Autor Wiadomość
fajny_login 

Wydział: NE
Wysłany: 2008-06-24, 15:10   Rekrutacja na studia niestacjonarne - wątpliwości...

Hej, mam kilka pytań w związku z rektutacją na studia niestacjonarne I st. na UE,

1: Czy można już teraz wypełnić zgłoszenie, czy dopiero po zakończeniu rekrutacji na stacjonarne ? TUTAJ nie ma nic na temat terminów wypełniania zgłoszenia on-line na niestacjonarne :S

2: TUTAJ jest napisane:
Cytat:
14 lipca zostanie opublikowana pierwsza lista kandydatów przyjętych na studia stacjonarne i niestacjonarne (...)

natomiast TUTAJ (strona niestacjonarnych)
Cytat:
Wyniki rekrutacji zostaną ogłoszone 29 lipca.
:S

3: Kiedy zostanie podana wysokość opłaty za studia niestacjonarne ? TUTAJ niby jest, ale za rok akademicki 07/08. Mam rejestrować się w ciemno ? Kiedy dowiem się o wysokości opłaty, we wrześniu ? :|

4: Co się dzieje w przypadku zbyt małej ilości chętnych na kierunek (chodzi mi o wieczorowe, gdzie grupy nie są duże) ? Nie zostanie utworzony i co dalej ? Czy istnieje możliwość przejścia na inny kierunek na tym samym wydziale ?

5: Zdawałem maturę w 2006 roku. Czy również muszę dostarczyć ksero matury celem potwierdzenia wpisanych przeze mnie punktów w zgłoszeniu rekrutacyjnym ? Jesli tak, to kiedy ?

ohafija 

Wydział: ZF
Wysłany: 2008-06-24, 17:25   

1)co do wypełniania formularza to wydaje mi sie że możesz wypełnić już teraz gdyż w którymś miejscu możesz wybrać czy to mają być stacjonarne czy niestacjonarne studia

2)co do terminu ogłoszenia listy przyjętych to Ciebie powinno bardziej interesować informacja ze strony dotyczącej studiów niestacjonarnych czyli 29 lipca. data 14 lipca figuruje przy stronie poświęconej studiom stacjonarnym i być może to jakaś pomyłka z umieszczeniem tam również słowa "niestacjonarne". No ale mogę się również mylić...

3)opłaty nie powinny zmienić się jakoś drastycznie, ostatnia podwyżka wynosiła 10 zł. Więc niesądzę aby to sie jakoś specjalnie zmieniło.

4)jeżeli jest zbyt mało chętnych to nieotwierają kierunku i z tego co mi wiadomo można przepisać sie na inny kierunek.

5)wszystkie wymagane dokumenty do złożenia i kiedy trzeba je złożyć są na stronie UE dotyczącej rekrutacji na studia stacjonarne

jeżeli nadal posiadasz wątpliwości radzę skorzystać z tych namiarów:
rekrutacja@ue.wroc.pl
tel. 71 36 80 789
tel. 71 36 80 170
bo w końcu po to one są żeby z nich korzystać

fajny_login 

Wysłany: 2008-06-24, 19:05   

Hej, dzięki za szybką odpowiedź :)

Mam jeszcze pytanie, czy czesne za studia zaoczne i wieczorowe różni się wysokością opłaty ? -TUTAJ- jest niby podane jako studia "niestacjonarne", no właśnie, ale jakie ? Zaoczne czy wieczorowe ? A może to nie ma znaczenia (jednakowa opłata) ?

ohafija 

Wysłany: 2008-06-25, 14:13   

też sie nad tym zastanawiałam czy płaci sie tyle samo ale odpowiedzi takiej na 100% nieznam
na zaocznych napewno płaci sie tyle ile jest tam na tej stronce napisane
ale co do wieczorowych to właśnie nie jestem pewna
chociaż skoro nigdzie niema żadnego rozróżnika pomiędzy tymi trybami to chyba płaci sie tyle samo.

fbd

Wydział: Nie jestem z UE
Wysłany: 2008-07-13, 21:59   

Jak w ogóle wyglądają studia wieczorowe? Zajęcia są w soboty i niedziele czy w tygodniu?

ohafija 

Wysłany: 2008-07-14, 11:57   

wieczorowe z reguły są w tygodniu popołudniami
w weekendy są zaoczne

fajny_login 

Wysłany: 2008-07-23, 13:48   

I mniej więcej wszystko już się wyjaśniło :))) Jestem już studentem wieczorowych.

ohafija napisał/a:
3)opłaty nie powinny zmienić się jakoś drastycznie, ostatnia podwyżka wynosiła 10 zł. Więc niesądzę aby to sie jakoś specjalnie zmieniło.

Jedak czesne podrożało aż 230 zł... :O No ale trudno, będzie się jakoś ciułać grosz do grosza ;)

Teraz mam pytania już jako student (prawie):

1: Pierwsze czesne wpłaca się do 15 sierpnia ?
2: O co chodzi z tym zaświadczeniem od lekarza medycyny pracy i książeczką zdrowia ? Właściwie to dowiedziałem się o tym z forum :/ Nie z uczelni. Podczas składania dokumentów o żadnym skierowaniu ani badaniach nie było nawet mowy. A może na wydział NE nie jest potrzebne ?
3: Dlaczego ubezpieczenie z uczelni nie jest za dobre ? Dużo było takich wypowiedzi na forum, ale argumentacji żadnej...
4: Chciałbym chodzić na WF, którego na niestacjonowanych niestety nie ma.
Czy jako student wieczorowych miałbym możliwość chodzenia na WF z dziennymi ?

ohafija 

Wysłany: 2008-07-23, 14:53   

chodziło mi o to że podrożało 10 zł miesięcznie :))) więc w skali semestru było więcej

no ale tegoroczna podwyżka to faktycznie trochę masakryczna

na stronie UE masz napisane dokładnie do kiedy masz wpłacać kolejne raty, wystarczy sobie sprawdzić

co do zaświadczenia od lekarza medycyny pracy, no cóż na zaocznych nie było potrzebne ale jak jest na wieczorowych to niewiem, najlepiej przedzwoń na uczelnie i sie dopytaj

ja od początku ubezpieczam sie na uczelni i jakoś niewidzę w tym problemu

co do WF raczej niesądzę żebyś tak mógł, skoro nie masz takiego przedmiotu jak WF, no i niemogłbyś chodzić z dziennymi na zajęcia bo przecież często dla nich brakuje miejsca w poszczególnych grupach po zapisach

Richie 

Wysłany: 2008-07-23, 22:10   

fajny_login teoretycznie,jeżeli zamierzasz pracować, to skierowanie do lekarza medycyny pracy dostałeś od swojego pracodawcy. Po drugie,jeżeli szkoła wymagałaby od studentów wieczorowych takowego skierowania/badań z pewnością zostałabyś o tym poinformowany podczas składania dokumentów w Wydziale. Myślę,że o sprawę WF możesz dopytać w dziekanacie, aczkolwiek agrumentacja ohafija jest słuszna.

http://www.integrator.ue.wroc.pl
Ostatnio zmieniony przez Richie 2008-07-25, 09:17, w całości zmieniany 1 raz  
  Zobacz mnie na GoldenLine

skierka=)

Wysłany: 2008-07-23, 23:37   

fajny_login a na jakim kierunku na NE jestes na wieczorowych ?:P

katia 

Wydział: IE
Wysłany: 2008-07-24, 11:12   

fajny_login napisał/a:
3: Dlaczego ubezpieczenie z uczelni nie jest za dobre ? Dużo było takich wypowiedzi na forum, ale argumentacji żadnej...

Kwestia jest tego typu, że ubezpieczając się np. w euro26 bądź planecie młodych, zyskujesz kartę, która umożlliwia Ci dodatkowo zniżki w róznych miejscach. Dlatego też niektórzy nie decydują się na ubezpieczenie na uczelni, z racji wymiernych korzyści, jakie daje ubezpieczenie gdzie indziej. (Oczywiście mówię ze swojego punktu widzenia).

beatriska7 

Wysłany: 2008-07-30, 08:27   

Witam! Jestem tu nowa, papiery składałam na MSU-NE-zaoczne, podobno sie dostałam :)) ale tak naprawde to mam problem z odnalezieniem tak zwanego " konto indywidualne". Wiem jaki mam nr, ale przy wyniku rekrutacji jest napisane " wynik jest na indywidualnym koncie studenta" hmm gdzie mam to znaleść? dzięki za wszelaką pomoc :D

ktosik 

Wysłany: 2008-07-30, 10:49   

Zaczynasz dokładnie tak jak proces rekrutacji, po wpisaniu nr pesel i nr dowodu i opcji "sprawdź" wyskakują wszystkie Twoje dane....

Kasiaka90 

Wysłany: 2009-09-21, 22:22   

A ja mam pytanie czy istnieje jakaś strona dla studentów, gdzie można np podczas sesji sprawdzać sobie wyniki itp?
Wiem, że coś takiego instnieje na politechnice wroc. ??

Richie 

Wysłany: 2009-09-21, 23:02   

Istnieje u nas:
http://eportal.ue.wroc.pl/

Chociaż nie wszyscy wykładowcy z tego korzystają, a już tym bardziej podczas sesji.

Z reguły prowadzący ogłaszają (czasem same wpisy w indeksie, czasem całe listy z wynikami) wyniki przed swoimi biurami, bądź katedrami, ale informują o tym studentów na bieżąco.

Dlatego tak ważna jest 'persona' starosty grupy.

http://www.integrator.ue.wroc.pl

Odpowiedz do tematu