Wysłany: 2008-06-24, 15:10 Rekrutacja na studia niestacjonarne - wątpliwości...
Hej, mam kilka pytań w związku z rektutacją na studia niestacjonarne I st. na UE,
1: Czy można już teraz wypełnić zgłoszenie, czy dopiero po zakończeniu rekrutacji na stacjonarne ? TUTAJ nie ma nic na temat terminów wypełniania zgłoszenia on-line na niestacjonarne
3: Kiedy zostanie podana wysokość opłaty za studia niestacjonarne ? TUTAJ niby jest, ale za rok akademicki 07/08. Mam rejestrować się w ciemno ? Kiedy dowiem się o wysokości opłaty, we wrześniu ?
4: Co się dzieje w przypadku zbyt małej ilości chętnych na kierunek (chodzi mi o wieczorowe, gdzie grupy nie są duże) ? Nie zostanie utworzony i co dalej ? Czy istnieje możliwość przejścia na inny kierunek na tym samym wydziale ?
5: Zdawałem maturę w 2006 roku. Czy również muszę dostarczyć ksero matury celem potwierdzenia wpisanych przeze mnie punktów w zgłoszeniu rekrutacyjnym ? Jesli tak, to kiedy ?
1)co do wypełniania formularza to wydaje mi sie że możesz wypełnić już teraz gdyż w którymś miejscu możesz wybrać czy to mają być stacjonarne czy niestacjonarne studia
2)co do terminu ogłoszenia listy przyjętych to Ciebie powinno bardziej interesować informacja ze strony dotyczącej studiów niestacjonarnych czyli 29 lipca. data 14 lipca figuruje przy stronie poświęconej studiom stacjonarnym i być może to jakaś pomyłka z umieszczeniem tam również słowa "niestacjonarne". No ale mogę się również mylić...
3)opłaty nie powinny zmienić się jakoś drastycznie, ostatnia podwyżka wynosiła 10 zł. Więc niesądzę aby to sie jakoś specjalnie zmieniło.
4)jeżeli jest zbyt mało chętnych to nieotwierają kierunku i z tego co mi wiadomo można przepisać sie na inny kierunek.
5)wszystkie wymagane dokumenty do złożenia i kiedy trzeba je złożyć są na stronie UE dotyczącej rekrutacji na studia stacjonarne
jeżeli nadal posiadasz wątpliwości radzę skorzystać z tych namiarów:
rekrutacja@ue.wroc.pl
tel. 71 36 80 789
tel. 71 36 80 170
bo w końcu po to one są żeby z nich korzystać
Mam jeszcze pytanie, czy czesne za studia zaoczne i wieczorowe różni się wysokością opłaty ? -TUTAJ- jest niby podane jako studia "niestacjonarne", no właśnie, ale jakie ? Zaoczne czy wieczorowe ? A może to nie ma znaczenia (jednakowa opłata) ?
też sie nad tym zastanawiałam czy płaci sie tyle samo ale odpowiedzi takiej na 100% nieznam
na zaocznych napewno płaci sie tyle ile jest tam na tej stronce napisane
ale co do wieczorowych to właśnie nie jestem pewna
chociaż skoro nigdzie niema żadnego rozróżnika pomiędzy tymi trybami to chyba płaci sie tyle samo.
I mniej więcej wszystko już się wyjaśniło Jestem już studentem wieczorowych.
ohafija napisał/a:
3)opłaty nie powinny zmienić się jakoś drastycznie, ostatnia podwyżka wynosiła 10 zł. Więc niesądzę aby to sie jakoś specjalnie zmieniło.
Jedak czesne podrożało aż 230 zł... No ale trudno, będzie się jakoś ciułać grosz do grosza
Teraz mam pytania już jako student (prawie):
1: Pierwsze czesne wpłaca się do 15 sierpnia ?
2: O co chodzi z tym zaświadczeniem od lekarza medycyny pracy i książeczką zdrowia ? Właściwie to dowiedziałem się o tym z forum Nie z uczelni. Podczas składania dokumentów o żadnym skierowaniu ani badaniach nie było nawet mowy. A może na wydział NE nie jest potrzebne ?
3: Dlaczego ubezpieczenie z uczelni nie jest za dobre ? Dużo było takich wypowiedzi na forum, ale argumentacji żadnej...
4: Chciałbym chodzić na WF, którego na niestacjonowanych niestety nie ma.
Czy jako student wieczorowych miałbym możliwość chodzenia na WF z dziennymi ?
chodziło mi o to że podrożało 10 zł miesięcznie więc w skali semestru było więcej
no ale tegoroczna podwyżka to faktycznie trochę masakryczna
na stronie UE masz napisane dokładnie do kiedy masz wpłacać kolejne raty, wystarczy sobie sprawdzić
co do zaświadczenia od lekarza medycyny pracy, no cóż na zaocznych nie było potrzebne ale jak jest na wieczorowych to niewiem, najlepiej przedzwoń na uczelnie i sie dopytaj
ja od początku ubezpieczam sie na uczelni i jakoś niewidzę w tym problemu
co do WF raczej niesądzę żebyś tak mógł, skoro nie masz takiego przedmiotu jak WF, no i niemogłbyś chodzić z dziennymi na zajęcia bo przecież często dla nich brakuje miejsca w poszczególnych grupach po zapisach
fajny_login teoretycznie,jeżeli zamierzasz pracować, to skierowanie do lekarza medycyny pracy dostałeś od swojego pracodawcy. Po drugie,jeżeli szkoła wymagałaby od studentów wieczorowych takowego skierowania/badań z pewnością zostałabyś o tym poinformowany podczas składania dokumentów w Wydziale. Myślę,że o sprawę WF możesz dopytać w dziekanacie, aczkolwiek agrumentacja ohafija jest słuszna.
Wydział: IE
Wiek: 26 Dołączyła: 08 Mar 2005 Posty: 2486 Skąd: w cieniu 71
Wysłany: 2008-07-24, 11:12
fajny_login napisał/a:
3: Dlaczego ubezpieczenie z uczelni nie jest za dobre ? Dużo było takich wypowiedzi na forum, ale argumentacji żadnej...
Kwestia jest tego typu, że ubezpieczając się np. w euro26 bądź planecie młodych, zyskujesz kartę, która umożlliwia Ci dodatkowo zniżki w róznych miejscach. Dlatego też niektórzy nie decydują się na ubezpieczenie na uczelni, z racji wymiernych korzyści, jakie daje ubezpieczenie gdzie indziej. (Oczywiście mówię ze swojego punktu widzenia).
Wysłany: 2008-07-30, 08:27
Witam! Jestem tu nowa, papiery składałam na MSU-NE-zaoczne, podobno sie dostałam ale tak naprawde to mam problem z odnalezieniem tak zwanego " konto indywidualne". Wiem jaki mam nr, ale przy wyniku rekrutacji jest napisane " wynik jest na indywidualnym koncie studenta" hmm gdzie mam to znaleść? dzięki za wszelaką pomoc
Wydział: NE
Wysłany: 2009-09-21, 22:22
A ja mam pytanie czy istnieje jakaś strona dla studentów, gdzie można np podczas sesji sprawdzać sobie wyniki itp?
Wiem, że coś takiego instnieje na politechnice wroc.
_________________ "Dla niektórych ludzi Twoje życie może być jedyną Biblią jaką przeczytają."
Chociaż nie wszyscy wykładowcy z tego korzystają, a już tym bardziej podczas sesji.
Z reguły prowadzący ogłaszają (czasem same wpisy w indeksie, czasem całe listy z wynikami) wyniki przed swoimi biurami, bądź katedrami, ale informują o tym studentów na bieżąco.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum