Wydział: Nie jestem z UE
Wysłany: 2011-11-21, 20:46 rektrut na rok 2012/13
Witam starszych kolegów i koleżanki
Jestem obecnie w klasie maturalnej i bardzo chciałbym dostać się na wasz Uniwersytet
Planuję zdawać rozszerzoną matematykę, geografię oraz angielski.
Proszę powiedzcie mi ile procent mniej więcej potrzebuję z tych przedmiotów, żeby dostać się na jeden z dwóch wymienionych kierunków:
1. Wydzial Nauk Ekonomicznych Zarządzanie przedsiębiorstwem
2. Wydział Zarządzania, Informatyki i Finansów Zarządzanie małym i średnim przedsiębiorstwem.
Z góry dziękuję i proszę o w miarę wiarygodne informacje
Pozdrawiam, Patryk
Gdzieś na forum są podane wyniki rekrutacji na zarządzanie na ne i na zifie z 2010 i 2011r. W tym roku na zifie trzeba było mieć 130pkt. ale w przyszłym roku może być 110 albo 150. Maturę po prostu zalicz jak najlepiej.
Bez kitu, gdzie te czasy, gdy ktoś kto zdawał podstawową maturę nawet nie startował na UE, bo miał pewność, że się nie dostanie? A matura z roku na rok coraz prostsza
_________________ Glory, glory, Man United,
Glory, glory, Man United,
Glory, glory, Man United,
And the reds go marching on, on, on.
Wydział: ZF
Wysłany: 2011-12-21, 10:20
patryk141 napisał/a:
Mam już wyniki próbnych matur
Matematyka pp 82%
geografia pr 57%
angielski pp 93%
Myślicie, że jak tak mi pójdzie w maju to mam jakąś szansę ?
82/2+57+93/2=144 pkt
Więc raczej z takimi wynikami nie byłoby kłopotu z dostaniem się, ja miałem bodajże 12 punktów więcej od tych w/w i byłem spokojny decyzji. Nie wiem jak na NE, ale na ZIFie to kierunki, które mnie interesowały miały zazwyczaj 120-130 pkt progu.
Wiek: 19 Dołączyła: 21 Sty 2012 Posty: 8 Skąd: Tomaszów Mazowiecki
Wysłany: 2012-01-21, 04:44
Przypadkiem wpadłam na stronę Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu i byłam w 100% pewna, że nikt nie myśli jeszcze o rekrutacji 2012/2013 a raczej skupia się na maturach.
Ja na szczęście mam już matury za sobą (prawie) w tym roku będę podchodzić do angielskiego na poziomie rozszerzonym.
Moje wyniki:
matma(PP) - 88%
angielski (PP) - 98% (oby i rozszerzony tak dobrze poszedł
geografia (PR) - 68%
O ile się nie pomyliłam po przeliczeniu mam 161 w rekrutacji, jestem zainteresowana
Bachelor Studies in Finance
Bachelor in International Business
Udało mi się znaleźć informację, że próg na BSiF był 170 ale nie wiem jak to wygląda z BiIB?
W ogolę jakie macie alternatywy w razie niepowodzenia na tej uczelni? Ja byłam w 100% przekonana, że wybiorę się na Uniwersytet Łódzki do czasu aż wpadłam na filmik (YT) i zaczęłam drożyć na temat UE
Insula, na BIIB był wyższy. Coś ok 185 chyba w 3 turze, ale głowy uciąć sobie nie dam. W pierwszej 200. Ogólnie co roku coraz wyższe progi na kierunki anglojęzyczne są.
Wiek: 19 Dołączyła: 21 Sty 2012 Posty: 8 Skąd: Tomaszów Mazowiecki
Wysłany: 2012-01-22, 20:59
Dziękuje za odpowiedź
Kierunki są ciekawe, więc w sumie mnie to nie dziwi i jak dotąd szukałam tylko we Wrocławiu studia w języku angielskim (finanse ekonomia itp.) są darmowe.
Dla przykładu
Uniwersytet Łódzki - 3000zł rocznie
Uniwersytet Krakowski - 5000zł
Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu 6000zł
UE jest wysoko w rankingach, darmowe i z tego co zauważyłam na forum ma fajna atmosfera tam panuję
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum