Wydział: Nie jestem z UE
Wysłany: 2011-07-20, 21:46
I jak w końcu wiadomo coś z tymi 2 kierunkami II stopnia jednoczesnie? Bo ja również dzowniłem i Pani mi mówiła, że dziekan kategorycznie nie zezwala ale to dzwonilem w poniedziałek, bo kurcze szkoda troche, bo to ostatni rok, kiedy można wziąc ten bezpłatny 2 kierunek nie płacąc za niego, pisał juz ktos może pismo do dziekana w tej sprawie rozpatrzył komus?
hehe dzięki:) właśnie znalazłam też już na stronie a takie pytanie bo nikt mi nie może na nie odpowiedzieć. Ktoś podał mi informację że prawdopodobnie na studiach II stopnia specjalizację wybiera się po 1 semestrze bądź roku, ale przecież przy rekrutacji wybieraliśmy specjalizację, więc jak z tym jest? ja aktualnie zmieniam uczelnie i miasto więc nie wiem jak jest na tym uniwersytecie. Więc jak możecie to udzielcie też odpowiedzi na to moje pytanie
Wydział: NE
Wysłany: 2011-07-24, 00:14
Pytałam się o to wczoraj pewnej pani w rekrutacji, odpowiedziała że to jest dla celów statystycznych dla ich informacji...a prawdziwego wyboru będziemy dokonywali po 1 semestrze, wtedy także zaczną się przedmioty specjalizacyjne zgodne ze specjalizacją
co do podjęcia studiów na dwóch kierunkach, na 1 roku (I lub II stopnia) to wg zgodniej opinii Dziekanów oraz Rektora ds. Dydaktyki takie coś nie jest obecnie możliwe.
Tak jak już było napisane w tym wątku- do rozpoczęcia II kierunku potrzebna jest zgoda odpowiedniego Dziekana (ów). Udzielana jest najwcześniej po ukończeniu iluś semestrów- ilu dokładnie nie pamiętam, ale pewnie łatwo można to sprawdzić.
Niemniej, trzeba przyznać, że w tym roku ta kwestia jest szczególnie "gorąca" bo bardzo wiele osób chce się załapać na ostatni rok bezpłatnego II kierunku.
Pisałem już w którymś z wątków rekrutacyjnych, że ponoć system nie przyjmie 2 statusów "przyjęty" od jednej osoby i złożenie papierów na jednym kierunku uniemożliwia złożenie na drugim.
Osobiście nie dziwie się uczelni, że nie chce by jedna osoba studiowała równolegle na 2 lub 3 kierunkach, bo kasę z ministerstwa dostaje za osobę, a nie za ilość wydanych indeksów (więc jeżeli ktoś ma 2 uczelnia ma ciągle tylko jedną dotację), niemniej powinno to być wyraźnie zaznaczone już od samego początku rekrutacji.
_________________ It's up to me now, turn on the bright lights!
Kolega dostał się na fir na ne, ale ma tylko 131.5pkt czyli moze zlozyc papiery i sie nie dostac, a dostal sie tez na inny kierunek (ekonometria chyba) i jak to zrobic zeby na pewno sie dostal na UE, ale tez chcialby gdyby to bylo mozliwe dostac sie na FiR?
_________________ Who the fuck are man united
Who the fuck are man united
Who the fuck are man united
When The Blues go marchin on on on!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum