forum UE Wrocław

Wyszukiwarka pracowników UE Wrocław: GooglePrzeszukaj forum oraz stronę główną UE

Regulamin forum | Strona główna UE | Plan zajęć | ZF info | NE info | IE info
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Składanie dokumentów na dwa wydziały
Autor Wiadomość
miguelxyz 

Wydział: Nie jestem z UE
Wysłany: 2011-07-16, 08:04   

pytanie - czy na I roku studiow I stopnia, zaraz po maturze, mozna dostac sie na wiecej niz 1 kierunek?

Tomek.Z

Wysłany: 2011-07-16, 11:15   

Moim zdaniem nie - bo takiej możliwości nie ma nawet po pierwszym roku... Ale żeby się upewnić, lepiej napisać do konkretnego Dziekana.

Brelok

Wysłany: 2011-07-20, 21:46   

I jak w końcu wiadomo coś z tymi 2 kierunkami II stopnia jednoczesnie? Bo ja również dzowniłem i Pani mi mówiła, że dziekan kategorycznie nie zezwala ale to dzwonilem w poniedziałek, bo kurcze szkoda troche, bo to ostatni rok, kiedy można wziąc ten bezpłatny 2 kierunek nie płacąc za niego, pisał juz ktos może pismo do dziekana w tej sprawie rozpatrzył komus?

miguelxyz 

Wysłany: 2011-07-20, 21:53   

Rowniez dzwonilem, rowniez powiedziala cos w stylu 'nie, bo nie'.

jutro bede tam osobiscie, jak nic nie wskoram, to zloze dokumenty na jeden kierunek.

IwON_ 

Wydział: ZF
Wysłany: 2011-07-23, 10:20   

a w jakich godzinach jest otwarty dział rekrutacyjny na ZIF aby złożyć dokumenty?

AgaP

Wysłany: 2011-07-23, 11:27   

IwON_ napisał/a:
a w jakich godzinach jest otwarty dział rekrutacyjny na ZIF aby złożyć dokumenty?

9.oo-15.oo :)

IwON_ 

Wysłany: 2011-07-23, 22:36   

hehe dzięki:) właśnie znalazłam też już na stronie :D a takie pytanie bo nikt mi nie może na nie odpowiedzieć. Ktoś podał mi informację że prawdopodobnie na studiach II stopnia specjalizację wybiera się po 1 semestrze bądź roku, ale przecież przy rekrutacji wybieraliśmy specjalizację, więc jak z tym jest? ja aktualnie zmieniam uczelnie i miasto więc nie wiem jak jest na tym uniwersytecie. Więc jak możecie to udzielcie też odpowiedzi na to moje pytanie :>

CheremiQa 

Wydział: NE
Wysłany: 2011-07-24, 00:14   

Pytałam się o to wczoraj pewnej pani w rekrutacji, odpowiedziała że to jest dla celów statystycznych dla ich informacji...a prawdziwego wyboru będziemy dokonywali po 1 semestrze, wtedy także zaczną się przedmioty specjalizacyjne zgodne ze specjalizacją

JF 

Wysłany: 2011-07-24, 01:22   

co do podjęcia studiów na dwóch kierunkach, na 1 roku (I lub II stopnia) to wg zgodniej opinii Dziekanów oraz Rektora ds. Dydaktyki takie coś nie jest obecnie możliwe.

Tak jak już było napisane w tym wątku- do rozpoczęcia II kierunku potrzebna jest zgoda odpowiedniego Dziekana (ów). Udzielana jest najwcześniej po ukończeniu iluś semestrów- ilu dokładnie nie pamiętam, ale pewnie łatwo można to sprawdzić.

Niemniej, trzeba przyznać, że w tym roku ta kwestia jest szczególnie "gorąca" bo bardzo wiele osób chce się załapać na ostatni rok bezpłatnego II kierunku.

Pisałem już w którymś z wątków rekrutacyjnych, że ponoć system nie przyjmie 2 statusów "przyjęty" od jednej osoby i złożenie papierów na jednym kierunku uniemożliwia złożenie na drugim.

Osobiście nie dziwie się uczelni, że nie chce by jedna osoba studiowała równolegle na 2 lub 3 kierunkach, bo kasę z ministerstwa dostaje za osobę, a nie za ilość wydanych indeksów (więc jeżeli ktoś ma 2 uczelnia ma ciągle tylko jedną dotację), niemniej powinno to być wyraźnie zaznaczone już od samego początku rekrutacji.

IwON_ 

Wysłany: 2011-07-24, 10:38   

CheremiQa napisał/a:
a prawdziwego wyboru będziemy dokonywali po 1 semestrze, wtedy także zaczną się przedmioty specjalizacyjne zgodne ze specjalizacją

Dzięki wielkie za info. Trochę beznadziejnie z wybieraniem tej specjalizacji :|

Walu 

Wydział: NE
Wysłany: 2011-07-24, 14:16   

Kolega dostał się na fir na ne, ale ma tylko 131.5pkt czyli moze zlozyc papiery i sie nie dostac, a dostal sie tez na inny kierunek (ekonometria chyba) i jak to zrobic zeby na pewno sie dostal na UE, ale tez chcialby gdyby to bylo mozliwe dostac sie na FiR?
When The Blues go marchin on on on!

Odpowiedz do tematu