forum UE Wrocław

Wyszukiwarka pracowników UE Wrocław: GooglePrzeszukaj forum oraz stronę główną UE

Regulamin forum | Strona główna UE | Plan zajęć | ZF info | NE info | IE info
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Studia II stopnia stacjonarne, proces rekrutacji 2010 !!!
Autor Wiadomość
Kamisia

Wydział: Nie jestem z UE
Wysłany: 2010-06-30, 12:29   

Cześć Julenka i Judi :))) też się zarejestrowałam na studia II stopnia, widze, że każdy nie wie co z tym testem, kiedy, gdzie;P. Pozostaje nam poczekać aż skończą obrady. Julenka, faktycznie nigdzie nie wpisywałam średniej przy rejestracji, ciekawe w jaki sposób będziemy zaznaczać swoje średnie. Ciekawe co z nami zrobią (z nami--> osobami z innych uczelnii) Julenka czy dzwoniłas pod numer z końcówka ... 170? bo nie moge się tam do nich dodzwonić. Pozdrawiam:)

magda_88

Wydział: NE
Wysłany: 2010-06-30, 13:08   

Hej:) srednia obowiazuje tylko studentow ktorzy dotychczas studiowali na ue wrocław, pozostalych z innych uczelni obowiazuje niestety test:/ na stronie juz jest informacja ze bedzie on w dniach 6-7 lipca, podzial podobno alfabetyczny, na konta indywidualne dostaniemy info o dokladniej dacie i godzinie. Czy ktos z was moze rozwiazywal testy przykladowe? Bo podobno istnieje duze prawdopodobienstwo ze te pytania moga sie czesciowo powtorzyc?

Kamisia

Wysłany: 2010-06-30, 14:06   

Nio własnie widze, że zamieścili informacje odnośnie testu, w moim wypadku to 9 lipca na wydziale ZIF, jeśli będziecie wiedzieć coś więcej na ten temat dajcie znać. Czy ktoś z was ma rozwiązane zagadnienia z rynków finansowych i matmy finansowej? Julenka, w tynm dziekanacie cos namieszała z tymi średnimi, skoro zamieścili informacje o teście:).

judi 

Wydział: ZF
Wysłany: 2010-06-30, 14:33   

Co do tych testów to chyba nie do końca je można rozwiązać, bo do niektórych pytań nie wiadomo nawet jakie mogłyby być odpowiedzi. Chyba że macie takie testy z odpowiedziami do wyboru..., bo na stronie UE tylko same pytania. Zastanawia mnie jeszcze czy to będzie test jedno czy wielokrotnego wyboru (ale wygląda na to że wielo).

Jest tu może ktoś, kto zgłosił się na ten nowy kierunek IwB? Bo test na ten kierunek to dalej wielka niewiadoma, bo nigdzie nie ma nawet przykładowych pytań. :(

Julenka_ 

Wysłany: 2010-07-01, 13:54   

No właśnie czy ma ktoś te testy z odpowiedziami, bo tak na prawdę odpowiedź może być bardzoo długa. Może częściowo są to pytania podobne do tych dyplomowych z egzaminu tylko nie mam do nich dojścia.

Kamisia jak masz jakieś rozwiązania z testu z zarządzania to prosze prześlij mi na meil, bede bardzo wdzięczna bo chciałabym skorygować swoje odpowiedzi itd. :-)

Bl@ck-Jack 

Wysłany: 2010-07-02, 11:01   

Witam
Mam do was takie małe pytanie. Mianowicie złożyłem dwa zgłoszenia na studia II stopnia, jedno na NE drugie na ZiF - razem 170zł. W kolumnie "ankieta" przy zgłoszeniu na ZiF mam numer kandydata i tak zwane "zielone zafajkowanie" i jest wszystko w porządku, termin mi wyznaczyli (9 lipiec) i mapka jest. Natomiast zgłoszenie na NE ma zamiast zafajkowania taki papierek z ołóweczkiem. Myślałem że coś źle wypełniłem ale sprawdzałem godzinami i jest tak samo wypełnione jak na ZiF, zero różnic. Proszę Was napiszcie czy tego terminu jeszcze zwyczajnie nie ma (niby 6-7 lipca, ale mieli przesłać na konto info) , czy może ja coś spaprałem, sorry za rozpacz ale zależy mi, a 85zł drogą nie chodzi :)

Marr 

Wysłany: 2010-07-02, 11:03   

Powiem tak: to się zdarza. I właściwie nie wiadomo czemu, bo ja mam też kilka kierunków i wszystkie identyczne - część zafajkowana, a część z ołóweczkiem. Jeśli mas zdobrze to po prostu druknij i zaniesiesz. :) Nie wiem jak tam II stopień ma. :)

Bl@ck-Jack 

Wysłany: 2010-07-02, 11:11   

W sumie masz racje, skoro mam pewność że wszystko jest OK i zapłaciłem te 85zł za "usługę rekrutacyjną" w świetle prawa ... tylko pozostaje teraz jeden problem, czy mogę jechać na test o którym rzekomo nic nie wiem i czy będę tam w ogóle brany pod uwagę ]:-< . fajnie gdyby Ktoś napisał że ma podobnie heheh zawsze dwa przypadki to jakoś raźniej :D

Marr 

Wysłany: 2010-07-02, 16:01   

Cytat:
Biuro rekrutacji

Pytania dotyczące rekrutacji proszę kierować:

rekrutacja@ue.wroc.pl

tel. 71 36 80 789
tel. 71 36 80 170

Przedzwoń i przy okazji napisz czego się dowiedziałeś. :)

Bl@ck-Jack 

Wysłany: 2010-07-02, 16:23   

Próbowałem dzwonić na każdy z tych numerów ale nikt nie odbierał ... jakoś mnie to nie zdziwiło, bo na wcześniejszym Uniwerku miałem to samo z zaangażowaniem i dostępnością kogokolwiek :/ Takie Życie Taka Polska.

Właśnie przed chwilą podali mi info na konto o terminie egzaminu na NE yooopppiii :D a już myślałem że o mnie zapomnieli albo że sam coś spaprałem ...

Aniołek88;) 

Wysłany: 2010-07-02, 17:28   

Wszystkie informacje są umieszczone na stronie :)
o tutaj http://www.ue.wroc.pl/rek...nach_testu.html

i o tym nowym kierunku Inf coś tam, również. nie obowiązuje was test tylko rozmowa kwalifikacyjna.

agnes06 

Wysłany: 2010-07-03, 21:25   

hej;)
ja nadal nie mam żadnej informacji na koncie o godzinie egzaminu;/ Ktoś składał może na wydział ZIF na Finanse i Rachunkowość?? Jedynie na stronce jest data 9 lipca, a telefonów w tej komisji oczywiście nie odbieraja...No właśnie i te pytania, ma ktoś do nich jakieś opracowania? Ehhh, przecież ja ich nie zdąze opracowac....

kimas 

Wysłany: 2010-07-04, 12:58   

Hej:)
Ja składałem na Finanse i Rachunkowość na ZIF i u mnie na koncie jest informacja, że mam test 9. lipca o 9 rano. Musisz dalej próbować tam dzwonić, bo innego wyjścia nie widzę.

Właśnie odnośnie pytań. Jest ktoś życzliwy, kto ma te pytania opracowane choćby w jakiejś części i mógłby się podzielić? Bardzo chętnie jakoś się odwdzięczę kiedy się spotkamy.

agnes06 

Wysłany: 2010-07-04, 17:48   

wielkie dzięki za informację;) to może ja po prostu nie widzę tego terminu albo mnie nie chcą na tej uczelni i stwierdzili że nie będą mnie informować :D
w każdym bądź razie zadzwonię tam. Może uda mi się zdobyć jeszcze jakieś szczegoły co do tego testu ]:-> bo z tego co mi wiadomo, to ma być test jednokrotnego wyboru. Ale czy to będą pytania wybrane z tych zamieszczonych na stronce??

rojcok 

Wysłany: 2010-07-05, 13:45   

siemanko!
jako, że też nie dostałem info na konto to zadzwoniłem i powiedziano mi, że siadł im system i jeśli ktoś do końca dzisiejszego dnia nie dostanie informacji to może sobie wybrać termin na który przyjść i nie będzie żadnego problemu:) a pytania, szczerze wierze, że te 'przykładowe' to inaczej mówiąc 'zbiór możliwych pytań' ;)

Odpowiedz do tematu