forum UE Wrocław

Wyszukiwarka pracowników UE Wrocław: GooglePrzeszukaj forum oraz stronę główną UE

Regulamin forum | Strona główna UE | Plan zajęć | ZF info | NE info | IE info
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Studia II stopnia stacjonarne, proces rekrutacji 2010 !!!
Autor Wiadomość
KodGivenchy 

Wydział: Nie jestem z UE
  Wysłany: 2010-04-16, 11:04   Studia II stopnia stacjonarne, proces rekrutacji 2010 !!!

Witam :)
Właśnie się zarejestrowałam na forum UE. Kończę w tym roku licencjat o kierunku ekonomia, a profil rachunkowość . Chcialabym studiować magisterskie na dziennym na UE ... Mam trochę pytań. Czy wiecie coś może o testach kwalifikacyjnych lub romozwach, i jaka średnia jest dobra, żeby dostać się ... Jaki kierunek możecie mi doradzić ;) Może ktoś wie jak rekrutacja wyglądała w tamtym roku ? Jeżeli możesz mi pomóc w moich wątpliwościach, to odezwij się proszę , będę bardzo wdzięczna=) Pozdrawiam !!

ulul 

Wydział: ZF
Wysłany: 2010-04-16, 21:06   

jak zapewne nie wiesz, nasz rocznik jest pierwszym na tej uczelni, który ma dwustopniowe studia dzienne. o warunkach rekturacji jest w miarę jasno napisane na stronie (komu średnia, komu test itd.). jeśli nie jesteś z UE, to czeka cię test i od niego zależy, czy się dostaniesz. jak on wygląda to ci niestety nie powiem, bo nie wiem :) rozmowy są chyba tylko na kierunek po angielsku. co do wyboru kierunku, również poczytaj opisy na stronie uczelni. teraz trudno mówić coś więcej.

asik_88

Wydział: NE
Wysłany: 2010-06-17, 19:08   

Czy mógłby mi ktoś powiedzieć, gdzie należy dzwonić, jeśli chce się uzyskać informacje o procesie rekrutacji na studia II stopnia? na stronie uczelni jest miliard numerów telefonów, a ja nie za bardzo wiem do kogo się powinnam zwrócić. Help!

smroot 

Wysłany: 2010-06-17, 21:27   

najlepiej się przejść pieszo: 2 piętro w rektoracie i szukać pani Katarzyny...tylko jedna tam jest.

KodGivenchy 

Wysłany: 2010-06-17, 22:48   

W sumie, teraz już więcej wiadomo o rekrytacji ... Ale interesuje mnie tez, co się mówi na uczelni o studiach dziennych II stopnia ... Ten test rzeczywiście będzie odfrywał jakąś rolę czy raczej nie. Bo słyszałam, że będzie przyjęta duża ilość osób, będą tworzone duże grupy , chociaz pewnie później będzie też "przesiew" . Czy ktoś z UE słyszał coś na ten temat ?

asik_88

Wysłany: 2010-06-18, 13:03   

smroot napisał/a:
najlepiej się przejść pieszo: 2 piętro w rektoracie i szukać pani Katarzyny...tylko jedna tam jest.

tylko ze ja mam jakies 300 km do wrocławia i chyba wygodniej byłoby mi zadzwonic :D

smroot 

Wysłany: 2010-06-18, 23:25   

75% osob z najwyzszymi srednimi przechodzi dalej a o 25% miejsc bije sie reszta...czyli np u mnie na ekonomii jest 112 osob wiec 84 osoby maja miejsce zagwarantowane a 26 jest wolnych:)

ohafija 

Wysłany: 2010-06-19, 22:29   

Zgodnie z informacjami przekazanymi na spotkaniu z dziekanem, na wydziale ZIIF wszyscy obecni studenci mają zagwarantowane miejsce na studiach II stopnia o ile wybiorą ten sam kierunek, czyli inaczej ujmując obecni studenci to te 75%, o pozostałe miejsca czyli te 25% walczą pozostałe osoby (studenci innych uczelni lub studenci UE chcący zmienić kierunek).

Test zgodnie z informacjami ze strony UE jest istotny gdyż jest on podstawą rekrutacji osób z innych uczelni oraz osób z UE, które chcą zmienić kierunek. Więc jeżeli osób, które złożą dokumenty będzie więcej niż miejsc, to będzie on miał duże znaczenie.

powiedz TAK transplantologii

agnes06 

Wysłany: 2010-06-25, 02:20   

hej;) też chce się przeniesć na UE, tylko obawiam sie tych testów, obecnie kończe licencjat na uniwerku łodzkim, a o wrocku zawsze marzyłam ;) chciałabym złożyć na wydział ZIiF na Finanse i Rachunkowosc
do godz. 15 mam czas na dokonanie opłaty rekrutacyjnej, ktoś jeszcze sie przenosi ?? i wiecie jak to jest z akademikami, sama sie przenosze, chyba nie dadzą mi miejsca z pierwszakami co?? ;)

Zbychowiec 

Wysłany: 2010-06-26, 13:05   

orientuje się ktoś jak to wygląda z tym testem na NE? chciałbym kontynuować swoją naukę na FiRze, ale niestety nie załapuję się póki co na średnią, która jest na stronie (3,8), podobno będziemy pisać ten test :/

Zobacz mnie na GoldenLine

Jaina 

Wysłany: 2010-06-27, 11:07   

Na stronie uczelni na wydziale NE masz podane przykładowe pytania na ten test oraz zakres zagadnień, który powinieneś mieć na niego opanowany.

Julenka_ 

Wysłany: 2010-06-30, 09:33   test i rekrutacja

Chciałabym się spytać, na stronie logowania znaczy rejestracji online jest taka opcja "rozwiąż test" czy to jest ten test rekrutacyjny o któym mowa? więc o co chodzi bo panie w dziekanacie wogóle nic nie wiedzą na temat żadnego testu. Jak ten test może wyglądać i gdzie wogóle będzie jakaś informacja? Mam wrażenie że na stronie piszą jedno a w dziekanacie mówią drugie. I co najgorsze w komisji rekrutacyjnej nikt nie odbiera telefonów a ja nie mam kiedy podejść by się dowiedzieć w jaki sposób tak na prawdę nas zrekrutują!!! Pomocy!!

judi 

Wysłany: 2010-06-30, 10:25   ... ich habe keine Ahnung ...

Nie martw się. Każdy wie chyba tyle samo co Ty :) Na stronie UE pisze, że do dziś najpóźniej mają podać termin testu, jeśli takowy będzie (może nie zrobią jeśli nie będzie tylu chętnych ale nie wiem jak z tym jest na tej uczelni). Ja zapisałam się na ten nowy kierunek "inf. w biznesie" i co lepsze, przykładowe pytania testu są ale na inne kierunki z wydziału ZIF. Pisałam do nich z pytaniem czy jakieś przykładowe dają na kierunek IwB ale zero odzewu :(

Pozostało tylko chyba czekać. Ja jestem 200km od Wrocka, także nie mam możliwości nawet podejść na UE, ale jeśli ktoś coś się dowie ciekawego to pisać :)

Julenka_ 

Wysłany: 2010-06-30, 11:43   

Włąśnie się dodzwoniłam do komisji rekrutacyjnej i kobieta powiedziała że na podstawie średniej będzie rekrutacja, jeśli ktoś ma słabą średnią to będzie pisać test którego termin roboczo ustalony jest na 9go lipca (będzie podane dokładnie w przyszłym tygodniu na stronie) Z kolei jak spytałam się dlaczego w rejestracji on line nigdzie nie musiałam podawać swojej średniej i w jaki sposób mnie zrekrutują, to dziewczyna z lekkim ziewnięciem powiedziała że ona nie wie i nie chce mnie (cytuję)"ściemniać" i żebym jutro po 14 zadzwoniła bo to będzie po obradach i wtedy już będą wiedzieć więcej... co raz bardziej mi się odechciewa iść na tą uczelnie, każdy cichociemny ;/

judi 

Wysłany: 2010-06-30, 12:18   

No to poczekamy sobie, aż się 'zobradują' i coś zadecydują, dla mnie to ten ich proces rekrutacji jest coraz to bardziej śmieszny. Nikt nic nie wie :) Zaraz się okaże, że w ogóle nie przyjmują ludzi z innych uczelni.

Ciekawe jaka to dla nich jest wysoka średnia... i kiedy ją karzą podać...

Odpowiedz do tematu