Wydział: Nie jestem z UE
Wysłany: 2010-04-16, 11:04 Studia II stopnia stacjonarne, proces rekrutacji 2010 !!!
Witam
Właśnie się zarejestrowałam na forum UE. Kończę w tym roku licencjat o kierunku ekonomia, a profil rachunkowość . Chcialabym studiować magisterskie na dziennym na UE ... Mam trochę pytań. Czy wiecie coś może o testach kwalifikacyjnych lub romozwach, i jaka średnia jest dobra, żeby dostać się ... Jaki kierunek możecie mi doradzić Może ktoś wie jak rekrutacja wyglądała w tamtym roku ? Jeżeli możesz mi pomóc w moich wątpliwościach, to odezwij się proszę , będę bardzo wdzięczna=) Pozdrawiam
Wydział: ZF
Wysłany: 2010-04-16, 21:06
jak zapewne nie wiesz, nasz rocznik jest pierwszym na tej uczelni, który ma dwustopniowe studia dzienne. o warunkach rekturacji jest w miarę jasno napisane na stronie (komu średnia, komu test itd.). jeśli nie jesteś z UE, to czeka cię test i od niego zależy, czy się dostaniesz. jak on wygląda to ci niestety nie powiem, bo nie wiem rozmowy są chyba tylko na kierunek po angielsku. co do wyboru kierunku, również poczytaj opisy na stronie uczelni. teraz trudno mówić coś więcej.
Czy mógłby mi ktoś powiedzieć, gdzie należy dzwonić, jeśli chce się uzyskać informacje o procesie rekrutacji na studia II stopnia? na stronie uczelni jest miliard numerów telefonów, a ja nie za bardzo wiem do kogo się powinnam zwrócić. Help!
Wysłany: 2010-06-17, 22:48
W sumie, teraz już więcej wiadomo o rekrytacji ... Ale interesuje mnie tez, co się mówi na uczelni o studiach dziennych II stopnia ... Ten test rzeczywiście będzie odfrywał jakąś rolę czy raczej nie. Bo słyszałam, że będzie przyjęta duża ilość osób, będą tworzone duże grupy , chociaz pewnie później będzie też "przesiew" . Czy ktoś z UE słyszał coś na ten temat ?
Wydział: NE
Wysłany: 2010-06-18, 23:25
75% osob z najwyzszymi srednimi przechodzi dalej a o 25% miejsc bije sie reszta...czyli np u mnie na ekonomii jest 112 osob wiec 84 osoby maja miejsce zagwarantowane a 26 jest wolnych:)
Zgodnie z informacjami przekazanymi na spotkaniu z dziekanem, na wydziale ZIIF wszyscy obecni studenci mają zagwarantowane miejsce na studiach II stopnia o ile wybiorą ten sam kierunek, czyli inaczej ujmując obecni studenci to te 75%, o pozostałe miejsca czyli te 25% walczą pozostałe osoby (studenci innych uczelni lub studenci UE chcący zmienić kierunek).
Test zgodnie z informacjami ze strony UE jest istotny gdyż jest on podstawą rekrutacji osób z innych uczelni oraz osób z UE, które chcą zmienić kierunek. Więc jeżeli osób, które złożą dokumenty będzie więcej niż miejsc, to będzie on miał duże znaczenie.
_________________ Każdy z nas może podarować komuś życie. Wystarczy powiedzieć TAK. Może kiedyś Twoje TAK uratuje życie drugiego człowieka. Powiedz TAK.
Wydział: ZF
Wysłany: 2010-06-25, 02:20
hej;) też chce się przeniesć na UE, tylko obawiam sie tych testów, obecnie kończe licencjat na uniwerku łodzkim, a o wrocku zawsze marzyłam chciałabym złożyć na wydział ZIiF na Finanse i Rachunkowosc
do godz. 15 mam czas na dokonanie opłaty rekrutacyjnej, ktoś jeszcze sie przenosi i wiecie jak to jest z akademikami, sama sie przenosze, chyba nie dadzą mi miejsca z pierwszakami co??
orientuje się ktoś jak to wygląda z tym testem na NE? chciałbym kontynuować swoją naukę na FiRze, ale niestety nie załapuję się póki co na średnią, która jest na stronie (3,8), podobno będziemy pisać ten test
Wysłany: 2010-06-30, 09:33 test i rekrutacja
Chciałabym się spytać, na stronie logowania znaczy rejestracji online jest taka opcja "rozwiąż test" czy to jest ten test rekrutacyjny o któym mowa? więc o co chodzi bo panie w dziekanacie wogóle nic nie wiedzą na temat żadnego testu. Jak ten test może wyglądać i gdzie wogóle będzie jakaś informacja? Mam wrażenie że na stronie piszą jedno a w dziekanacie mówią drugie. I co najgorsze w komisji rekrutacyjnej nikt nie odbiera telefonów a ja nie mam kiedy podejść by się dowiedzieć w jaki sposób tak na prawdę nas zrekrutują!!! Pomocy!!
Wysłany: 2010-06-30, 10:25 ... ich habe keine Ahnung ...
Nie martw się. Każdy wie chyba tyle samo co Ty Na stronie UE pisze, że do dziś najpóźniej mają podać termin testu, jeśli takowy będzie (może nie zrobią jeśli nie będzie tylu chętnych ale nie wiem jak z tym jest na tej uczelni). Ja zapisałam się na ten nowy kierunek "inf. w biznesie" i co lepsze, przykładowe pytania testu są ale na inne kierunki z wydziału ZIF. Pisałam do nich z pytaniem czy jakieś przykładowe dają na kierunek IwB ale zero odzewu
Pozostało tylko chyba czekać. Ja jestem 200km od Wrocka, także nie mam możliwości nawet podejść na UE, ale jeśli ktoś coś się dowie ciekawego to pisać
Wysłany: 2010-06-30, 11:43
Włąśnie się dodzwoniłam do komisji rekrutacyjnej i kobieta powiedziała że na podstawie średniej będzie rekrutacja, jeśli ktoś ma słabą średnią to będzie pisać test którego termin roboczo ustalony jest na 9go lipca (będzie podane dokładnie w przyszłym tygodniu na stronie) Z kolei jak spytałam się dlaczego w rejestracji on line nigdzie nie musiałam podawać swojej średniej i w jaki sposób mnie zrekrutują, to dziewczyna z lekkim ziewnięciem powiedziała że ona nie wie i nie chce mnie (cytuję)"ściemniać" i żebym jutro po 14 zadzwoniła bo to będzie po obradach i wtedy już będą wiedzieć więcej... co raz bardziej mi się odechciewa iść na tą uczelnie, każdy cichociemny ;/
No to poczekamy sobie, aż się 'zobradują' i coś zadecydują, dla mnie to ten ich proces rekrutacji jest coraz to bardziej śmieszny. Nikt nic nie wie Zaraz się okaże, że w ogóle nie przyjmują ludzi z innych uczelni.
Ciekawe jaka to dla nich jest wysoka średnia... i kiedy ją karzą podać...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum