Wydział: Nie jestem z UE
Wysłany: 2009-06-28, 10:19 Tylko mata i język liczony podczas rekrutacji ?
Cześć
Za rok matura , więc powoli rozglądam się za studiami .
Przeglądałem właśnie ofertę UE i natrafiłem na coś takiego :
Cytat:
kierunki: finanse i rachunkowość oraz informatyka i ekonometria: podstawą kwalifikacji jest suma punktów z części pisemnej egzaminu maturalnego z matematyki i języka obcego nowożytnego.
i poniżej
Cytat:
dla kandydatów na studia w języku polskim, którzy maturę zdali w 2008 i 2009 roku, każdy punkt procentowy na poziomie podstawowym równy jest 0,4 punktu kwalifikacyjnego, a każdy punkt procentowy na poziomie rozszerzonym równy jest 1 punktowi kwalifikacyjnemu
Na forum natomiast ktoś pisał , że mając ponad 140 pkt z rekrutacji nie dostał się na FiR na ZIF-ie .
Tak więc czy zdanie matury na 70% R z 2 przedmiotów nie daje gwarancji dostania się na UE ?
A może coś innego wlicza się jeszcze do punktów z rekrutacji ?
daje daje, ktos bajki opowiada. Przeciez masz na stronie ue podany prog - spadl do 120 wiec jakim cudem ktos sie nie dostal ze 140pkt? poczatkowy prog wynosil 132.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum