Wydział: NE
Wysłany: 2010-07-09, 09:46
Ja nie mogę powiedzieć z doświadczenia, ale wydaje mi się, że studiowanie ekonomii na typowo ekonomicznej uczelni jest lepsze niż na zwyczajnym uniwersytecie. I na ekonomicznym pewnie jest ta dziedzina rozszerzona, bo ta uczelnia jest nastawiona na ten typ wiedzy. A zwykły uniwersytet ma różnorodność i wydaje mi się, że ekonomia jest traktowana jak każdy inny kierunek. No i ekonomiczna uczelnia to zawsze jakiś tam prestiż
Wydział: Nie jestem z UE
Wysłany: 2010-07-09, 09:50
sulky - ja na poczatku tez tak do tego podchodzilam i dlatego wciaz sie zastanawiam, jednak na uwr bardziej pasuja mi specjalizacje, poza tym po sprawdzeniu przedmiotow praktycznie wszystkie sa identyczne wiec tak jakby "bez roznicy", a uniwerek wrocławski to jednak bardziej renomowana uczelnia nawet jeżeli nie slynie z świetnej ekonomii pozostaly mi 3 dni na decyzje zobaczymy
Wydział: Nie jestem z UE
Wysłany: 2010-07-09, 09:55
A ja powiem tak, że najbardziej szanowany przez pracodawców jesteś po skończonej matmie na Poli biorąc na magisterce specjalności typowo ekonomiczne. Jest tylko ten problem, że tam 3/4 typa odpada po 1 roku
"mam pytanie do kandydatów. Uważacie, ze lepiej iść na ekonomie na uniwerku ekonomicznym niż na wrocławskim i dlaczego? ;>" <- ponawiam pytanie bo wlasnie zlapala mnie rozterka gdzie iść
To napisz o tym w innym temacie(najlepiej istniejącym), a nie tu bo to nie ma związku...
Ekonomiczny - mówi się lepszy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum