Wydział: Nie jestem z UE
Wysłany: 2009-09-24, 10:03 z innej uczelni do ue ????
witam
mam pytanie dla tych, którzy wiedzą cos na temat : czy mozna i na jakich zasadach przeniesc sie z innej uczelni na ue??? na stronie UE nie ma zbyt wielu i wystarczajacych informacji... nie wiadomo jak sie za to zabrac...;/;/ jak zalatwic wszytskie formalnosci itp???
bylabym bardzo wdzieczna za wszystkie inf.pozdrawiam
hej, ja mam takie pytanie obecnie studiuje sobie na III roku stosunków międzynarodowych na UE w Krakowie. Nie podoba mi się tu wiec chciałabym studia stacjonarne II stopnia odbywac na UE we Wrocławiu. I tu jedna wątpliwość: zasady rekrutacji mówią, że o miejsce mogą ubiegać się osoby z tego samego wydziału i kierunku studiów. Czy studiując stosunki międzynarodowe ze specjalnością msg na wydziale ekonomii będę miała jakies problemy przy rekrutacji?
help plix
Z tego co mi wiadomo to tu chodzi o to, że jeżeli ktoś studiował na naszej uczelni i zdecyduje się kontynuować naukę na tym samym wydziale i kierunku to ma pewność że 75% jest zarezerwowanych dla absolwentów naszej uczelni, natomiast jeżeli ty jesteś z innej uczelni to bierzesz udział w teście i walczysz o miejsce wśród tych 25%.
A co do tego kto może się ubiegać o miejsce na II stopniu studiów, to miała być lista kierunków po których ukończeniu można startować w rekrutacji, ale nie widzę jej jeszcze. Ale sądzę, że jeżeli jesteś na MSG i chcesz iść dalej w tym kierunku to przeciwności nie ma. No jedynie tyle ze musisz potem ten test pisać.
_________________ Każdy z nas może podarować komuś życie. Wystarczy powiedzieć TAK. Może kiedyś Twoje TAK uratuje życie drugiego człowieka. Powiedz TAK.
prosze o wyrozumiałośc w dosyć banalnych pytaniach i bardzo prosze o odpowiedzi.
Studiuje na wydziale GRiT w Jeleniej Górze na Zarzadzaniu, Pierwszy rok, bardzo chiałabym od 2 roku przenieść się do Wrocławia na zarzadzanie i pierwsze moje pytanie jest takie że są dwa wydziały na których jest zarządzanie i nie bardzo wiem na który się starać bo nie wiem czym one się różnia... po drugie czy w ogóle mam możliwośc się przeniesienia, czy słyszeliście o takich ptrzypadkach? konkretnie chodzi mi o zarządzanie, bo o ekonomii wiem że się zdarzały.. i na co oni patrza? na średnia? punkty? brakowało mi troche do wrocławia gdyż miałam 100 pkt a od 114 chyba przyjmowali, nie pamiętam dokładnie.
Chaiałam najpierw was prosić o rade a dopiero później iśc do dziekanatu naszego i waszego.
Pozdrawiam serdecznie i z góry dziękuje za odpowiedz.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum