forum UE Wrocław

Wyszukiwarka pracowników UE Wrocław: GooglePrzeszukaj forum oraz stronę główną UE

Regulamin forum | Strona główna UE | Plan zajęć | ZF info | NE info | IE info
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
akademik a przeniesienie się na II stopień
Autor Wiadomość
agnes06 

Wydział: ZF
Wysłany: 2010-07-19, 23:00   akademik a przeniesienie się na II stopień

hej:)
trochę już się oczytałam o wyposażeniach w akademikach, więc myślę że już większość spraw zostało wyjaśnionych odnośnie warunków mieszkania;)

Ale zastanawiam się jak wygląda sytuacja kiedy ktoś się przenosi do wrocka na II stopień studiów. Do tej pory mieszkałam w innym mieście też w akademiku i nie narzekałam, a wręcz bardzo mi się podobało;) więc teraz też będe składała o akademik. Mam więc w związku z tym kilka pytań:

1. Ktoś wie na jakiej zasadzie jest wtedy przyznawany akademik?? tzn. chodzi mi o to, czy są szanse że współlokatorka, którą mi dobiorą też będzie z 1-go roku studiów II stopnia czy może nie uwzględniają takich kwestii i potrafią przydzielić kogoś z 1-go roku studiów I stopnia?? Bo wiadomo, chyba lepiej jest kiedy dobierają wiekowo...;)

2. Który akademik byście polecili? Bo nie ukrywając po to się studenci decydują na akademik by móc się jakoś zintegrować. Generalnie słyszałam że Przegubowiec jest bardziej "klimatyczny":D a wiadomo, do hałasu podczas nauki trzeba się przyzwyczaić;)

3. A może ktoś składał na studia II stopnia i też się przenosi z innej uczelni?? Może coś wiecie więcej?? Nikt z moich znajomych nie zdecydował się na przeniesienie, więc miło by było gdybym nie była tutaj sama;)

z góry wielkie dzięki za jakiekolwiek odpowiedzi;)

pm97

Wydział: ZF
Wysłany: 2010-07-20, 02:44   

Byc moze sie myle, ale z tego co wiem to dla lat 2 i wyzej termin skladania podania dawno juz minal (nawet dodatkowy). Moga to robic juz tylko osoby ktore teraz beda na 1 roku. No chyba ze jest inaczej przy przenosinach albo o to juz pytalas. Jak nie to radze sie zorientowac bo moze byc problem z dostaniem miejsca.

A co do pytan to tak:
1. Praktycznie we wszystkich pokojach sa ludzie z tego samego roku studiow. Osobiscie nie spotkalem sie z sytuacja gdzie bylby ktos "starszy" lub "mlodszy" ale jak zostaja pojedyncze osoby lub ktos sie wyprowadza to takie cos sie zdaza.

2. Jesli o to chodzi to tak naprawde mozliwosc wyboru masz sporo ograniczona bo i tak przydzielaja z gory jak popadnie i gdzie jest miejsce. A co do polecania to wg mnie lepszy jest Slezak ze wzgledu na ogolnie wyzszy komfort mieszkania. No ale jak kto tam woli. Kazdy powie inaczej.

3. Nikogo nie znam ;)

Aniołek88;) 

Wydział: NE
Wysłany: 2010-07-20, 11:15   

Wydaje mi się, że osoby, które zaczynają studia na II stopniu są traktowane jak osoby z pierwszego roku I stopnia, bo przecież jest rekrutacja i wcześniej nie było wiadomo czy taka osoba się dostanie, więc jak miałaby się starać o akademik ?

Najlepiej zadzwonić do DDS i się zapytać.

Odpowiedz do tematu