Cześć:)
od października zamierzam być studentką UE, co myślę, że mi się uda:p.
Na pewno chcę mieszkać w mieszkaniu, stąd też pytanie do Was: kiedy zacząć szukać mieszkania, żeby znaleźć jakieś w dobrej lokalizacji w stosunku do UE, ładne i najlepiej pokój jednoosobowy? Może Wam się zwalnia miejsce i mogłabym ja zamieszkać?:) Jeśli chodzi o cenę to super by było do 600 zł ze wszystkim..;)
Szukaj już teraz i zaklepuj miejsce od razu. Im później, tym ceny wyższe i mniej miejsca. W tym momencie już większość właścicieli mieszkań wie, czy i jakie pokoje im się zwolnią. Tutaj na forum pojawiają się co jakiś czas ogłoszenia, poszukaj na dlastudenta, czy podobnych stronach.
I jeśli znajdę odpowiednie mieszkanie, zadzwonię i powiem, że chcę zamieszkać w połowie września to właściciel mieszkania zgodzi się czekać? Nie trzeba będzie płacić za nie wcześniej?
szukałam już i najczęściej jest "wolne od maja" i myślę, że właśnie nikt nie będzie chciał tak jakby zaklepać dla mnie, bo pewnie będzie tak jak pisze 3Natalia3, trzeba będzie już wcześniej płacić a to mnie nie urządza. Mimo wszystko jakby ktoś właśnie miał pokój dla jednej osoby to ponawiam pytanie/prośbę o kontakt, bo jestem jak najbardziej zainteresowana
Spotkałam się wiele razy z ofertą, gdzie mieszkanie było wolne od początku/połowy września (koniec studiów, wyprowadzka, pokój wolny). A co do kosztów, to niestety trzeba się z nimi liczyć, ale w większości przypadków daje się taką kasę zaliczyć jako kaucję zwrotną, którą i tak trzeba wnieść.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum