Wysłany: 2008-07-08, 16:31 Podanie o akademik, dochód rodziców
Chce ubiegać się o akademik. Podanie pobrałem ze strony internetowej REKRUTACJA UE. W podaniu mam podać dochód na osobę w rodzinie w roku 2006. Mam pytanie, czy nie jest to stare podanie i dochód ma być z innego roku np. z 2007,2008, czy faktycznie może być z 2006 roku?
Wiecie też może jaki jest maksymalny dochód na 1 osobę w rodzinie, żeby dostać akademik??
no nie wiem czy aby na pewno... dzisiaj bylam w przegubie i wisi karteczka ze dostaje sie punky za: odleglosc od domu, srednia (punkty) i wlasnie dochod na osobe. w kazdej kategorii zdaje sie do 5 pktow mozna dostac.
co do dochodu - pewnie stary wzor i za 2007 trzeba - bo przeciez 2008 jeszcze trwa, nie? ;>
Wydział: NE
Wiek: 22 Dołączyła: 04 Kwi 2008 Posty: 113 Skąd: się biorą dzieci?
Wysłany: 2008-07-08, 19:58
Wiesz, z tym wzorem to jest tak, że pytanie o dochód wynika z pytania o stypendium socjalne. Więc skoro nie interesuje mnie w ogóle ten punkt w podaniu, to pomijam również dochód. Tak ja wywnioskowałam. Pisałam już wcześniej, że dzisiaj dzwoniłam. Powiedziano mi, że z tym dochodem to było dużo roboty i załatwiania (np. potwierdzenie ze skarbówki), więc zrezygnowano z tego.
no nie wiem czy aby na pewno... dzisiaj bylam w przegubie i wisi karteczka ze dostaje sie punky za: odleglosc od domu, srednia (punkty) i wlasnie dochod na osobe. w kazdej kategorii zdaje sie do 5 pktow mozna dostac.
co do dochodu - pewnie stary wzor i za 2007 trzeba - bo przeciez 2008 jeszcze trwa, nie? ;>
czyli jak mam 40 km do Wrocławia i 136 punktów to nie bardzo mam szanse na akademik?
przyjzalam sie dokladnie tym punktom i wyglada to tak:
srednia (mniej wiecej bo dokladnie nie pamietam)
<3,1 - 1
3,1-3,5 - 2
3,5-4,0 - 3
4,0-4,5 - 4
> 4,5 - 5
odleglosc od domu
do 100 km 1 pkt (i potem co 100 km 1 punkt wiecej)
kasa
masz socjalne - 3 punkty
nie masz - 0
wywieszona jest tez karteczka z informacja ze akademik przyznano 800ilustam osobom, z powodu braku miejsc nie przyznano 22, a z powodu złamania regulaminu ds 45 (a tam sa znajome dla akademikowych bywalcow nazwiska prosze panstwa )
Wydział: ZF
Wysłany: 2008-07-12, 12:24
ja składałam podanie jakoś dwa dni temu i pani tyklo zapytała ile miałam punktów na studia i jakie to województwo ile km, w pytaniu o dochód sama napisała "kreske" więc chyba teraz nie ma znaczenia (co mnie akurat troche dziwi)
Czyli jak ktoś idzie składać papiery do akademika, to wystarczy zabrać ze sobą to podanie co jest na stronie domów studenckich? Trzeba to wypełnić czy tam na miejscu ktoś to wypełnia?
Gdzie składa się takie podanie? ul.Ślężna 33?
Wydział: ZF
Wysłany: 2008-07-17, 22:03
Wypełniłam wszystko w domu a zostawiłam tylko wolne miejsce w "ile punktów na egzaminie wstępnym" ona sie zapytała podałam ile miałam i sobie wpisała, nie wypełniałam też jaki akademik bo ona mi dopiero o nim opowiedziała i wybrałam ślężak i wpisałam przy niej nazwe, ale generalnie ma być wypełnione wszystko już wcześniej. O dochody nie pytają. W adresie jeszcze województwo je interesowało. Potrzebne jest tylko to podanie które jest do ściągnięcia i nic więcej. A składa sie je w akademiku ślężak, tak od boku sie wchodzi jest wielkimi literami napisane Ddział Domów Studenckich, łatwo trafić.
ale zamieszałam...
Wcale nie zamieszałaś. Wszystko bardzo dokładnie wytłumaczyłaś. Wielkie dzięki.
A wiesz może czy w ślężaku dla pierwszoroczniaków są miejsca wyłącznie w pokojach trzyosobowych. Bo czytałem wypowiedzi na tym forum z zeszłego roku i było napisane, że pierwszaków przydzielili do trójek.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum