Złożyłem podanie o pokój w Przegubie. Na 99% je dostane, więc chciałbym sie od was (lokatorów Przeguba szczególnie) dowiedzieć kilku interesujących mnie szczegółów:
1. Jaki jest w ogóle metraż (pokój 2 osobowy)?
2. Ile jest dużych szaf (czy są miejsca na wieszaki) i ile szafek (półek) ściennych ? Ile stolików i krzeseł(ek) ?
3. Czy w każdym pokoju jest jakaś mała lodówka (piwo musi być chłodne )? Czy raczej muszę kombinować i sam sobie załatwiać ?
4.Jak jest wyposażona kuchnia ? Własne garnki ? Jest mikrofalówka ?
5. Jak jest z netem w akademiku ? Czy w czasie wczytywania onetu zdążę zrobić sobie kawę i skoczyć po ciasteczka ?
6. Panie w sekretariacie domów studenckich wspominały coś o umywalce w każdym pokoju, przesłyszałem się ?
Macie na pewno wiele doświadczeń związanych z wprowadzaniem sie do akademika. Podzielcie się z nami (pierwszakami) swoimi doświadczeniami.
Dzięki z góry.
stingah napisał/a:
No jest umywalka . Do mycia się. I innych spraw.
są tacy, co lubią tam narzygać
do kogo pijesz??
warto pamietac o czajniku elektrycznym i przedluzaczu/czy czyms w tym stylu, bo gniazdek nie ma za duzo.
no i switch bo tylko jedno gniazdko do netu w pokoju, a kompy zazwyczaj 2
"2. Jakimi akademikami dysponuje AE, ile one kosztują?
Cytat:
1. DS Ślężak - pokoje trzyosobowe (314zl/os.) oraz pokoje dwuosobowe (341zl/os.), teoretycznie wysoki standard w obu typach.
2. DS Przegubowiec - pokoje dwuosobowe wysokiego standardu (341zl/os.) oraz dwuosobowe niższego standardu (280zl/os.)"
Panie w sekretariacie mówiły mi że zapłacę 350zł, ale nie wspominały o 2 standardach pokoi. Nie było jakiegoś remontu ostatnio, żeby wyrównać poziomy ?
"6. Co jest potrzebne przy kwaterowaniu?
Cytat:
Zdjęcie, indeks, książeczka wojskowa [wersja dla panow oczywiscie] i jakies papierki wypelnia sie na miejscu"
Aktualnie, w tym roku, też będę musiał przynieść powyższe dokumenty? Jak to jest z tym wojskiem? Muszę zgłosić sie w najbliższej komisji poborowej i pokazać im indeks żeby dali mi spokój ?:D
"12.Który akademik jest lepszy?
Cytat:
Wg mnie Przegubowiec: bliżej większości budynków AE, blizej do Biedronki, EKO i Tercetu , bliżej do Enigmy, blizej na tereny koło budynku J/SWF ( ) Ale jak kto woli.."
Biedronkę widziałem (całkiem blisko aka), ale o co chodzi z EKO, Tercetem (restauracja?), Enigmą i JSWF ?
Stingah, nie zauważyłem tego tematu, ale faktycznie, trochę jest on leciwy i być może coś się zmieniło...
Wydział: Absolwent UE
Wiek: 28 Dołączył: 07 Mar 2005 Posty: 3015 Skąd: Sułów/Wrocław
Wysłany: 2008-07-12, 10:03
kovmart napisał/a:
Panie w sekretariacie mówiły mi że zapłacę 350zł, ale nie wspominały o 2 standardach pokoi.
Remontowana była jedna część przeguba, ale na jakim poziomie te prace są to nie wiem, może skończyli
kovmart napisał/a:
Jak to jest z tym wojskiem? Muszę zgłosić sie w najbliższej komisji poborowej i pokazać im indeks żeby dali mi spokój ?
Na kwaterunek potrzebna ci książeczka wojskowa, a do woja przekazujesz zaświadczenie że studiujesz, które dostajesz w dziekanacie.
kovmart napisał/a:
Jaki jest w ogóle metraż (pokój 2 osobowy)?
Pokoje są bardzo małe nawet bym powiedział, chyba z jakieś 10 mkw bo na szerokość łóżka czyli jakieś 2 i troche długie są, ale być może nawet mniej niż 10 mkw
Panie w sekretariacie mówiły mi że zapłacę 350zł, ale nie wspominały o 2 standardach pokoi. Nie było jakiegoś remontu ostatnio, żeby wyrównać poziomy ?
Remont był, prace dosyć zaawansowane jak już się wyprowadzałem i powiem, że te wyremontowane pokoje na starej części są całkiem całkiem . No i cena się wyrównuje, więc ten punkt nie aktualny jest . Zresztą Kolos się wypowiedzieć może co do standardu starej części bo jest na bieżąco .
kovmart napisał/a:
Biedronkę widziałem (całkiem blisko aka), ale o co chodzi z EKO, Tercetem (restauracja?), Enigmą i JSWF ?
Tercet - restauracja w sumie można tak nazwać bo najwięcej tam spożywamy chyba... ;P. No a normalnie to Tercet to monopol 24h (koło Biedrony)
EKO to sklep naprzeciwko Biedrony, tez tani czasami.
Enigma to klub juz nieistniejący . Właściwie znajduje sie w Przegubie
J to budynek za Przegubem (dydaktyczne sale ma) a SWF to Studium Wychowania Fizycznego - 2 kroki od Przeguba .
Wydział: ZF
Wiek: 27 Dołączył: 28 Mar 2005 Posty: 113 Skąd: Sky Valley ;)
Wysłany: 2008-07-12, 10:45
tercet-restauracja buhehehehehehehe to jest podstawowy punkt orientacyjny na mapie jak się zachce pić w nocy, to to jest najlepsze miejsce do tego
_________________ Mr Neutron! The most dangerous and terrifying man in the world! The man with the strength of an army! The wisdom of all the scholars in history! The man who had the power to destroy the world.
Wydział: IE
Wiek: 26 Dołączyła: 08 Mar 2005 Posty: 2486 Skąd: w cieniu 71
Wysłany: 2008-07-14, 08:54
dziubowa napisał/a:
PaJAC napisał/a:
stingah napisał/a:
No jest umywalka . Do mycia się. I innych spraw.
są tacy, co lubią tam narzygać
do kogo pijesz??
..uderz w stół ..
Chciałam napomknąć, że miedzy 'kompleksem turystyczno-rekreacyjno-gastronomiczno-alkoholowym' [eko-biedrona-tercet] a placem targowym otworzyli kebaba. Bez szaleństw, ale zawsze to odskocznia od słoneczka albo pani Heli i jej pierogów.
Chciałam napomknąć, że miedzy 'kompleksem turystyczno-rekreacyjno-gastronomiczno-alkoholowym' [eko-biedrona-tercet] a placem targowym otworzyli kebaba. Bez szaleństw, ale zawsze to odskocznia od słoneczka albo pani Heli i jej pierogów.
No tam już od jakiegoś roku jest Di Roberto gdzie można zjeść gyrosa z frytasami za 7 zł . Całkiem przyzwoicie.
Wydział: IE
Wiek: 26 Dołączyła: 08 Mar 2005 Posty: 2486 Skąd: w cieniu 71
Wysłany: 2008-07-14, 14:56
kovmart napisał/a:
Widze (czytam), a tu lekki offtop Miało byc o wyglądzie pokoju, a jesteśmy już na budce z kebabem. Chyba wyszliście za bardzo z akademika
ileż można pisac o tym jak jest w pokoju w akademiku? Jak zostałeś do takiego przydzielony, no to po co Ci to wiedzieć, skoro przekonasz się już niedługo i bedziesz musiał sie przyzwyczaić ?
Po prostu zastosuj się do dobrych rad co wziąć, a czego nie musisz, bo będzie. I już
Wydział: NE
Wiek: 25 Dołączył: 04 Sie 2007 Posty: 94 Skąd: przegub 1310
Wysłany: 2008-07-23, 15:21
Tak, jak wychodzisz z przeguba idziesz z 20 metrow na prawo i masz parking na jakies 40 aut, lub placisz hajsiwo za niby strzezony parking ( nie wiem ile, nie skorzystalem, ale wiem na pewno ze za drogo ) i parkujesz z tylu przeguba: jedyny plus, ze prawie zawsze masz miejsce.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum