forum UE Wrocław

Wyszukiwarka pracowników UE Wrocław: GooglePrzeszukaj forum oraz stronę główną UE

Regulamin forum | Strona główna UE | Plan zajęć | ZF info | NE info | IE info
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Pokój w Przegubie
Autor Wiadomość
kovmart 

Wydział: ZF
  Wysłany: 2008-07-11, 23:48   Pokój w Przegubie

Złożyłem podanie o pokój w Przegubie. Na 99% je dostane, więc chciałbym sie od was (lokatorów Przeguba szczególnie) dowiedzieć kilku interesujących mnie szczegółów:

1. Jaki jest w ogóle metraż (pokój 2 osobowy)?
2. Ile jest dużych szaf (czy są miejsca na wieszaki) i ile szafek (półek) ściennych ? Ile stolików i krzeseł(ek) ?
3. Czy w każdym pokoju jest jakaś mała lodówka (piwo musi być chłodne :D )? Czy raczej muszę kombinować i sam sobie załatwiać ?
4.Jak jest wyposażona kuchnia ? Własne garnki ? Jest mikrofalówka ?
5. Jak jest z netem w akademiku ? Czy w czasie wczytywania onetu zdążę zrobić sobie kawę i skoczyć po ciasteczka ? :D
6. Panie w sekretariacie domów studenckich wspominały coś o umywalce w każdym pokoju, przesłyszałem się ?

Macie na pewno wiele doświadczeń związanych z wprowadzaniem sie do akademika. Podzielcie się z nami (pierwszakami) swoimi doświadczeniami.
Dzięki z góry.

stingah 

Zaproszone osoby: 5
Wysłany: 2008-07-12, 00:12   

Po pierwsze:
http://www.forumue.pl/top...2006-vt1640.htm

Ale z racji tego iż to Twój pierwszy raz, to odpowiem na Twoje pytania ;) .

kovmart napisał/a:
1. Jaki jest w ogóle metraż (pokój 2 osobowy)?
Niewielki ;)
kovmart napisał/a:
2. Ile jest dużych szaf (czy są miejsca na wieszaki) i ile szafek (półek) ściennych ? Ile stolików i krzeseł(ek) ?
Jedna duża szafa z miejscem na wieszaki, dużo małych półek, 2 krzesła i 2 stoliki lub stolik i biurko (różnie bywa ;) )
kovmart napisał/a:
3. Czy w każdym pokoju jest jakaś mała lodówka (piwo musi być chłodne )? Czy raczej muszę kombinować i sam sobie załatwiać ?
Jest.
kovmart napisał/a:
4.Jak jest wyposażona kuchnia ? Własne garnki ? Jest mikrofalówka ?
:D :D :D no to chyba jasne, że trzeba własne zabawki przywieźć. Mikrofali nie ma :) . Same kuchenki gazowe/elektryczne.
kovmart napisał/a:
5. Jak jest z netem w akademiku ? Czy w czasie wczytywania onetu zdążę zrobić sobie kawę i skoczyć po ciasteczka ?
100Mbps
kovmart napisał/a:
6. Panie w sekretariacie domów studenckich wspominały coś o umywalce w każdym pokoju, przesłyszałem się ?
No jest umywalka ;) . Do mycia się. I innych spraw.
:chrupek

PaJAC 

Wysłany: 2008-07-12, 01:10   

stingah napisał/a:
są tacy, co lubią tam narzygać :P
stingah napisał/a:
Po pierwsze:
http://www.forumue.pl/top...2006-vt1640.htm
chyba już nie do końca aktualne, ale nie chce mi się poprawiać :P

Grupa UE Wrocław @ last.fm Join us!

dziubowa 

Zaproszone osoby: 2
Wysłany: 2008-07-12, 01:56   

PaJAC napisał/a:
stingah napisał/a:
są tacy, co lubią tam narzygać :P

do kogo pijesz?? :kolos

warto pamietac o czajniku elektrycznym i przedluzaczu/czy czyms w tym stylu, bo gniazdek nie ma za duzo.
no i switch bo tylko jedno gniazdko do netu w pokoju, a kompy zazwyczaj 2

kovmart 

Wysłany: 2008-07-12, 09:16   

"2. Jakimi akademikami dysponuje AE, ile one kosztują?
Cytat:
1. DS Ślężak - pokoje trzyosobowe (314zl/os.) oraz pokoje dwuosobowe (341zl/os.), teoretycznie wysoki standard w obu typach.
2. DS Przegubowiec - pokoje dwuosobowe wysokiego standardu (341zl/os.) oraz dwuosobowe niższego standardu (280zl/os.)"
Panie w sekretariacie mówiły mi że zapłacę 350zł, ale nie wspominały o 2 standardach pokoi. Nie było jakiegoś remontu ostatnio, żeby wyrównać poziomy ?

"6. Co jest potrzebne przy kwaterowaniu?
Cytat:
Zdjęcie, indeks, książeczka wojskowa [wersja dla panow oczywiscie] i jakies papierki wypelnia sie na miejscu"
Aktualnie, w tym roku, też będę musiał przynieść powyższe dokumenty? Jak to jest z tym wojskiem? Muszę zgłosić sie w najbliższej komisji poborowej i pokazać im indeks żeby dali mi spokój ?:D

"12.Który akademik jest lepszy?
Cytat:
Wg mnie Przegubowiec: bliżej większości budynków AE, blizej do Biedronki, EKO i Tercetu ;) , bliżej do Enigmy, blizej na tereny koło budynku J/SWF ( :D ) Ale jak kto woli.."
Biedronkę widziałem (całkiem blisko aka), ale o co chodzi z EKO, Tercetem (restauracja?), Enigmą i JSWF ? :D

Stingah, nie zauważyłem tego tematu, ale faktycznie, trochę jest on leciwy i być może coś się zmieniło...

jul 

Wydział: Absolwent UE
Wysłany: 2008-07-12, 10:03   

kovmart napisał/a:
Panie w sekretariacie mówiły mi że zapłacę 350zł, ale nie wspominały o 2 standardach pokoi.
Remontowana była jedna część przeguba, ale na jakim poziomie te prace są to nie wiem, może skończyli

kovmart napisał/a:
Jak to jest z tym wojskiem? Muszę zgłosić sie w najbliższej komisji poborowej i pokazać im indeks żeby dali mi spokój ?

Na kwaterunek potrzebna ci książeczka wojskowa, a do woja przekazujesz zaświadczenie że studiujesz, które dostajesz w dziekanacie.

kovmart napisał/a:
Jaki jest w ogóle metraż (pokój 2 osobowy)?

Pokoje są bardzo małe nawet bym powiedział, chyba z jakieś 10 mkw bo na szerokość łóżka czyli jakieś 2 i troche długie są, ale być może nawet mniej niż 10 mkw

stingah 

Wysłany: 2008-07-12, 10:12   

kovmart napisał/a:
Panie w sekretariacie mówiły mi że zapłacę 350zł, ale nie wspominały o 2 standardach pokoi. Nie było jakiegoś remontu ostatnio, żeby wyrównać poziomy ?
Remont był, prace dosyć zaawansowane jak już się wyprowadzałem i powiem, że te wyremontowane pokoje na starej części są całkiem całkiem ;) . No i cena się wyrównuje, więc ten punkt nie aktualny jest :) . Zresztą Kolos się wypowiedzieć może co do standardu starej części bo jest na bieżąco ;) .
kovmart napisał/a:
Biedronkę widziałem (całkiem blisko aka), ale o co chodzi z EKO, Tercetem (restauracja?), Enigmą i JSWF ?
Tercet - restauracja :D w sumie można tak nazwać :)) bo najwięcej tam spożywamy chyba... ;P. No a normalnie to Tercet to monopol 24h (koło Biedrony)
EKO to sklep naprzeciwko Biedrony, tez tani czasami.
Enigma to klub juz nieistniejący :/ . Właściwie znajduje sie w Przegubie ;)
J to budynek za Przegubem (dydaktyczne sale ma) a SWF to Studium Wychowania Fizycznego - 2 kroki od Przeguba :) .

HerrBert 

Wysłany: 2008-07-12, 10:45   

tercet-restauracja :D buhehehehehehehe ;) to jest podstawowy punkt orientacyjny na mapie :D jak się zachce pić w nocy, to to jest najlepsze miejsce do tego ;)

katia 

Wydział: IE
Wysłany: 2008-07-14, 08:54   

dziubowa napisał/a:
PaJAC napisał/a:
stingah napisał/a:
No jest umywalka . Do mycia się. I innych spraw.
są tacy, co lubią tam narzygać

do kogo pijesz??

..uderz w stół .. :D

Chciałam napomknąć, że miedzy 'kompleksem turystyczno-rekreacyjno-gastronomiczno-alkoholowym' [eko-biedrona-tercet] a placem targowym otworzyli kebaba. Bez szaleństw, ale zawsze to odskocznia od słoneczka albo pani Heli i jej pierogów.

Zobacz mnie na GoldenLine

stingah 

Wysłany: 2008-07-14, 13:41   

katia napisał/a:
Chciałam napomknąć, że miedzy 'kompleksem turystyczno-rekreacyjno-gastronomiczno-alkoholowym' [eko-biedrona-tercet] a placem targowym otworzyli kebaba. Bez szaleństw, ale zawsze to odskocznia od słoneczka albo pani Heli i jej pierogów.

No tam już od jakiegoś roku jest Di Roberto gdzie można zjeść gyrosa z frytasami za 7 zł ;) . Całkiem przyzwoicie.

kovmart 

Wysłany: 2008-07-14, 14:40   

Widze (czytam), a tu lekki offtop :P Miało byc o wyglądzie pokoju, a jesteśmy już na budce z kebabem. Chyba wyszliście za bardzo z akademika :P :)

katia 

Wydział: IE
Wysłany: 2008-07-14, 14:56   

kovmart napisał/a:
Widze (czytam), a tu lekki offtop Miało byc o wyglądzie pokoju, a jesteśmy już na budce z kebabem. Chyba wyszliście za bardzo z akademika :)

ileż można pisac o tym jak jest w pokoju w akademiku? Jak zostałeś do takiego przydzielony, no to po co Ci to wiedzieć, skoro przekonasz się już niedługo i bedziesz musiał sie przyzwyczaić ? :D :D
Po prostu zastosuj się do dobrych rad co wziąć, a czego nie musisz, bo będzie. I już :)

Zobacz mnie na GoldenLine

SkuchowskiePYLY 

Wydział: NE
Wysłany: 2008-07-23, 15:03   

Nom tak jak przedmowcy: pokoik maly....... udalo mi sie znalezc pare fotek z imprez itd gdzie mozesz go mniewiecej ocenic:

1. pokoj moich kumpli z pietra (mieli malo rzeczy, lapki i ogolnie miejsca troszke bylo)
http://img378.imageshack.us/img378/4273/s1zu0.jpg
2. wejscie od strony drzwi (moze nie widac, ale mielismy na prawde duzo gratow z kumplem i miejsca za duzo nie bylo;/)
http://img378.imageshack.us/img378/3118/s2ml6.jpg
3. tutaj perpektywa gdzie stoje na lozku kolo lodowki i robie zdjecie na ta duza szafe (z 50 cm miejsca miedzy lozkiem, a stolem - jak moj ziomek z pokoju chcial przejsc to musialem dupsko wsuwac albo wstawac nawet :P )
http://img378.imageshack.us/img378/9604/s3jo3.jpg

Aldrin 

Wysłany: 2008-07-23, 15:11   

Czy w Przegubie jest parking gdyby student chciał zabrać auto?

SkuchowskiePYLY 

Wydział: NE
Wysłany: 2008-07-23, 15:21   

Tak, jak wychodzisz z przeguba idziesz z 20 metrow na prawo i masz parking na jakies 40 aut, lub placisz hajsiwo za niby strzezony parking ( nie wiem ile, nie skorzystalem, ale wiem na pewno ze za drogo :D ) i parkujesz z tylu przeguba: jedyny plus, ze prawie zawsze masz miejsce.

Odpowiedz do tematu