forum UE Wrocław

Wyszukiwarka pracowników UE Wrocław: GooglePrzeszukaj forum oraz stronę główną UE

Regulamin forum | Strona główna UE | Plan zajęć | ZF info | NE info | IE info
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
porównanie akademików
Autor Wiadomość
aswywiadu 

Wydział: NE
Wysłany: 2007-07-08, 13:21   porównanie akademików

czytałam FAQ:)
ale tak konkretnie, w którym jest więcej miejsca w pokojach;) który jest lepiej umeblowany, który system z łazienkami jest lepszy, z kuchnia
w którym lepsza atmosfera i milsze portierki;) i ile w ktorym jest miejsc?:>

nitra 

Wydział: ZF
Wysłany: 2007-07-08, 13:40   

aswywiadu napisał/a:
w którym jest więcej miejsca w pokojach;)

niby w Ślężąku ale za to na 3 osoby

aswywiadu napisał/a:
który jest lepiej umeblowany

pod tym względem bardziej spodobał mi się Przegubowiec bo wiecej szafek i jest to doś funkcjonalniej niez w Ślężaku poukładane

aswywiadu napisał/a:
który system z łazienkami jest lepszy, z kuchnia

teoretycznie Ślężak, bo blisko modułowo <na 3 pokoje łązienka> ale kuchnia jest na piętro, z tym, że piętra są dużo mniejsze, moim zdaniem jednak tutaj też wygrywa Przegubowiec bo w modułach np. pod prysznicem jest tylko wiszaca ceratka, za to w Przegubie można się spokojnie zamknąć i tych kabin w końcu też nie jest mało

aswywiadu napisał/a:
w którym lepsza atmosfera i milsze portierki

no wiadoooooomooooo, że Przegub, tu jak wchodzić to na luzie, nie musisz zostawiać żadnej śmiesznej legitki ani nic takiego ;)

no a jesli chodzi o liczbe ludnosci akademikowej, to ogolnie znacznie wiecej jest w Ślężąku ale i tak pietra sa male, a jak juz się chcesz poruszać to jeżdzisz windą i się tego nie czuje; w Przegubie natomiast pietra sa wieksze ale jest ich malo i caly akademik jest podzielony na dwie czesci i tez sie wydaje, ze jest mniej osób niz w rzeczywistosci ale jeden jak i drugi swoją potęge :P ma

ja polecam Przeguba ]:->

a i w Przegubie jest sklepik ale w nim się piwa nie kupi niestety <to tak na marginesie> :P

jul 

Wydział: Absolwent UE
Wysłany: 2007-07-08, 13:57   

łoł wyczerpująca odpowiedź :D

ja tylko dodam, że mieszkałem rok w przegubie i całkiem było. Sprawy bytowe ok. Pokoje trochę małe, a raczej nieumiejętnie zagospodarowane (za dużo za dużych mebli) ale jest dobrze.

stingah 

Zaproszone osoby: 5
Wysłany: 2007-07-08, 14:06   

nitra napisał/a:
a i w Przegubie jest sklepik ale w nim się piwa nie kupi niestety <to tak na marginesie> :P

W Ślężaku też jest sklepik. Piwa się w sklepikach nie kupi ale zaopatrzenie w pokojach się znajdzie - i coś do pica i fajki też ;) . No i dodać trzeba że w obu są sale telewizyjne, a w Przegubie owiany mgiełką legendy - pokój nauki :D - nikt go jeszcze nie odnalazł :D .

aswywiadu napisał/a:
w którym lepsza atmosfera i milsze portierki;)

No ostatnio jedna przeszła z Ślężaka do Przeguba taka średnia ale się przeżyć da ;) .

A atmosfera to zależy co wolisz :P . W Przegubie jemy koty chwaląc Szatana a w Ślężaku bierzemy tablety słuchając techno.

No a poza tym w Przegubie mieszkał Jul, ojciec dyrektor forum - rekomendacja najlepsza jaka może być :P . No i jeszcze ja tam z PaJACem bydziemy :P :D hyhy.

aswywiadu 

Wysłany: 2007-07-08, 14:33   

hehe dzięki za odpowiedzi;)

Cytat:
W Przegubie jemy koty chwaląc Szatana a w Ślężaku bierzemy tablety słuchając techno.

to jednak przegubowiec;) bo dla mnie akurat muzyka to jest priorytet, zęby sie z kimś można było dobrać;) bo ja bez jakiegoś podkladu to średnio funkcjonuje;)

i w jaki sposób beda przydzielani towarzysze doli nie niedoli do pokoju mego ementualnego?;)

a czy jest ktos zorientowany w tym tajemniczym limicie miejsc w akademikach dla pierwszorocznych?:> cos na stronie patrzylam, ale szczerze az tak doklenie nie chcialo mi sie szukac:D

jul 

Wysłany: 2007-07-08, 15:51   

raczej miejsc jest dużo, jak masz kawałek do wrocka to dostaniesz łóżko

a koty to w przegubie tylko my jedliśmy :D :D

dziubowa 

Zaproszone osoby: 2
Wysłany: 2007-07-08, 15:53   

aswywiadu napisał/a:
i w jaki sposób beda przydzielani towarzysze doli nie niedoli do pokoju mego ementualnego?;)

jesli sobie nie zazyczysz byc z jakas kolezanką to przydzielą ci kogos najprawdopodobniej z 1 roku.

a co do limitu miejsc to jeszcze nie slyszalam zeby komus odmowili.

nitra 

Wysłany: 2007-07-08, 17:18   

julianek napisał/a:
łoł wyczerpująca odpowiedź :D

staram się jak mogę :D

stingah napisał/a:
w Przegubie owiany mgiełką legendy - pokój nauki :D - nikt go jeszcze nie odnalazł :D

bo nikt go jeszcze nie chciał szukać :P

stingah napisał/a:
No i jeszcze ja tam z PaJACem bydziemy :P :D hyhy.

O M G ]:->

jul napisał/a:
a koty to w przegubie tylko my jedliśmy :D :D

koty, karaluchy i puszki bo Żuberku :P a teraz chodujesz sobie pająka co jego los juz tez jest pewnie przesądzony :P

dziubowa napisał/a:

skoro ja dostałam, to każdy może ;)

kama 

Wysłany: 2007-07-08, 19:19   

nitra napisał/a:
dziubowa napisał/a:

skoro ja dostałam, to każdy może ;)

Nuter zapomniał dodać, że mieszka jakieś 27 km od Wrocławia ;)

nitra napisał/a:
no wiadoooooomooooo, że Przegub, tu jak wchodzić to na luzie, nie musisz zostawiać żadnej śmiesznej legitki ani nic takiego ;)

To jest baaaardzo duży plus, można nielegalnie sobie spać bez żadnego płacenia, no i normalnie się wchodzi w ciągu dnia.

mkr 

Wysłany: 2007-07-08, 21:09   

a ja jako niezależny pbserwator musze przyznać, ze lepsze imprezy są w przegubie :) a zwłaszcza w starej części :D

No i trawnik za przegubem jest o niebo większy i fajniejszy niż za ślężakiem :)

dnq88 

Wydział: IE
Wysłany: 2007-07-08, 21:43   

To może też podbije do tematu;D Mówicie że taki podział na muze? Czyli idąc do przeguba trzeba liczyc sie z duza iloscia satanow, metalu i czarnych mszy? Z kolei slezak to bardziej klubowicze, czy też technoboje w bialych rekawiczkach?^^ Ja tam w sumie techna nie cierpie, wole cos ambitniejszego^^ czysty trensik, te sprawy. Ludzie zainsteresowani znają przepasc miedzy tymi stylami;P Chodzi mi też o to czy mozna skladac 'podania' do obydwoch akademikow, a potem wybrac sobie ktorys po ewentualnym dostaniu sie na obydwa. Jesli bóg, ew. satan dopomoze, to dostane sie na AE, mieszkam 80km od wr0, wiec z tego co czytam z dostaniem sie chyba nie bedzie problemow?

Aaa i jeszcze jedna sprawa, mieliscie jakies przykre akcje przy dostaniu sie do akademika? Jakis dziwoląg w pokoju, typ nie do zniesienia, albo upierdliwi sąsiedzi? Czy wszyscy to poprostu sami zyczliwi imprezowicze? ^^

nitra 

Wysłany: 2007-07-08, 22:52   

kama napisał/a:
mieszka jakieś 27 km od Wrocławia

nie przesadzaj - 30 km <kaaaaaaaawał drogi> :P

stingah napisał/a:
W Przegubie jemy koty chwaląc Szatana a w Ślężaku bierzemy tablety słuchając techno.

dnq88 napisał/a:
Mówicie że taki podział na muze?

dnq88, nie traktuj tego tak dosłownie ;) prawda jest taka, że do akademików rafiają różni ludzie o różnych upodobaniach muzycznych ;)

dnq88 napisał/a:
Chodzi mi też o to czy mozna skladac 'podania' do obydwoch akademikow, a potem wybrac sobie ktorys po ewentualnym dostaniu sie na obydwa

wydaje mi się, że jest to nie możliwe ponieważ <przynajmniej w zeszłym roku tak było> najpierw dostajesz się na jedna liste jako kandydat do akademika <wiec liczba podan nie gra roli> później dopiero są brane pod uwagę Twoje preferencje <więc jeśli napiszesz o dwóch akademikach upchną Cię tam, gdzie będzie więcej miejsca> ;)

dnq88 napisał/a:
mieszkam 80km od wr0, wiec z tego co czytam z dostaniem sie chyba nie bedzie problemow?

spoko loko masz szansę dużą, jeżeli już nie masz pokoju w kieszeni :D

dnq88 napisał/a:
Aaa i jeszcze jedna sprawa, mieliscie jakies przykre akcje przy dostaniu sie do akademika? Jakis dziwoląg w pokoju, typ nie do zniesienia, albo upierdliwi sąsiedzi? Czy wszyscy to poprostu sami zyczliwi imprezowicze?

tutaj odpowiedzi będzie pewnie tyle ilu mieszkanców w akademiku ;) ale z mojego punktu widzenia akademik był super, cale moje pietro było dość dobrze zgrane więc jak na Przegubowca 1/8 ludzi była ok no i dochodzi do tego 1/4 pierwszego piętra <no w sumie jeden pokój ale zbyt wiele osób się przez niego przewinęło, żeby napisać tylko o dwóch osobach ]:-> no nie :kolos >, trochę z drugiego i nieliczni z 3 <reszty nie znalam> ale ta gromadka to już dość dużo ;) <a i info o piętrach dotyczy tylko nowej części :D >

PaJAC 

Wysłany: 2007-07-08, 23:30   

dnq88 napisał/a:
Jakis dziwoląg w pokoju

hmm :roll :D :D :D gdzies tak z 20 sie zmiesci :D

Grupa UE Wrocław @ last.fm Join us!

aswywiadu 

Wysłany: 2007-07-08, 23:38   

hehe;)
pozyjemy zobaczymy, niezaprzeczalny plus tych akademików to odleglosc od uczelni, a raczej bliskosc /przynajmniej tka mi wyszlo ze studiowania mapy:D/

chyba w tym nie ma różnicy miedzy nimi;)

mkr 

Wysłany: 2007-07-08, 23:40   

aswywiadu napisał/a:
/przynajmniej tka mi wyszlo ze studiowania mapy:D/
no jak na asa wywiadu, to nieźle ;)
Mieszkając w akademiku możesz wstać 5 minut przed zajęciami, co nawet zostało udokumentowane na filmie promującym AE pt. "ślężak" ;)

jedyne opóźnienie może być, jak trafisz na falę z zielonego światła na skrzyżowaniu Ślężnej i Kamiennej :D

Odpowiedz do tematu