Witam serdecznie drogie Koleżanki i Kolegów!
Jak w temacie mam pytanie w związku ze stypendium naukowym. Szukałam już odp na tym forum jak również próbowałam dodzwonić się do dziekanatu - niestety bez skutku.
Czytałam w regulaminie, że osoby, które w październiku rozpoczną studia mgr na UE mogą się ubiegać o stypendium naukowe już na pierwszym semestrze a wtedy średnia bierze się z poprzednich semestrów czyli ze studiów licencjackich. Chciałabym się dowiedzieć jak to wygląda w rzeczywistości. Czy odnosi się to tylko do osób, które kończyły licencjata na UE i kontynuują mgr na UE czy poprzednia szkoła jest bez znaczenia? Jak szkoła się zapatruje na osoby, które kończyły licencjata (3,5 roku) a na ostatnim sem. miały tylko 2 przedmioty?? I w ogóle mniej więcej jaka to jest suma?
A i średnią miałam na ostatnim roku lic. wyższą niż 4,5 i zamierzam u Was studiować na wydziale ZIF.
Wydział: NE
Wysłany: 2009-07-09, 10:49
mogą starać się studenci wszystkich uczelni, nie tylko UE. Pod uwagę bierze się ostatnie 2semestry lic. Progi ocen są różne na każdym wydziale i niestety nie są zamieszczane na stronie UE tylko wywieszane pod dziekanatami.
Pamiętaj jednak że stypendium w tej sytuacji dostaniesz tylko na 1 semestr(w twoim przypadku zimowy). Potem musisz znowu złożyć podanie obliczjąc średnią za ostatni semestr lic i pierwszy semestr mgr.
Aha a to że na ostatnim semetrze lic były tylko 2 przedmioty to nie problem. Pod uwagę bierzesz wszystkie przedmioty i tyle:)
jak się liczy średnią do stypendium naukowego? Bierze się wszystkie oceny pod uwagę z jednego przedmiotu np. z fizyki? (fiza laborki, ćwiczenia, egzamin)
_________________ "Mówi się, że nie można żyć bez miłości... Osobiście uważam, że ważniejszy jest tlen."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum