forum UE Wrocław

Wyszukiwarka pracowników UE Wrocław: GooglePrzeszukaj forum oraz stronę główną UE

Regulamin forum | Strona główna UE | Plan zajęć | ZF info | NE info | IE info
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
stypendium naukowe
Autor Wiadomość
Alutek21 

Wydział: ZF
Wysłany: 2009-07-08, 16:27   stypendium naukowe

Witam serdecznie drogie Koleżanki i Kolegów!
Jak w temacie mam pytanie w związku ze stypendium naukowym. Szukałam już odp na tym forum jak również próbowałam dodzwonić się do dziekanatu - niestety bez skutku.
Czytałam w regulaminie, że osoby, które w październiku rozpoczną studia mgr na UE mogą się ubiegać o stypendium naukowe już na pierwszym semestrze a wtedy średnia bierze się z poprzednich semestrów czyli ze studiów licencjackich. Chciałabym się dowiedzieć jak to wygląda w rzeczywistości. Czy odnosi się to tylko do osób, które kończyły licencjata na UE i kontynuują mgr na UE czy poprzednia szkoła jest bez znaczenia? Jak szkoła się zapatruje na osoby, które kończyły licencjata (3,5 roku) a na ostatnim sem. miały tylko 2 przedmioty?? I w ogóle mniej więcej jaka to jest suma?

A i średnią miałam na ostatnim roku lic. wyższą niż 4,5 i zamierzam u Was studiować na wydziale ZIF.

Z góry dziękuję za odp.
pozdrawiam

johnowa 

Wydział: NE
Wysłany: 2009-07-09, 10:49   

mogą starać się studenci wszystkich uczelni, nie tylko UE. Pod uwagę bierze się ostatnie 2semestry lic. Progi ocen są różne na każdym wydziale i niestety nie są zamieszczane na stronie UE tylko wywieszane pod dziekanatami.

Pamiętaj jednak że stypendium w tej sytuacji dostaniesz tylko na 1 semestr(w twoim przypadku zimowy). Potem musisz znowu złożyć podanie obliczjąc średnią za ostatni semestr lic i pierwszy semestr mgr.

Aha a to że na ostatnim semetrze lic były tylko 2 przedmioty to nie problem. Pod uwagę bierzesz wszystkie przedmioty i tyle:)

Alutek21 

Wydział: ZF
Wysłany: 2009-07-09, 13:11   

o dzięki wielkie :) więc nie pozostaje mi nic innego jak złożyć dokumenty :)
pozdrawiam i jeszcze raz dzięki za odp.

aria 

Wydział: IE
Wysłany: 2009-12-09, 20:00   

jak się liczy średnią do stypendium naukowego? Bierze się wszystkie oceny pod uwagę z jednego przedmiotu np. z fizyki? (fiza laborki, ćwiczenia, egzamin)

Odpowiedz do tematu