W przyszlym tygodniu mamy z kolezankami spisac umowe z wlascicielka mieszkania. Tylko jakie punkty powinny sie znalezc w takiej umowie?? jakie prawa i obowiazki nasze i wlascicielki powinnysmy tam zawrzec oprocz placenia rachunkow? a moze znacie jakies haczyki?? :566:
hm, ja mam spisana jakas prosta, czlowiek u ktorego z kumplem wynajmujemy pokoj z nikim umow nie pisal, bylismy pierwsi...
używanie gógli pozatym nie boli
ja w umowie mam zaznaczone że za określoną kwotę mam zapewnione odpowiednie rzeczy, dostęp do łazienki itp, czas trwania umowy (nieokreślony z okresem wypowiedzenia 1 miesiąc)
to chyba najważniejsze...
Popatrz jak wyglądają gotowce...
pewnie ze mozna mieszkac bez umowy, ale zawsze istnieje ryzyko, ze trafisz na jakiegos swira, ktory np zazada zebys nastepnego dnia opuscila mieszkanie...
a jak masz umowe, napewno cos takiego sie nie zdazy, chyba ze ktos nie boi sie sądów :wink:
A ja namawiam na akademik... Nikt nie będzie ci truł, a przedewszytkim blisko na uczelnie... Wszytkim którzy uważają że stancja lepsza dedykuję filmik stancja u babci http://media.putfile.com/Stancja-u-babci
_________________ CREAMFIELDS 1 lipca Wrocław Lotnisko Szymanów!!
W nim zawrzesz wyposażenie mieszkania i stan techniczny tych urządzeń, jak również stany licznikowe.
Wtedy nikt nie posądzi Was, że coś zostało zniszczone czy też było większe zużycie danych mediów.
Dobrym rozwiązaniem jest też wykonanie fotografii aparatem cyfrowym tych urządzeń i zgranie je na płycie CD w dwóch egzemplarzach - jeden dla właścicielach a drugi dla Was.
_________________ Administrator serwisu
OpenDoc.pl Wzory dokumentów
dla każdego
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum