jeśli ktoś sie orientuje kiedy beda podane grupy na wydziale IE to bym prosiła o odpowiedz... a no i oczywiscie nie mam pojecia jak i kiedy sie o tym dowiem. pozdrawiam
Wydział: IE
Wiek: 26 Dołączyła: 08 Mar 2005 Posty: 2486 Skąd: w cieniu 71
Wysłany: 2008-09-08, 16:33
Kinga_sz napisał/a:
jeśli ktoś sie orientuje kiedy beda podane grupy na wydziale IE to bym prosiła o odpowiedz... a no i oczywiscie nie mam pojecia jak i kiedy sie o tym dowiem. pozdrawiam
ja sie dowiedzialam w dzien rozdania indeksów, bo nie widzialam celu jechac na uczelni tylko po to, zeby sie dowiedziec, w ktorej jestem grupie Tego samego dnia sprawdzilam rowniez plan, ktory bedzie wywieszony zapewne w ktorejs z gablotek nieopodal gablotki z grupami. Takze jak przyjedziesz na immatrykulacje i sie tam o tym dowiesz, to sie chyba nic nie stanie ?
no nic sie nie stanie... a jeśli możesz to powiedz mi jak to jest... bo ktoś wczesniej napisał ze zajecia zaczynaja sie w dzien kiedy jest inauguracja czyli 29.10 czy to prawda??? jesli tak to jak mam isc na zajecia nie wiedzac w jakiej jestem grupie... ja juz nic nie wiem... wszystko jest takie pomieszane i kazdy mowi cos innego.
Wydział: IE
Wiek: 26 Dołączyła: 08 Mar 2005 Posty: 2486 Skąd: w cieniu 71
Wysłany: 2008-09-08, 17:07
Tak, to prawda, zajęcia zaczynają się tego samego dnia po inauguracji.
Proponuje nastepujące rozwiązanie - przed inauguracją udajesz sie do budyku A, na 1. piętro, w którejs z gablotek znajdujesz przydział do grup. Odszukujesz siebie, a następnie szukasz na planie zajęć, wywieszonym na pewno blisko gdzieś tam, swojej grupy. Sprawdzasz rozklad zajęć na ten dzień. upewniasz się, czy mimo wszystko będziesz miała wg planu zajęcia po inauguracji. Jeśli tak, to idziesz z jakimś zeszytem i dlugopisem na max. 15 min pierwszych zajęć, zobaczyć prowadzącego, poznać jego imię i nazwisko i dowiedzieć się co trzeba zrobić, żeby zaliczyć zajęcia.
LUB
Jeślil tak, to nie idziesz na zajęcia, bo pewnie przyjdzie jakieś 10% Twojej grupy na owe zajęcia, a reszta pójdzie pić piwo na andersa. Lub do przeguba. Lub gdzie indziej, byleby iść.
LUB
Jeśli nie, to udajesz się w miejsce jakie sobie tylko życzysz, bo w końcu nie ma zajęć tak? Radzę udać się z resztą studentów, na piwo.
Wyczekuję dalszych wątpliwości
No chyba, że wszystko jasne
[ Dodano: 2008-09-11, 17:14 ]
a jeszce gdzies tam ktos napisał ze grupy maja byc podane po 10.09 na stronie wydziału... czy to prawda czy moze to głupotka
No właśnie jak to jest,bo ja będę mogła pojawić się na uczelni dopiero pod koniec października. Czy jest jakaś opcja, żeby dowiedzieć się wcześniej, w której jestem grupie,jaki mam plan zajęć oraz z jakim prowadzącym? Czy jest jakaś opcja zmiany grupy na pierwszym roku? Albo przynajmniej godziny jakiegoś przedmiotu?
BTW. Ile razy zazwyczaj można nie być na zajęciach bez konsekwencji? Mogę się pojawić najwcześniej 23 października. Czy jest opcja, że dalej będę studiować?
przeważnie można mieć 2 nieobecności, ale wszystko da się uzgodnić...
plan pojawi się w internecie, zwykle prowadzący są tam wpisani, co do grupy - jeśli lista nie pojawi się na stronie ue to ktoś może Ci to sprawdzić i napisać... z grupą kombinować można zawsze, ale obawiam się, że 23 października już może być za późno na oficjalne zmiany, co najwyżej może uda się dogadać się z prowadzącymi...
z przepisywaniem ocen bywa różnie, znam przypadek ze ktoś na politechnice jako humana robił jakąś rachunkowość i mu przepisali ,
na IE bez problemu można przedmioty techniczne, zaliczone na politechnice, przpisać np. materiałoznawstwo...
przy przepisywaniu, z tego co wiem, bierze się pod uwagę punkty ects,
w wielu przypadkach można również z prowadzącymi się dogadać...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum