Wysłany: 2008-06-09, 17:31 Finanse czy Informatyka i Ekonometria ?
Cześć, jestem tegorocznym maturzystą i zastanawiam się nad wyborem jednego z dwóch kierunków wydziału ZIF: FiR i IiE. Na temat Finansów i rachunkowości juz się tu w sumie naczytałem, także mógłby mi ktoś napisać jak wyglądają studia na kierunku IiE ? Tzn. jakie są przedmioty, na co jest kładziony największy nacisk i czym różni się od FiR? Z góry thx
Kierunek IiE jest bardziej matematyczny, dużo staty i jej pochodnych, do tego przedmioty informatyczne. Później na specjalizacjach to się rozwidla, jedni kontynuują naukę na bardziej statystycznych specjałkach, inni na informatyce. Generalnie na tej uczelni informatyka to śmiech na sali, więc jeśli wolisz księgować niż analizować dane to proponuję FiR.
_________________ Ya mamma dresses ya funny and ya need mouse to delete files.
No tak, ale jeśli zdecydujesz się na specjalność bardziej związaną ze statystyką, to się nie zawiedziesz Trudno i po 3ch latach będziesz mieć tak sprany mózg, że pokochasz statystykę
_________________ Develop your eccentricities while you are young. That way, when you get old, people won't think you're going gaga. /David Ogilvy/
Heh, prawdopodobieństwo i wszystko z nim związane jest łatwe. Dochodzi do tego pełno różnych wzorów. Każdy musisz zinterprtować inaczej w różnych aspektach. Wszystko jest tak zamotane, że można się załamać. A jeszcze teoria, najrózniejsze pojęcia. Na każdym przedmiocie to samo inaczej nazwane i przeznaczone do coraz bardzij zamotanych rzeczy. Na tej uczelni statystyka nie jest taka łatwa
_________________ Develop your eccentricities while you are young. That way, when you get old, people won't think you're going gaga. /David Ogilvy/
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum