Wydział: Nie jestem z UE
Wysłany: 2010-04-09, 16:23 FiR na WZIiF czy WNE II stopień
hej mam pytanie dla weteranow obecnie studiuje na ue w poznaniu i od pazdziernika przeprowadzam sie do wroclawia w zwiazku z czym chcialabym tu studiowac polecacie mi na II stopień rachune na wydziale nauk ekonomicznych czy na WZIiF?
zaraz zaczną się do znudzenia powtarzane twierdzenia jakoby NE było humanistycznym wydziałem... przejrzyj sobie jakie specjalizacje oferują poszczególne wydziały i na podstawie tej, która Cię zainteresuje, dokonaj wyboru
to gdzie łatwiej się dostać zależy od danego roku i warunków rekrutacji, ponadto od tego jak w danym roku pójdzie maturzystom matura, od ilości osób startujących na dany wydział i kierunek, od tego ile z tych osób z najlepszymi wynikami faktycznie będzie chciało studiować, a ile złoży papiery tylko jako zabezpieczenie - jak pokazują wcześniejsze lata nie można przewidzieć jak w danym roku będzie wyglądać sytuacja
skoro chcesz iść tam gdzie łatwiej się dostać to po co w ogóle pytasz, który wydział lepszy ...
_________________ Każdy z nas może podarować komuś życie. Wystarczy powiedzieć TAK. Może kiedyś Twoje TAK uratuje życie drugiego człowieka. Powiedz TAK.
o przepraszam, źle spojrzałam, myślałam że chodzi o I stopień
ale to nic nie zmienia, ciężko powiedzieć gdzie łatwiej się dostać, bo wszystko zależy ile studentów naszej uczelni zechce kontynuować naukę na tym samym kierunku i ile z tych przysługujących im miejsc zajmą, a ponadto od tego jak pozostałym osobom z rekrutacji pójdzie ten rzekomy test ... więc tak czy inaczej jest to jak wróżenie z fusów
_________________ Każdy z nas może podarować komuś życie. Wystarczy powiedzieć TAK. Może kiedyś Twoje TAK uratuje życie drugiego człowieka. Powiedz TAK.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum