Wydział: Nie jestem z UE
Wysłany: 2009-12-26, 13:38 Informatyka i Ekonometria - USM
cześć wszystkim,
Jestem po Zarządzaniu - 5 lat temu oraz podyplomówce Administrowanie Sieciami Komputerowymi na PWr 3 lata temu. Jestem dosyć stary na studiowanie (32 lata).
Zastanawiam się nad Informatyką i Ekonometrią. Za matmą nie przepadam (a trzeba wziąć pod uwagę przepaść czasową jaka minęła od studiów). Da się wyżyć? jaki jest stosunek liczby rozpoczynających do kończących i czy dam radę... ?
hmph... od pewnego doktora prowadzącego zajęcia z ekonometrii usłyszałem, że ten kierunek jest najbardziej zmatematyzowanym na uczelni (ile w tym prawdy nie wiem bo nie studiowałem na innych kierunkach, a przechodziłem 3 letnie lic.) faktycznie było trochę, od analizy i algebry liniowej, przez statystyki i rachunek prawdopodobieństwa, przez ekonometrię i badania operacyjne. Jeżeli chodzi "przepustowość" to zaczynaliśmy w grupie około 45 osób, na 3 roku prowadzący zajęcia mieli do dyspozycji 9 "nieustraszonych" ^^ (pozdrawiam profesora Miszczaka ). Wg. mnie znajomość matematyki jest podstawą, a drugim elementem jest zdolność myślenia i wykorzystywania tego ^^
_________________ "With their tanks, and their bombs,
and their bombs, and their guns
In your head, in your head they are cryin'
In your head, In your head
Zombie..."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum