Wysłany: 2008-06-25, 20:05 informatyka na kierunku IiE
Witam, chciałbym się dowiedzieć jak wygląda informatyka na IiE, pomijając pogramowanie i bazy danych. Czy duzo jest przedmiotow związanych bardziej z jej techniczną stroną, bo nie ukrywam, iż tego bym chciał uniknąć;)? I jak wysoki jest to poziom w porównaniu z matematyką (ta jest z tego co wiem b. zaawansowana, co mnie akurat cieszy)
Mile widziane również opisy jak wygląda to na NE, gdyż waham się między tymi wydziałami.
Dodam jeszcze że w przyszłosci (o ile sie wyrobie i starczy czasu między imprezami...) mam zamiar ruszyć z Zarzadzaniem na NE, i czy robiąc 2 kierunki Waszym subiektywnym zdaniem lepiej na tym samym wydziale, czy na różnych?
na tym samym wydziale 2. pierwsze lata masz w zasadzie identyczne, wiec mogloby byc lepiej na NE - zalezy czego chcesz
czy aspektow technicznych jest duzo - ciezko powiedziec, jestem na uslugach informatycznych i chyba nie ma tragedii - na 2. roku bylo jakies delphi, na 3. pierdoly o javie (algorytmy i struktury danych, beznadzieja), z konkretow to masz potem SAPa i programowanie w ABAP...
Laborki z Oracle to smiech na sali, albo podchodzisz do tego na luzie, stawiasz serwer u siebie na kompie i poswiecasz 3 dni zeby na spokojnie zrobic projekt zaliczeniowy albo tracisz nerwy w trakcie semestru.
Poziom przedmiotow informatycznych w porownaniu do matematycznych - do inf. duzo mniej i spokojniej sie "przygotowywalem" niz do matematyk i statystyk
Wydział: Absolwent UE
Wiek: 28 Dołączył: 07 Mar 2005 Posty: 3015 Skąd: Sułów/Wrocław
Wysłany: 2008-06-25, 22:03
na specjalności e-biznes (której już nie otwierali dwa lata ) Troche bardziej pod kontem internetu (php, html, mysql, marketing internetowy) a wszystko i tak bardzo ogólnie także wysokiego poziomu nie ma, za to matma i stata przewija sie przez całe studia w postaci różnych przedmiotów i tu już jest trudniej
ja jestem na ZI ale o ile mi wiadomo informatyka na pierwszym roku na IE nieczym się nie różnila od informatyki na moim wydziale. Mieliśmy tego samego wykładowce, choć inne godziny wykladów, ale robiliśmy te same rzeczy, a egzamin i tak był taki sam dla wszystkich, co mnie trochę zdziwiło bo to w koncu INFORMAYTYKA i ekonometria..
kas_i_ula, ale że co??
IiE (Informatyka i Ekonometria) jest tylko na ZI/ZF - pisząc IE nikt nie miał na myśli wydziału Inżynierii Ekonomicznej - zresztą pierwsze słyszę żeby był tam kierunek informatyczny :?
hehe sorka, mały zonk zapomniałam dodać,ze jestem na Zarządzaniu i zamiast "na moim wydziale" miało być "moim kierunku". Reszta jest w porządku chodziło mi o to,że IE (Informatyka i ekonometria) mieli wykłady z tym samym gościem co my,a egzamin zrobił taki sam dla wszystkich i pisaliśmy go razem tego samego dnia i o tej samej godzinie więc ich informatyka nie różniła się bardzo od naszej, o ile w ogóle się różniła
1. rok różnił się tylko POZA i statystyką - wszystko udało mi się przepisać
zobaczymy jak będzie z 2. - bo to już studia 2stopniowe (na dziekance na ZiM jestem)
co do staty to też mieliśmy to samo. Też egzamin tego samego dnia i z tym samym gościem no a poza to się różni chyba tym,że oni mieli pół roku a my rok
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum